راز خوشمزگی خورشت دال عدس و نکات پخت خورشت دال عدس - مُچُم
راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شله مشهدی راز خوشمزگی شله مشهدی و نکات پخت شله مشهدی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شله مشهدی، که در مشهد به سادگی …

راز خوشمزگی جوجه کباب چیمیچوری و فوت و فن جوجه کباب چیمیچوری خوشمزه

راز خوشمزگی جوجه کباب چیمیچوری و فوت و فن جوجه کباب چیمیچوری خوشمزه

راز خوشمزگی جوجه کباب چیمیچوری راز خوشمزگی جوجه کباب چیمیچوری و فوت و فن جوجه کباب چیمیچوری خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. جوجه کباب چیمیچوری، …

راز خوشمزگی رب غوره و فوت و فن رب غوره خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی رب غوره و فوت و فن رب غوره خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی رب غوره راز خوشمزگی رب غوره و فوت و فن رب غوره خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. رب غوره یک چاشنی ترش …

راز خوشمزگی خورشت دال عدس

طرز تهیه دال عدس آبادانی طرز تهیه دال عدس اصفهانی طرز تهیه دال عدس مجلسی خورش دال عدس نی نی سایت طرز تهیه دال عدس با برنج طرز تهیه دال عدس بوشهری طرز تهیه خورش دال عدس طرز پخت دال عدس خوزستانی

راز خوشمزگی خورشت دال عدس و نکات پخت خورشت دال عدس در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش دال عدس در مناطق جنوبی مثل خورش خوشمزه باقالی قاتوق در مناطق شمالی، بسیار محبوب و خوشمزه است. اما تفاوت آن در این است که خورش دال عدس معمولاً با فلفل تند تهیه می‌شود و استفاده از سبزی در پخت آن رایج نیست.

در خورش دال عدس خوزستانی به‌طور معمول از کته سرو استفاده می‌شود و برخی افراد می‌توانند آن را با گوشت تهیه کنند یا به عنوان غذای ساده‌ای با نان مصرف کنند. این خورش برای برنامه‌های غذایی ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است.

در سایت “مچم” می‌توانید دو روش تهیه خورش دال عدس خوزستانی را مطالعه کنید؛ یکی با گوشت و دیگری بدون گوشت که به طرز دقیقی مشابه تهیه خورش دال عدس هندی است و به سرعت و سهولت قابل آماده‌سازی است.

مواد لازم

عدس قرمز: ۲ لیوان فرانسوی

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

سیر: ۵ حبه له شده

پیاز: ۱ عدد درشت

سیب زمینی: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۲ و نیم قاشق غذاخوری

تمر هندی: ½ لیوان فرانسوی

فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: به مقدار دلخواه

نمک: به مقدار لازم

روش پخت خورشت دال عدس

برای تهیه خورش دال عدس خوزستانی، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ کرده در اختیار داشته باشید. نیمی دیگر از پیاز را در روغن تفت دهید و هنگامی که سبک شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. ادویه‌ها را نیز به این مخلوط اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت سرخ شود و طعم آن غنی شود. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا طعم رب گوجه فرنگی متمایز شود. هنگامی که گوشت آماده شد، آن را کنار بگذارید.

سپس عدس‌ها را بشویید تا آب آنها شفاف شود. عدس‌های شسته شده را همراه با سیب‌زمینی خرد شده و مقدار مناسبی آب، روی شعله ملایم قرار دهید و بپزید. همچنین تمر هندی را خیس کنید و سپس هسته‌ها و تفاله‌های تمر هندی را از طریق صافی گذرانده و فقط شیره تمر هندی را در دسترس داشته باشید. می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.

در این مرحله، بقیه پیازهای خرد شده را در روغن داغ کنید و هنگامی که سبک شد، سیر را له کرده و به آن اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد، رب گوجه فرنگی باقی مانده، ادویه‌ها را نیز اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. چند جوش که خورد، تمر هندی و گوشت چرخ کرده سرخ شده را نیز به آن اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را بررسی کنید. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد، زیرا خورش دال عدس به طور کلی کم آب و غلیظ است. پس از پخت آن، خورش دال عدس را با کمی لیموترش به طعم مزه‌دار سرو کنید و با برنج کته یا نان میل کنید.

روش پخت خورشت دال عدس به سبک خوزستانی

برای تهیه خورش دال عدس خوزستانی بدون گوشت، مراحل زیر را انجام دهید، با این تفاوت که گام اضافه کردن گوشت چرخ کرده را حذف کنید:

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای مرحله بعد (پیاز داغ) نگه دارید. سپس بقیه پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. سیرهای له شده را هم اضافه کنید و بعد از بوی سیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. چند جوش که خورد، تمر هندی را نیز به این مخلوط اضافه کنید. اگر نمی‌پسندید، می‌توانید از تمر هندی صرف‌نظر کنید و به جای آن رب گوجه فرنگی استفاده کنید.

سپس عدس‌ها را شسته و همراه با سیب زمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب روی شعله ملایم قرار دهید و بپزید. هنگامی که خورش آماده شد، آن را با برنج کته سرو کنید.

به خاطر داشته باشید که خورش دال عدس خوزستانی یا آبادانی معمولاً با تمر هندی تهیه می‌شود. اما اگر طعم آن را دوست ندارید، می‌توانید به جای تمر هندی، رب گوجه فرنگی استفاده کنید.

راز خوشمزگی خورشت دال عدس

در حین پخت عدس، مراقب باشید که آن را بیش از حد پخت نکنید تا پوست عدس‌ها نرم نشود و غذا کنده نشود.

دال عدس یکی از غذاهای محلی مناطق جنوبی است که می‌توانید بر اساس سنت محلی، طعم تند آن را سرو کنید.

مدت زمان انتظار برای دال عدسی حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت آن حدوداً ۴۰ دقیقه است.

دال عدسی یک غذای کامل است که می‌توانید به عنوان پیش غذا، ناهار نیم ساعته در فصل زمستان و شام ساده با نان سرو کنید.

فوت و فن دال عدس

با توجه به اینکه دال عدس معمولاً به صورت تند طبخ می‌شود، می‌توانید مقدار فلفل در آن را افزایش داده و طعم تندتری برای آن ایجاد کنید. همچنین، به دلیل اینکه دال عدس یک غذای محلی و خوشمزه از خوزستان است، حتماً از مقدار کافی سیر، پیاز و فلفل استفاده کنید و می‌توانید مقدار سیر را بر اساس سلیقه خودتان تنظیم کنید.

قبل از آماده کردن سایر مواد، حتماً سینه مرغ را در یک قابلمه مناسب قرار دهید و به صورت نیم پز پخت کنید. سپس برش‌های مرغ را از قابلمه خارج کنید. به هیچ وجه آب مرغ را در داخل خورشت استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم نامطبوعی به غذا بدهد.

طرز تهیه دال عدس آبادانی طرز تهیه دال عدس اصفهانی طرز تهیه دال عدس مجلسی خورش دال عدس نی نی سایت طرز تهیه دال عدس با برنج طرز تهیه دال عدس بوشهری طرز تهیه خورش دال عدس طرز پخت دال عدس خوزستانی

در طی پخت مرغ، می‌توانید دارچین را به آن اضافه کنید تا به دال عدس بوی خوشمزه‌ای بدهد.

حتماً به این نکته توجه داشته باشید که دال عدس باید غلیظ باشد و به هیچ وجه آب زیادی نداشته و شل نباشد.

می‌توانید دال عدس را بدون مرغ تهیه کنید و همچنین در تهیه دال عدس می‌توانید از تمر هندی نیز استفاده کنید.

در هنگام تهیه دال عدس، سیر را می‌توانید خرد کنید یا له کنید، اما این بستگی به سلیقه شما دارد.

نکاتی در مورد طبخ دال عدس

برای جلوگیری از ته گرفتن و سوختن دال عدس، می‌توانید آن را به طور مداوم هم بزنید و بررسی کنید تا جلوی سوختن آن را بگیرید.

میزان فلفل در دال عدس بستگی به سلیقه شما دارد، می‌توانید مقدار آن را به دلخواه کم یا زیاد کنید، اما باید به یاد داشته باشید که طعم اصلی دال عدس در تندی آن است.

اگر می‌خواهید دال عدس شما ترش‌تر شود، می‌توانید مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اما اگر نمی‌خواهید غذایتان ترش شود، می‌توانید تمر هندی را به مقدار کمتری استفاده کنید یا به طور کامل حذف کنید.

برای افزایش لعاب در دال عدس، می‌توانید سیب زمینی را رنده کرده و به آن اضافه کنید.

افزایش مقدار سیر در دال عدس می‌تواند به طعم بیشتری دست یابید.

در دستور آمده رب گوجه‌فرنگی ذکر شده است، اما اگر نمی‌خواهید از آن استفاده کنید، می‌توانید یک قاشق غذاخوری سس تند را جایگزین کنید.

این غذا را می‌توانید با نان یا برنج سرو کنید.

فوت و فن خورشت دال عدس

برای پخت یک خورشت دال عدس خوشمزه و جاافتاده، رعایت نکات زیر ضروری است:

عدس‌ها را از قبل خیس کنید: خیساندن عدس‌ها به مدت حداقل دو ساعت، باعث می‌شود هم زودتر بپزند و هم نفخ آنها گرفته شود.

پیاز را خوب تفت دهید: پیاز داغ فراوان و طلایی رنگ، طعم و عطر خورشت دال عدس را بی‌نظیر می‌کند.

از رب گوجه‌فرنگی باکیفیت استفاده کنید: رب گوجه‌فرنگی خوب، رنگ و طعم خورشت را بهتر می‌کند.

ادویه‌ها را فراموش نکنید: زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین، ادویه‌های اصلی خورشت دال عدس هستند.

به خورشت آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید: چاشنی ترش، طعم خورشت دال عدس را متعادل می‌کند.

خورشت را روی حرارت ملایم بپزید: پخت آرام و طولانی، باعث جاافتادن خورشت و لعاب انداختن آن می‌شود.

در اواخر پخت، کمی گلپر اضافه کنید: گلپر، عطر و طعم خاصی به خورشت دال عدس می‌دهد.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 14 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.