;
راز خوشمزگی رشته پلو و نکات پخت رشته پلو خوشمزه کرمانشاهی - مُچُم
راز خوشمزگی شربت ریحان و فوت و فن شربت ریحان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شربت ریحان و فوت و فن شربت ریحان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شربت ریحان راز خوشمزگی شربت ریحان و فوت و فن شربت ریحان خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شربت ریحان، یک نوشیدنی سنتی …

راز خوشمزگی عصاره مرغ و نکات تهیه عصاره مرغ و نحوه استفاده از آن

راز خوشمزگی عصاره مرغ و نکات تهیه عصاره مرغ و نحوه استفاده از آن

راز خوشمزگی عصاره مرغ راز خوشمزگی عصاره مرغ و نکات تهیه عصاره مرغ و نحوه استفاده از آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تجربه نشان داده است که …

راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ بریان راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مرغ بریان عبارت است از …

راز خوشمزگی رشته پلو

طرز تهیه رشته پلو خالی رشته پلو تهرانی رشته پلو اصیل ایرانی رشته پلو ساده رشته پلو کرمانشاهی رشته پلو را با چی میخورند ادویه رشته پلو طرز تهیه رشته پلو با مرغ

راز خوشمزگی رشته پلو و نکات پخت رشته پلو خوشمزه کرمانشاهی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

غذای رشته پلو یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانی است که از خرما، کشمش و سبزی پلو و ماهی تهیه می‌شود. در مناسبت‌های خاصی مانند عید نوروز، شب یلدا یا چهارشنبه سوری، این غذا به عنوان نمادی از جشن و سنت‌های ایرانی در خانه‌های ایرانی تهیه و سرو می‌شود.

رشته پلو اهمیت ویژه‌ای در جشن عید نوروز دارد، که به دلیل تاریخچهٔ قدیمی آن می‌باشد. طبق یک روایت باستانی، رشته پلو در این شب به عنوان نمایندهٔ رشتهٔ زندگی و کار انسان‌ها سرو می‌شود، که نمادی از تلاش و پیوستگی به تاریخ و فرهنگ ایران است.

ضرب‌المثل معروفی نیز دربارهٔ رشته پلو وجود دارد که می‌گوید:

“اگر اول سال رشته پلو خوردی، کل سال رشته امور دستته.”

رشته‌پلو در شهرهای مختلف ایران محبوبیت دارد و به روش‌های مختلفی طبخ و سرو می‌شود. این غذا را می‌توان با خورش‌های متنوع همراه کرد؛ به عنوان مثال با قیمه و قورمه سبزی، خرما و کشمش، عدس، گوشت قلقلی، مرغ، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی. برای افزودن طعم خاص به این غذا، از ادویه‌های مختلفی استفاده می‌شود و یکی از ادویه‌های اصلی آن، زردچوبه است. در گذشته، زردچوبه تنها ادویه‌ای بود که به رشته پلو اضافه می‌شد.

تهیه رشته پلو بسیار ساده و هزینه‌بر است. برای آماده‌سازی این غذا، تنها برنج و رشته پلویی به اندازه‌ی کافی نیاز است. رشته پلویی که در کارخانه‌ها تولید می‌شود، مشابه رشته‌های آش است، اما کمی نازک‌تر بوده و به دلیل داشتن سبوس بیشتر، رنگ تیره‌تری دارد.

مواد لازم

برنج ایرانی :۲ پیمانه

رشته پلویی قهوه ای رنگ:۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم

عدس:۱ پیمانه

کره حیوانی :۵۰ گرم

فیله مرغ :۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم

زعفران آب شده:۳ قاشق غذاخوری

دارچین:۱ قاشق غذاخوری

پیاز سرخ شده :۳ قاشق غذاخوری

کشمش پلویی و خرما:نصف پیمانه

نمک ، فلفل و روغن :به میزان لازم

روش پخت رشته پلو

ابتدا برنج را شسته و سپس آن را در آب و نمک به مدتی خیس می‌کنیم. همچنین عدس را نیز چند ساعت خیس می‌کنیم و سپس آن را پز می‌کنیم.

همچنین، کشمش را هم خیس می‌کنیم و هسته‌های خرما را جدا می‌کنیم. سپس پیاز را سرخ می‌کنیم و فیله مرغ را به صورت نواری خرد می‌کنیم. آن را با نمک، فلفل و زردچوبه به طعم دلخواه مزه‌دار می‌کنیم و در کره یا روغن تفت می‌دهیم تا سرخ شود. سپس پیاز، کشمش و خرما را نیز به آن اضافه می‌کنیم و همه مواد را آماده می‌کنیم.

حالا برنج را از آبکشی می‌کنیم و در حین آبکشی، زمانی که نیم‌پز است، رشته پلویی و عدس را هم به آن اضافه می‌کنیم تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند.

پس از آن برنج‌های ترکیب شده را دوباره آبکشی می‌کنیم. در ظرفی که می‌خواهیم برنج را دم کنیم، مقداری روغن ریخته و در ته آن سیب‌زمینی یا هر ته‌ای که دوست داریم قرار می‌دهیم.

سپس برنج‌ها را با کفگیر داخل قابلمه ریخته و بین برنج‌ها دارچین ریخته و قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا دم بکشد.

وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را زعفرانی کرده و در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن مرغ، کشمش و خرما را بچینید.

اگر می‌خواهید رشته پلو را به صورت کته‌ای درست کنید، ابتدا ۲ پیمانه برنج را همراه با ۳ پیمانه آب و مقداری نمک و روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

بعد از اینکه آب به جوش آمد و مقداری از آب تبخیر شد، رشته‌ها را با برنج مخلوط کنید و وقتی آب کاملاً بخار شد، روی قابلمه یک دمکنی (تخته آهنی) قرار دهید و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا رشته پلو دم بکشد.

راز خوشمزگی رشته پلو

به دلیل اینکه رشته‌ها بسیار سریع‌تر از سایر مواد غذایی نرم و پوسیده می‌شوند، باید زمانی که آن‌ها را به آب جوش اضافه می‌کنید، دقت کنید تا آن‌ها از حد نجوشند.

مقداری شوری نیز به دلیل حضور نمک در رشته پلو وجود دارد، بنابراین در هنگام مصرف، باید میزان مصرف نمک در غذا را نیز مورد توجه قرار دهید.

رشته پلو می‌تواند با استفاده از گوشت چرخ‌کرده، تکه‌ای از گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ تهیه شود، و یا به طور کامل بدون استفاده از گوشت تهیه گردد.

فوت کوزه گری رشته پلو

لطفاً توجه داشته باشید که رشته به سرعت نرم و پوسیده می‌شود، بنابراین باید هنگام اضافه کردن آن به آب جوش، دقت کنید تا آن‌ها از حد نجوشند و به حالت خمیری تبدیل نشوند.

همچنین، رشته پلو معمولاً کمی شور است، بنابراین باید مقدار نمکی که به غذا اضافه می‌کنید را با دقت کنترل کنید تا غذای شما شور نشود.

می‌توانید برای ته دیگ از سیب‌زمینی حلقه‌شده نیز استفاده کنید تا به ظاهر زیباتری برسد.

یک بشقاب سبزیجات تازه که شامل کاهو، جوانه گندم، گوجه‌فرنگی، هویج و بروکلی است، همراه با آب لیمو تازه، گزینه‌ی برتری برای سرو با رشته پلو است. به عنوان نوشیدنی، می‌توانید دوغ کم چرب را با رشته پلو سرو کنید تا یک غذای کامل و مغذی داشته باشید.

زردچوبه ادویه‌ی اصلی در پخت رشته پلو است. جالب است بدانید که در گذشته، زردچوبه تنها ادویه‌ای بود که به رشته پلو اضافه می‌شد. بنابراین برای داشتن یک رشته پلو سنتی، می‌توانید در زمان سرو، کمی کره را داغ کنید و زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس آن را روی رشته پلو بریزید.

برای تهیه رشته پلو کته، می‌توانید به صورت زیر عمل کنید:

در قابلمه، سه پیمانه آب، مقداری نمک و روغن را قرار دهید.

برنج را به قابلمه اضافه کنید و همراه با آب برنج بخار شده، رشته‌ها را به برنج اضافه کنید.

برنج و رشته‌ها را با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه رشته پلو خالی رشته پلو تهرانی رشته پلو اصیل ایرانی رشته پلو ساده رشته پلو کرمانشاهی رشته پلو را با چی میخورند ادویه رشته پلو طرز تهیه رشته پلو با مرغ

سپس قابلمه را با درب بپوشانید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید.

در بعضی روش‌های تهیه رشته پلو، ممکن است کشمش، خرما و پیاز را از قبل تفت داده و در حین دم کردن برنج، آن‌ها را به قابلمه اضافه کنند تا با هم دم بکشند.

در برخی مناطق، رشته پلو بدون کشمش و خرما سرو می‌شود و همراه با خورش قیمه و قرمه سبزی تقدیم می‌شود.

در رشته پلو کرمانشاهی نیز، مراحل تهیه مشابه است. تنها در زمان سرو، می‌توانید کمی روغن کرمانشاهی آب شده را روی رشته پلو بریزید تا به آن عطر و طعم بی‌نظیری ببخشد.

رشته پلو را می‌توان با گوشت چرخ‌کرده قلقلی، گوشت بوقلمون، ماهی دودی و حتی بدون استفاده از گوشت تهیه کرد. همچنین می‌توان آن را به همراه عدس نیز سرو کرد.

در برخی شهرهای ایران، رشته پلو با مرغ و بادمجان سرخ کرده سرو می‌شود.

مخلفات کنار رشته پلو

خاطره‌های شب‌های عید نوروز در خانه مادربزرگ و پدربزرگ‌ها با حضور رشته پلو حاضر می‌شود. این غذای لذیذ و اصیل ایرانی را می‌توان با استفاده از کشمش و خرما، پیاز داغ و گردو، گوشت قلقلی، مرغ و ماهی دودی سرو کرد. رشته پلو همچنین همانند عدس پلو، یک غذای سیرکننده و اشتهاآور است، بنابراین مناسب است آن را با سالاد شیرازی، ماست، انواع ترشی و دوغ سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 8 مرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.