راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن
راز خوشمزگی خیار شور و فوت و فن خیارشور خوشمزه و فوری در خانه
راز خوشمزگی خیار شور راز خوشمزگی خیار شور و فوت و فن خیارشور خوشمزه و فوری در خانه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راز خوشمزگی سوپ شیر و …
راز خوشمزگی آش جو با گوشت و فوت و فن آش جو با گوشت خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش جو با گوشت راز خوشمزگی آش جو با گوشت و فوت و فن آش جو با گوشت خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …
راز خوشمزگی عصاره پای مرغ و فوت و فن عصاره پای مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی عصاره پای مرغ راز خوشمزگی عصاره پای مرغ و فوت و فن عصاره پای مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. عصاره …
راز خوشمزگی آش شله قلمکار
راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.یکی از غذاهای مشهور و خوشمزه ایرانی، آش شله قلمکار است که با مخلوط کردن حبوبات و گوشت پخته میشود. این آش برای نخستین بار توسط دستور ناصرالدین شاه پخته شد و با مراسم و تشریفات خاصی همراه بود. در هر منطقه از ایران ممکن است نوع حبوبات و نوع گوشتی که در آش شله قلمکار استفاده میشود، متفاوت باشد. علاوه بر این، ممکن است در دستور پخت آش، از نوعی روغن خاص استفاده شود.
آش شله قلمکار به دلیل استفاده از حبوبات و گوشت، منبعی عالی از پروتئین است و برای کسانی که دچار کمبود آهن هستند یا کودکان در دوران رشد بسیار مفید است. به دلیل محبوبیت بالای آن در سراسر ایران، آش شله قلمکار در اکثر خانههای ایرانیان پخته میشود.
فوت و فن آش شله قلمکار
اگر اسفناج در دسترس نباشد، برای تهیه آش شله قلمکار میتوانید از برگ چغندر استفاده کنید. همچنین برای بهتر شدن طعم آش، بهتر است از گوشت بدون استخوان استفاده کنید. در صورت استفاده از گوشت با استخوان، باید آن را جدا کرده و بکوبید. همچنین برای کشیدن بیشتر مزه، قلم را از استخوان جدا کنید و به آش بیفزایید. برای افزایش خوشمزگی آش شله قلمکار، میتوانید از میزان پیاز داغ بیشتری استفاده کنید. در پایان، برای بهبود طعم و عطر آش، میتوانید مقداری ماست را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه بگذارید تا با مواد قل بخورد.
آش شله قلمکار بدون گوشت
میتوانید در تهیه آش شله قلمکار به جای استفاده از گوشت، از عصاره طعمدهنده گوشت استفاده کنید، بهاین ترتیب میتوانید به راحتی بدون استفاده از گوشت این غذا را تهیه کنید. این عصاره طعمدهنده گوشت را میتوانید از یک فروشگاه گوشت تهیه کنید و به جای استفاده از آب گوشت، آن را به آش شله قلمکار اضافه کنید. این روش به شما کمک میکند تا طعم خوشمزه و شیرین گوشت را در آش شله قلمکار حفظ کنید، در حالی که از گوشت استفاده نمیکنید.
راز خوشمزگی آش شله قلمکار
یکی از رموز موفقیت در تهیه آش شله قلمکار، زیاد هم زدن آش است. هر چی بیشتر هم بزنید، آش شما بهتر و خوشمزهتر میشود. برای داشتن رنگ قرمزی تند در آش، باید آن را تند پختید. تندی در رنگ آش کمی به قرمزی بزند.
برای بهبود طعم آش شله قلمکار، میتوانید به جای گوشت، از عصاره طعمدهنده گوشت استفاده کنید. اگر مایل به استفاده از گوشت هستید، بهتر است از گوشت گردن گوسفند استفاده کنید. در این صورت، گوشت را جدا تفت داده و پس از پخته شدن، به آش اضافه کنید. همچنین، برای افزایش کشیدن آش، میتوانید به آش، تفت داده شده از گوشت گردن اضافه کنید.
برای رسیدن به کیفیت بهتر در طعم و رنگ آش، آش را حداقل ۶ تا ۷ ساعت روی شعله قرار دهید. برای افزودن عطر و طعم خاص، میتوانید به آش مرزه هم اضافه کنید. همچنین، برای تزیین آش، میتوانید از پیاز داغ استفاده کنید. برای این کار، یک پیاز را خلال کرده و در یک ماهیتابه با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود و سپس به آش اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار
برای تهیه آش شله قلمکار، لازم است مواد زیر را آماده کنید:
سبزیجات شامل جعفری، شوید، گشنیز، اسفناج و پیازچه به میزان ۵۰۰ گرم
برنج به میزان ۱۰۰ گرم
نخود به میزان ۱۰۰ گرم
لوبیا به میزان ۱۰۰ گرم
عدس به میزان ۱۰۰ گرم
گوشت گوسفند به میزان ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ به مقدار ۳ عدد
ترخون خشک یا تازه به مقداری حدود یک مشت
زردچوبه، روغن، نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه آش شله قلمکار
پیاز ها را خلالی خرد کرده و در حین تفت دادن، گوشت گوسفند را به آن اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا گوشت حسابی سرخ شود. سپس سبزیجات را به آن اضافه کرده و دوباره تفت داده، کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کرده و آب را به آن اضافه کنید و بگذارید تا حسابی گوشت و سبزیجات بپزند.
حبوبات را به غیر از عدس، از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را تعویض کرده و بگذارید تا بپزند. عدس را هم جداگانه بپزید.
وقتی گوشت و سبزیجات پخت، برنج را اضافه کنید. در این مرحله، کار شما به تهیه آش نزدیک میشود و باید مدام آش را هم بزنید تا حسابی کش بیاید. اگر گوشت توی آش باقی مانده باشد، حتماً آن را ریش ریش کنید.
در نهایت، نمک و فلفل را به آش اضافه کنید و طعم آن را بررسی کنید.
کش آمدن آش شله قلمکار
با توجه به زمان و صبر زیاد در هم زدن آش، آن کش دار میشود. هر چه تعداد مواد آش بیشتر شود، آش شله قلمکار نیز بیشتر کش میکند. برخی افراد برای جلوگیری از کشیدن آش، مواد را در دستگاه میکسر میکنند و با گوشتکوب میکوبند تا آش کمتر کشیده شود. اگر میخواهید آش شما لعاب بهتری داشته باشد، میتوانید بعد از پختن سبزیجات، دو قاشق آرد برنج و آرد گندم را با کمی آب جوش مخلوط کرده و به آش اضافه کنید و با هم بزنید.
نکات طلایی آش شله قلمکار
برای تهیه سبزی این آش، به مقدار مساوی از مرزه، ریحان، گشنیز، جعفری، و نعنا استفاده کنید، آنها را با هم ترکیب و ریز خرد نمایید.
یکی از نکات کلیدی در فرآیند پخت این آش، مرحله دوم هم زدن است که در آن، تقریبا تمامی مواد به خوبی له و یکدست میشوند.
معمولا این آش را میتوان در عرض ۶ ساعت آماده کرد. اما زمانی که برای مناسبتهای خاص مانند نذری پخته میشود، لازم است که آش به مدت معادل سه وقت اذان، یعنی طولانیتر، بر روی حرارت باشد تا کاملاً جا بیفتد و طعم دلخواه حاصل شود.