راز خوشمزگی نان سبزیجات و فوت و فن نان سبزیجات خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای توت فرنگی و نکات پخت مربای توت فرنگی
راز خوشمزگی مربای توت فرنگی راز خوشمزگی مربای توت فرنگی و نکات پخت مربای توت فرنگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مربای توت فرنگی یکی از مرباهای بسیار …
راز خوشمزگی هواری میگو و فوت و فن هواری میگو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی هواری میگو راز خوشمزگی هواری میگو و فوت و فن هواری میگو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. هواری میگو، این غذای …
راز خوشمزگی شیر برنج و فوت و فن شیر برنج حوشمزه با خامه و کره
راز خوشمزگی شیر برنج راز خوشمزگی شیر برنج و فوت و فن شیر برنج حوشمزه با خامه و کره در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیر برنج یک غذای …
راز خوشمزگی نان سبزیجات
راز خوشمزگی نان سبزیجات و فوت و فن نان سبزیجات خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
نان سبزیجات، با عطر و طعم دلپذیر سبزیجات تازه، یکی از نانهای محبوب و پرطرفدار در ایران است که به عنوان صبحانه یا میان وعده همراه با پنیر، گردو و چای سرو میشود. این نان که با استفاده از انواع سبزیجات معطر مانند جعفری، شوید، ترخون و گشنیز تهیه میشود، علاوه بر طعم لذیذ، دارای خواص فراوانی نیز هست. تاریخچه نان سبزیجات به دوران باستان بازمیگردد و ریشه در فرهنگ غذایی غنی ایران دارد. در گذشته، این نان در مناطق روستایی و با استفاده از سبزیجات فصلی و محلی پخته میشد، اما امروزه در سراسر ایران و با تنوع بیشتری از سبزیجات تهیه میشود. نان سبزیجات به دلیل داشتن سبزیجات تازه که منبع غنی ویتامینها و مواد معدنی هستند، غذایی سالم و مناسب برای تمام گروههای سنی به شمار میرود.
مواد اولیه برای تهیه نان سبزیجات (برای ۴ نفر)
۴ پیمانه آرد سفید
۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری
۱ قاشق غذاخوری شکر
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ و ۱/۲ پیمانه آب ولرم
۵۰ گرم کره (به دمای محیط رسیده)
۱ پیمانه سبزیجات معطر خرد شده (جعفری، شوید، ترخون، گشنیز)
طرز تهیه نان سبزیجات
ابتدا خمیر مایه و شکر را در نصف پیمانه آب ولرم حل کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. آرد و نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید و خمیر مایه عمل آمده و بقیه آب ولرم را به آن اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا یک خمیر نرم و یکنواخت به دست آید. کره به دمای محیط رسیده و سبزیجات خرد شده را به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید تا مواد کاملاً به خورد خمیر بروند. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با یک پارچه نمناک بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. بعد از استراحت، خمیر را به شکل دلخواه (گرد، بیضی یا مستطیل) درآورید و در یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید. روی خمیر را با یک پارچه نمناک بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا نان پخته شود.
راز خوشمزگی نان سبزیجات
راز خوشمزگی نان سبزیجات در استفاده از سبزیجات تازه و معطر است. همچنین ورز دادن خوب خمیر و استراحت کافی آن نیز در بافت و کیفیت نان تأثیر زیادی دارد. استفاده از کره به دمای محیط رسیده نیز در طعم و عطر نان نقش مهمی دارد.
نکات تکمیلی
میتوانید به جای آب از شیر یا ماست نیز استفاده کنید.
میتوانید مقداری کنجد یا سیاه دانه روی نان سبزیجات بپاشید.
میتوانید نان سبزیجات را در تابه نیز تهیه کنید.
۱۰ مورد از خواص نان سبزیجات
۱. منبع ویتامینها: نان سبزیجات به دلیل داشتن سبزیجات تازه، منبع غنی از ویتامینهای A، C و K است.
۲. سرشار از مواد معدنی: سبزیجات موجود در نان سبزیجات حاوی مواد معدنی مفیدی مانند آهن، پتاسیم و منیزیم هستند.
۳. تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C موجود در سبزیجات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
۴. بهبود گوارش: فیبر موجود در سبزیجات به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک میکند.
۵. سلامت قلب: پتاسیم موجود در سبزیجات به سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
۶. پیشگیری از کم خونی: آهن موجود در سبزیجات به پیشگیری از کم خونی کمک میکند.
۷. سلامت چشم: ویتامین A موجود در سبزیجات به سلامت چشم و پیشگیری از بیماریهای چشم کمک میکند.
۸. سلامت پوست و مو: ویتامین C و ویتامین A موجود در سبزیجات به سلامت پوست و مو کمک میکنند.
۹. ضد سرطان: آنتی اکسیدانهای موجود در سبزیجات به پیشگیری از سرطان کمک میکنند.
۱۰. مناسب برای تمام گروههای سنی: نان سبزیجات غذایی سالم و مناسب برای تمام گروههای سنی است.