;
راز خوشمزگی شیرینی گردویی و نکات پخت شیرینی گردویی در منزل - مُچُم
راز خوشمزگی ته چین مرغ و فوت فن ته چین در قابلمه با ماست معمولی

راز خوشمزگی ته چین مرغ و فوت فن ته چین در قابلمه با ماست معمولی

راز خوشمزگی ته چین مرغ راز خوشمزگی ته چین مرغ و فوت فن ته چین در قابلمه با ماست معمولی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راز خوشمزگی پاستا …

راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته چیست

راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته چیست

راز خوشمزگی برنج کته راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن و نکات پخت برنج کته چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برنج کته به دلیل …

راز خوشمزگی آبگوشت قنبید و نکات پخت آبگوشت قنبید چیست

راز خوشمزگی آبگوشت قنبید و نکات پخت آبگوشت قنبید چیست

راز خوشمزگی آبگوشت قنبید راز خوشمزگی آبگوشت قنبید و نکات پخت آبگوشت قنبید چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت قنبید یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که …

راز خوشمزگی شیرینی گردویی

طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی شیرینی گردویی ساده طرز تهیه شیرینی گردویی ترک دار رفع خشکی شیرینی گردویی طرز تهیه شیرینی گردویی قزوینی طرز تهیه شیرینی گردویی با پیمانه شیرینی گردویی با آرد گندم

راز خوشمزگی شیرینی گردویی و نکات پخت شیرینی گردویی در منزل در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

شیرینی گردویی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و بسیار محبوب در فرهنگ ایرانی است. نام این شیرینی از محتوای غنی گردوی آن نشات گرفته است و اغلب در کنار چای میل می‌شود.

مواد مورد نیاز برای تهیه این شیرینی گردویی در این دستور شیرینی‌پزی برای چهار نفر آمده است. اگر تمایل دارید تعداد بیشتری شیرینی تهیه کنید یا کمتری را در نظر بگیرید، می‌توانید مقادیر مواد را به تناسب تغییر دهید. در برخی نسخه‌های این شیرینی، از سفیده تخم مرغ نیز استفاده می‌شود، اما روشی که در اینجا توضیح داده شده، به عنوان روش بازاری و اصیل برای تهیه شیرینی گردویی شناخته می‌شود. برای اطمینان از ترکیب و طعم مناسب شیرینی، حتماً از یک فر داغ استفاده کنید.

توصیه می‌شود که برای تهیه این شیرینی از کیک اسفنجی یا کیک شیفون استفاده کنید، و اگر دوست دارید طعم و مزه بازاری را تجربه کنید، از مواد معدنی گردو نیز در تهیه آن استفاده کنید.

مواد لازم

کیک اسفنجی ۱۲۰ گرم

سفیده تخم مرغ ۹۰ گرم

مغز گردو ۱۰۰ گرم

روغن مایع ۵۰ گرم

پودر قند ۵۰ گرم

وانیل ۱/۴ ق چای خوری

پودر دارچین ۱/۴ ق چای خوری

بیکینگ پودر ۱/۴ ق چای خوری

سرکه سفید یا انگور ۱ ق سوپ خوری

طرز تهیه شیرینی گردویی

برای تهیه شیرینی گردویی، ابتدا کیک اسفنجی را آماده کنید. اگر کیک شما ساده است، یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو به مواد اضافه کنید. سپس کیک را خرد کنید و با گردو و نصف سفیده تخم مرغ مخلوط کنید. این مواد را سه بار از چرخ گوشت رد کنید یا از غذاساز استفاده کنید تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس مابقی سفیده، روغن مایع، دارچین، و وانیل را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.

تمام مواد را در یک قابلمه بریزید و روی شعله کم قرار دهید. شروع به داغ زدن کنید تا به مواد انگشت بزنید و بتوانید آنها را چند ثانیه نگه دارید. اما مواد نباید در حد زیاد داغ شوند تا سفیده به مرحله پخت برسد. در آخر سرکه را اضافه کرده و مواد را هم بزنید و صبر کنید تا خنک شوند.

بعد از خنک شدن مواد، بیکینگ پودر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. کف سینی را با کاغذ روغنی پوشانید و کمی چرب کنید. سپس مواد شیرینی گردویی را در سینی بدون ماسوره بریزید و با فاصله‌های مناسب از هم مواد را داخل سینی بزنید. اندازه شیرینی به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید آنها را بزرگ یا کوچک پایپ کنید. سپس با انگشت‌های چرب شده برآمدگی روی شیرینی را بگیرید.

روی شیرینی‌ها پودر قند الک کنید و به دلخواه پودر پسته را روی آنها بپاشید. سینی را در فر قرار دهید و دما را از ۲۰۰ به ۱۷۵ درجه کاهش دهید و به مدت ۱۴ دقیقه بپزید تا شیرینی‌ها پخته شوند و زیر آنها کمی طلایی شود. سپس اجازه دهید بمانند و داخل فر با در باز به مدت ۸ دقیقه دیگر سر بزنند و سپس آنها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید.

راز خوشمزگی شیرینی گردویی

برای نگهداری شیرینی گردویی، در ظرف قرار دادن آن یک تکه نان قرار دهید. این اقدام مانع از خشک شدن شیرینی خواهد شد.

این مقدار مواد حدوداً برای تهیه ۲۰ تا ۲۵ عدد شیرینی گردویی متوسط کافی است.

در هیچ صورتی مواد را جایگزین نکنید و تعداد آنها را تغییر ندهید.

از سینی فر به عنوان ظرف پخت برای شیرینی‌ها استفاده نکنید، زیرا باعث می‌شود زیرین شیرینی‌ها تیره شود.

این شیرینی را می‌توانید بدون استفاده از فر تهیه کنید، اما در این صورت ترکدار نخواهد بود.

اهمیت داغ بودن فر برای ترک‌خوردن به طور ویژه بایستی رعایت شود.

اگر موقع ریختن مواد در سینی آنها خیلی شل بود، می‌توانید کمی خرده کیک یا آرد برنج اضافه کنید، و اگر مواد خیلی سفت بود و از قیف خارج نشد، می‌توانید کمی سفیده اضافه کنید.

شیرینی را بلافاصله از فر خارج نکنید، زیرا پف مواد گرفته و به آن شوک وارد می‌شود.

این دستور برای ۱۵ نفر تهیه شده است. در صورت نیاز به مقدار بیشتر، مواد را با دقت چند برابر کنید.

می‌توانید نصفی از گردوها را پودر کنید و نصف دیگر را خرد کنید تا مغز گردو زیر دندان‌ها حس شود.

اگر تمایلی به وجود طعم دارچین ندارید، می‌توانید وانیل را جایگزین کنید، اما اصالت این شیرینی با پودر دارچین است.

برای پخت شیرینی، از سینی مخصوص پخت شیرینی استفاده کنید. سینی فر قابلیت پخت شیرینی را ندارد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 31 شهریور 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.