;
راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار و رنگ ترشی شمالی و همدان - مُچُم
راز خوشمزگی سالاد کلم و نکات تهیه سالاد کلم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد کلم و نکات تهیه سالاد کلم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد کلم راز خوشمزگی سالاد کلم و نکات تهیه سالاد کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد کلم سفید یکی از محبوب‌ترین انواع …

راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه و راز ترد شدن چنجه

راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه و راز ترد شدن چنجه

راز خوشمزگی کباب چنجه راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه و راز ترد شدن چنجه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. چنجه یکی از معروف‌ترین غذاهای …

راز خوشمزگی خورشت به آلو و نکات پخت خورش به اصفهانی خوشمزه

راز خوشمزگی خورشت به آلو و نکات پخت خورش به اصفهانی خوشمزه

راز خوشمزگی خورشت به آلو راز خوشمزگی خورشت به آلو و نکات پخت خورش به اصفهانی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورشت به آلو یکی از خورشت‌های …

راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار

ترشی هفت بیجار مجلسی رنگ ترشی هفت بیجار طرز تهیه ترشی هفت بیجار لیته طرز تهیه ترشی هفت بیجار ریز طرز تهیه ترشی هفت بیجار شمالی طرز تهیه ترشی هفت بیجار همدان ترشی هفت بیجار با آبغوره

راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار و رنگ ترشی شمالی و همدان در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله در نزدیکی پاییز هر خانه‌ی بیجاری قابل دسترسی است. این ترشی به خاطر عطر و طعم بی‌نظیرش، که به ادویه‌های مخصوص و جادویی آن بستگی دارد، محبوبیت ویژه‌ای کسب کرده و به عنوان یکی از غذاهای محبوب بسیاری از ما ایرانی‌ها شناخته می‌شود. ارزشمند است بدانیم که این ترشی به خاطر مواد تشکیل دهنده‌اش، شامل هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی، به نام “هفت بیجار” شهرت یافته است. اگر علاقه‌مند به تهیه ترشی هستید یا حتی اگر تجربه‌ای در تهیه آن ندارید، ناامید نشوید و با دل خوش به کار بپردازید.

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

گل کلم دو کیلوگرم

بادمجانی ک کیلوگرم

هویج یک کیلوگرم

خیار یک کیلوگرم

سیب زمینی ترشی دو عدد

به دو عدد

لوبیا سبز یک کیلوگرم

سیر پنج بوته

فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم

فلفل دلمه‌ای (به رنگ دلخواه) یک عدد

سبزی ترشی شامل ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیزنیم کیلوگرم

ادویه ترشی هفت بیجار (طرز تهیه در ادامه)به مقدار لازم

سرکه سفید یک‌ و نیم لیتر

مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص ترشی هفت بیجار

پودر گلپر۱۰ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاهیک قاشق چای‌خوری

جوز هندییک قاشق چای‌خوری

پودر رازیانهیک قاشق چای‌خوری

پودر تخم گشنیزپنج قاشق چای‌خوری

پنج قاشق چای‌خورییک قاشق چای‌خوری

پودر زیره سبزدو قاشق چای‌خوری

سبزی خشک (به نسبت برابر مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)دو قاشق چای‌خوری

طرز تهیه ترشی هفت بیجار

برای تهیه ادویه‌های مخصوص و جادویی ترشی هفت بیجار، ابتدا تمام موارد ذکر شده را درون مخلوط‌کن قرار داده و آن‌ها را آسیاب کنید تا به صورت پودری شوند. سپس ادویه‌ها را در یک تابه قرار داده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورند. پس از آماده شدن، ادویه‌ها را در یک محل خشک و خنک نگهداری کنید تا در زمان استفاده از آن‌ها استفاده کنید.

برای شروع تهیه ترشی هفت بیجار، ابتدا گل کلم را به صورت تکه‌های کوچک خرد کنید و با آب و نمک بشویید.

سپس خیار، بادمجان‌ها، هویج‌ها، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را در یک لگن قرار داده و آن‌ها را بشویید. سپس آن‌ها را کنار گذاشته و به خوبی خشک شوند. تمامی سبزیجات را به استثنای فلفل سبز، به صورت مکعبی یا حلقه‌ای خرد کنید.

سبزی‌های ترشی را نیز بشویید و پس از کاملاً خشک شدن، آن‌ها را به صورت ساطوری خرد کنید. توجه کنید که خشک شدن مواد ترشی امری حائز اهمیت است تا از رشد قارچ جلوگیری شود.

سپس تمامی مواد را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و به میزان دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید. سپس بوته‌های سیر را پوست بگیرید.

یک دبه خشک و تمیز که به اندازه‌ی مواد مناسب باشد را انتخاب کنید. سپس مواد ترشی را به صورت لایه‌لایه درون دبه قرار داده و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. این عمل را تکرار کنید تا تمام مواد ترشی به پایان برسد. روی سطح ترشی نیز چند حبه فلفل سبز و حبه سیر و سبزی خشک ریخته شود.

سپس داخل دبه تا حدی که روی مواد بپوشد، سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه‌ی یک بند انگشت روی مواد قرار گیرد.

دبه را به طور محکم ببندید و در یک مکان خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا ترشی به‌طور کامل جا بیفتد. توجه کنید که نور آفتاب باید به هیچ وجه به دبه ترشی نخورد.

راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار

اگر می‌خواهید ترشی به طور کمی نرم تر شود و زیر دندان بیاید، می‌توانید مواد را به صورت جداگانه در کمی آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. این کار به طور کامل بستگی به سلیقه شما دارد. با این حال، در صورت پختن مواد، حتماً صبر کنید تا خشک شوند.

اگر تمایلی ندارید ترشی بسیار تند باشد، به جای استفاده از یک چهارم مقدار سرکه، می‌توانید از آب جوشیده خنک استفاده کنید. میزان سرکه و ادویه ترشی کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن‌ها را به دلخواه تنظیم کنید.

شما می‌توانید از سرکه سیب یا سرکه قرمز به جای سرکه سفید استفاده کنید.

ترشی هفت بیجار مجلسی رنگ ترشی هفت بیجار طرز تهیه ترشی هفت بیجار لیته طرز تهیه ترشی هفت بیجار ریز طرز تهیه ترشی هفت بیجار شمالی طرز تهیه ترشی هفت بیجار همدان ترشی هفت بیجار با آبغوره

ادویه مخصوص این ترشی را می‌توانید با نام “ادویه ترشی هفت بیجار” از عطاری‌ها تهیه کنید، اما بهتر است که این ادویه را خودتان در خانه تهیه کنید.

حتماً آب جوشیده شده داغ یا گرم را به هیچ عنوان به ترشی اضافه نکنید زیرا می‌تواند باعث رشد قارچ در ترشی شود.

میزان خرد کردن مواد ترشی نیز بستگی به سلیقه شما دارد.

هرگز بقیه ظرف ترشی را به دبه برنگردانید، زیرا این کار می‌تواند باعث رشد قارچ در ترشی شود.

راز خراب نشدن ترشی هفت بیجار

تهیه ترشی هفت بیجار در واقع یک فرآیند ساده به نظر می‌رسد، اما برای بهتر شدن آن، هزاران روش مختلف وجود دارد. اما در ادامه، چند نکته حیاتی را برای جلوگیری از خراب شدن ترشی بررسی خواهیم کرد.

اولین نکته این است که هرگز آب جوشیده داغ را به ترشی اضافه نکنید. این کار می‌تواند باعث رشد قارچ در ترشی شود.

اگر می‌خواهید تندی سرکه کمتر باشد، می‌توانید به ازای هر لیتر سرکه یک لیوان آب به ترشی اضافه کنید. این کار باعث کاهش تندی سرکه و تعادل دهنده طعم ترشی می‌شود.

در طرز تهیه ترشی هفت بیجار، برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، حتماً به خشک بودن ظرف و مواد دقت کنید. تمام مواد باید کاملاً خشک باشند و ظروف نگهداری نیز باید تمیز و خشک باشند.

در نهایت، برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، حتماً سرکه باید روی مواد ترشی بچکید. اگر سرکه به صورت کامل روی مواد ترشی نباشد، مواد ترشی ممکن است کپک بزنند.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 3 خرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.