;
راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری و نکات پخت آبگوشت کلم قمری حرفه ای - مُچُم
راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی

راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی

راز خوشمزگی قاووت راز خوشمزگی قاووت و نکات پخت قاووت و خواص قاووت در طب سنتی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قاووت یکی از سوغات محبوب در شهرهای …

راز خوشمزگی باقالی پلو و فوت و فن باقالی پلو با مرغ و ادویه باقالی پلو با گوشت

راز خوشمزگی باقالی پلو و فوت و فن باقالی پلو با مرغ و ادویه باقالی پلو با گوشت

راز خوشمزگی باقالی پلو راز خوشمزگی باقالی پلو و فوت و فن باقالی پلو با مرغ و ادویه باقالی پلو با گوشت در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.باقلاپلو یکی …

راز خوشمزگی سوهان عسلی و نکات پخت سوهان عسلی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوهان عسلی و نکات پخت سوهان عسلی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سوهان عسلی راز خوشمزگی سوهان عسلی و نکات پخت سوهان عسلی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوهان عسلی یکی از انواع سوهان است …

راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری

آبگوشت کلم قمری همدان آبگوشت کلم قمری با عدس طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابگوشت قمری تویسرکان آبگوشت کلم قمری با کشک طرز تهیه آبگوشت کلم قمری شیرازی آبگوشت کلم قمری و ریحان طرز تهیه آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی

راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری و نکات پخت آبگوشت کلم قمری حرفه ای در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی در مناطق همدان و کرمانشاه است. این غذا از کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل شده است. آبگوشت کلم قمری را می‌توان همراه با کشک محلی، ماست و سیر نیز سرو کرد.

آبگوشت از گذشته تاکنون یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. این غذا نه تنها راحت و آسان در آماده‌سازی است، بلکه ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان یک غذای کامل شناخته می‌شود. آبگوشت نه تنها نیازهای پروتئینی، هیدرات کربنی و چربی بدن را تامین می‌کند، بلکه با حضور سبزیجات و یا پیاز، ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن را فراهم می‌کند و باعث بهره‌برداری بهتر از این مواد می‌شود.

آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان محسوب می‌شود. حضور کلم قمری و کشک در این غذا، آن را به یک منبع غنی از کلسیم تبدیل می‌کند و حضور گوشت و نخود نیز موجب افزایش پروتئین در این غذا می‌شود.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم

کلم قمری ۱ عدد

نخود ۱ پیمانه

سیب زمینی ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

کشک ۱ پیمانه

سیر ۲ حبه

روغن به میزان لازم

آموزش پخت آبگوشت کلم قمری

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در هنگام سرخ شدن، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس گوشت را به مخلوط اضافه کنید و نخود خیس‌خورده را نیز به آن اضافه کنید و با آب بپزید.

در صورتی که مخلوط نیاز به آب بیشتری داشته باشد، دو یا سه لیوان آب را به آن اضافه کنید. در یک تابه جداگانه، سیب‌زمینی و کلم را پوست‌گیری کنید و در کمی روغن تفت دهید.

سپس سیب‌زمینی و کلم سرخ شده را در آخرین مرحله پخت، به آبگوشت اضافه کنید. پس از پخت شدن آبگوشت و جاافتادن آن، سیر را خرد یا خردکنید و با کشک مخلوط کنید و روی آبگوشت بریزید. در نهایت، آبگوشت را سرو کنید و همانند سرو آبگوشت‌های دیگر، با نان ترید فرصت لذت بردن از آن را داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی

گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم

نخود و لوبیا سفید ۱ پیمانه

سیب زمینی ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

کلم قمری ترد و تازه ۲ عدد

ریحان خرد شده ۱ پیمانه

نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم

نعناع خشک به میزان لازم

روغن زیتون به میزان لازم

آموزش پخت آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی

برای تهیه آبگوشت کلم قمری، ابتدا شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی حجم یک حبه قند خرد کنید و ریحان را همراه با کمی روغن درون قابلمه تفت دهید.

در همین حال پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید، سپس گوشت ها را اضافه کنید و به مدت کوتاهی تفت دهید، اما آنها را سرخ نکنید. همچنین، کلم قمری و ریحان را به مواد اضافه کنید و نخود و لوبیا و سیب‌زمینی را همراه با نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس آب را به مقدار کافی اضافه کنید تا مواد را پوشش دهد. وقتی آب جوشید، شعله را کم کنید و به آرامی جوش بزند و بپزد. وقتی آبگوشت پخته شد، در پایان نعناع خشک را در روغن زیتون تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری

قبل از برداشتن آبگوشت از روی شعله، سیب زمینی را خرد کنید و در آب قرار دهید تا کمی جوش بیاید و آب غلیظ‌تر و خوشمزه‌تر شود. هر چه مقدار آب در آبگوشت کمتر باشد، طعم غذا خوشمزه‌تر خواهد بود.

در انتخاب کلم قمری، باید توجه داشت که آن ترد، نرم و بدون الیاف، سفت و خشک باشد. وقتی کلم قمری پخته می‌شود، به شکلی مشابه سیب زمینی شده و می‌توانید آن را همراه با نخود، لوبیا و سیب زمینی با گوشتکوب بکوبید و در کنار آبگوشت روی میز سرو کنید.

همچنین، می‌توانید در تهیه آبگوشت کلم قمری از برنج به جای سیب زمینی استفاده کنید.

آبگوشت کلم قمری همدان آبگوشت کلم قمری با عدس طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابگوشت قمری تویسرکان آبگوشت کلم قمری با کشک طرز تهیه آبگوشت کلم قمری شیرازی آبگوشت کلم قمری و ریحان طرز تهیه آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی

حتماً برای آبگوشت از گوشتی با استخوان و ماهیچه استفاده کنید.

قبل از پختن، حتماً کلم قمری را سرخ کنید.

در زمان تفت دادن نعناع، مراقب باشید که آن نسوزد.

خانم‌های شاغل می‌توانند با اطمینان آبگوشت را روی حرارت کم در آرام پز کنند و هنگام بازگشت از کار، این غذای تازه و گرم را لذت ببرند.

فوت و فن آبگوشت کلم قمری

در آماده‌سازی آبگوشت کلم قمری، شما می‌توانید مواد اولیه را بر اساس مواد موجود در یخچال تغییر دهید و خلاقیت خود را به کار بگیرید.

برای دستیابی به طعم خوشمزه‌تر در آبگوشت، می‌توانید آن را به مدت طولانی پخت کنید، همانند سایر غذاهای ایرانی. بنابراین، از صبح زود آبگوشت را بر روی حرارت بگذارید.

اگر در خانه دیزی سنگی دارید، آبگوشت را درون آن بپزید تا طعم آن بهتر و خوشمزه‌تر شود.

در آشپزی ایرانی تا حدود دوره قاجار، استفاده از گوجه‌فرنگی معمول نبوده است. بنابراین، اگر می‌خواهید آبگوشتتان سنتی‌تر باشد، می‌توانید مقدار رب یا گوجه‌فرنگی را کاهش داده و یا اصلاً به آن اضافه نکنید.

همچنین، به جای گندم پوست‌کنده، می‌توانید در آبگوشت از نخود استفاده کنید.

وقتی کلم را خریداری می‌کنید، بهتر است کلم‌های کوچک‌تر را انتخاب کنید تا کمترین میزان رگ و ریشه داشته باشند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 31 تیر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.