راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی آش یارما و فوت و فن آش یارما خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش یارما و فوت و فن آش یارما خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش یارما راز خوشمزگی آش یارما و فوت و فن آش یارما خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش یارما، یکی از …

راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش آبدار راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش آبدار، یکی از …

راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش چینی راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش چینی، این غذای …

راز خوشمزگی گل کلم پلو

راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

گل کلم پلو، این غذای اصیل و خوش‌عطر ایرانی، ریشه در فرهنگ غذایی غنی و متنوع کشورمان دارد. اگرچه تاریخچه دقیقی از پیدایش این غذا در دست نیست، اما می‌توان حدس زد که با توجه به کشت گل کلم در مناطق مختلف ایران از دیرباز، استفاده از آن در پلو نیز به مرور زمان و با خلاقیت آشپزان ایرانی شکل گرفته است. این غذا، با ترکیب گل کلم، برنج، گوشت و ادویه‌های معطر، به یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی تبدیل شده است. گل کلم پلو، علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیر، به دلیل ارزش غذایی بالا و خواص فراوان گل کلم، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد و در مناسبت‌های مختلف، از مهمانی‌های خانوادگی گرفته تا مراسم‌های رسمی، سرو می‌شود.

مواد اولیه برای تهیه گل کلم پلو

برای تهیه یک گل کلم پلوی خوشمزه و مجلسی، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

برنج: ۴ پیمانه

گل کلم: ۱ عدد متوسط (حدود ۷۰۰ گرم)

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

زعفران دم کرده: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

زرشک: ۱/۲ پیمانه

خلال بادام: ۱/۲ پیمانه

خلال پسته: ۱/۴ پیمانه

مرحله به مرحله با طرز تهیه گل کلم پلو

برنج را بشویید و با نمک خیس کنید.

گل کلم را به صورت گلچه‌های کوچک خرد کرده و بشویید. سپس در آب جوش به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

برنج را آبکش کرده و در قابلمه با کمی روغن بریزید. گل کلم را لابه لای برنج بریزید.

مخلوط گوشت را روی برنج بریزید و زعفران دم کرده را روی آن بپاشید.

درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

در یک تابه کوچک، زرشک را با کمی روغن و شکر تفت دهید.

خلال بادام و پسته را نیز در کمی روغن تفت دهید.

پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف سرو بکشید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزئین کنید.

راز خوشمزگی گل کلم پلو

راز خوشمزگی گل کلم پلو در استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت، پخت مناسب برنج و گل کلم، تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه‌های معطر، و تزئین زیبا با زرشک و خلال‌ها نهفته است. برنج باید به خوبی دم بکشد و گل کلم نیز نباید بیش از حد پخته شود تا بافت خود را حفظ کند. گوشت نیز باید به خوبی تفت داده شود تا طعم و عطر آن آزاد شود. تزئین زیبا و اشتهاآور با زرشک و خلال‌ها، جلوه خاصی به این غذا می‌بخشد.

نکات تکمیلی

می‌توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند دارچین، هل و میخک نیز در این غذا استفاده کنید.

می‌توانید به جای زرشک از آلبالو خشک یا قیسی نیز استفاده کنید.

می‌توانید گل کلم پلو را با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.

۱۰ مورد از خواص گل کلم پلو

سرشار از ویتامین C و تقویت سیستم ایمنی بدن

حاوی فیبر بالا و کمک به هضم بهتر غذا

کم کالری و مناسب برای رژیم‌های لاغری

منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و پیشگیری از سرطان

بهبود سلامت قلب و عروق

کمک به کنترل قند خون

تقویت سلامت استخوان‌ها

بهبود عملکرد مغز و حافظه

افزایش انرژی و شادابی

حفظ سلامت پوست و مو

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 22 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.