راز خوشمزگی ترشی لیته و نکات خوشمزه ترین ترشی لیته - مُچُم
راز خوشمزگی مرغ پنیری  و فوت و فن مرغ پنیری  خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ پنیری و فوت و فن مرغ پنیری خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ پنیری راز خوشمزگی مرغ پنیری و فوت و فن مرغ پنیری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مرغ پنیری یکی از …

راز خوشمزگی ته چین و فوت و فن ته چین رستورانی با ماست معمولی

راز خوشمزگی ته چین و فوت و فن ته چین رستورانی با ماست معمولی

راز خوشمزگی ته چین راز خوشمزگی ته چین مرغ و فوت و فن ته چین رستورانی با ماست معمولی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راز خوشمزگی ته …

راز خوشمزگی مربای زردک و فوت و فن مربای زردک خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مربای زردک و فوت و فن مربای زردک خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مربای زردک راز خوشمزگی مربای زردک و فوت و فن مربای زردک خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مربای زردک یکی از …

راز خوشمزگی ترشی لیته

طرز تهیه ترشی لیته اصل خوشمزه ترین ترشی لیته ترشی لیته خیلی خوشمزه نی نی سایت طرز تهیه ترشی لیته مخلوط ترشی لیته چرخ شده ترشی لیته گل کلم و هویج ترشی لیته بادمجان مازندرانی انواع ترشی لیته مخلوط

راز خوشمزگی ترشی لیته و نکات خوشمزه ترین ترشی لیته در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ترشی یا لیته، یک نوع غذای ترش و شور است که از بادمجان پخته و کوبیده تهیه می‌شود. در گذشته، ترشی به انواع مختلف غذاها نیز اطلاق می‌شد، اما امروزه به طور عمده به سبزیجات و صیفی‌جات ترشی شده اشاره می‌کند. این روش تهیه غذا به زمان طولانی‌تری از مصرف آن امکان می‌دهد و در بسیاری از کشورهای آسیایی استفاده می‌شود.

ترشی‌ها دارای مروروژیات و طعم‌های متنوعی هستند و در طبخ‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها به عنوان چاشنی‌های اصلی در غذاهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از سرکه در ترشی‌ها، عمر مفید آنها را افزایش می‌دهد و امکان استفاده از این مواد غذایی در فصولی که دسترسی به صیفی‌جات تازه محدود است، فراهم می‌کند.

تاریخچه ترشی به قدمتی حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و از آن زمان تا کنون در بسیاری از فرهنگ‌ها و کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد غذایی، علاوه بر افزایش مدت نگهداری، به غذاهای مختلف طعم و مزه خاصی می‌بخشند.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته

بادمجان گوشتی بی‌دانه یک کیلوگرم

فلفل دلمه‌ای سبز بزرگ یک عدد

فلفل دلمه‌ای قرمز بزرگ یک عدد

فلفل دلمه‌ای زرد بزرگ یک عدد

هویج متوسط سه عدد

سیر چهار حبه

گل کلم یک‌دوم یک گل کلم متوسط

فلفل سبز تند دو عدد

مرزه (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

نعناع (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

ترخون(خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

گشنیز (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

جعفری (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

پونه (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

سرکه انگور به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی لیته

ابتدا، بادمجان‌ها را به دقت شستشو دهید. سپس آن‌ها را بر روی زغال یا گاز کبابی قرار دهید و آن‌ها را بپزید.

پوست بادمجان‌ها را بکنید و سپس بادمجان‌های پخته شده را به همراه حبه‌های سیر در چرخ‌آسیاب بگذارید و آن‌ها را خرد کنید.

فلفل دلمه‌ای‌ها، گل کلم، فلفل سبز تند و هویج‌ها را به صورت ریز خرد شده در نظر بگیرید.

بادمجان و سیر خرد شده را به مواد سبزیجات خرد شده اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید.

سبزی‌های خشک‌شده، نمک و زردچوبه را به مواد ترشی اضافه کنید و همزنی کنید.

مواد آماده شده را درون شیشه بریزید.

سرکه را به مقداری کافی روی ترشی بریزید تا سطح آن کاملاً پوشیده شود.

شیشه ترشی را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. سپس ترشی را برای یک هفته تا ده روز در یک محیط خنک قرار دهید.

طرز تهیه ترشی لیته اصل خوشمزه ترین ترشی لیته ترشی لیته خیلی خوشمزه نی نی سایت طرز تهیه ترشی لیته مخلوط ترشی لیته چرخ شده ترشی لیته گل کلم و هویج ترشی لیته بادمجان مازندرانی انواع ترشی لیته مخلوط

راز خوشمزگی ترشی لیته

می‌توانید از سرکه سفید به جای سرکه انگور استفاده کنید.

با توجه به ذائقه‌تان، می‌توانید مقدار فلفل سبز تند ترشی را کمتر یا بیشتر کنید.

برای کبابی کردن بادمجان، می‌توانید از فر نیز استفاده کنید.

می‌توانید از سبزی‌های تازه برای ترشی استفاده کنید. فقط باید سبزی‌ها را به‌خوبی شسته و خشک کنید. سپس آنها را خرد کرده و به ترشی اضافه کنید.

همه مواد ترشی را می‌توانید همزن یا مخلوط‌کن بزنید تا شبیه ترشی لیته اصیل شود.

برای بیشتر شدن عطر و طعم ترشی لیته، می‌توانید از ادویه‌های ترشی نیز استفاده کنید.

ترشی لیته را حتماً با غذاهای کتلت، آبگوشت، کوفته و دیگر غذاهای نانی امتحان کنید.

نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی

نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. ظروف پلاستیکی، به ویژه آنهایی که از مواد بازیافتی ساخته شده‌اند، حاوی ترکیبات شیمیایی مضری هستند که می‌توانند به درون ترشی نفوذ کرده و آن را آلوده کنند. این ترکیبات شیمیایی می‌توانند طعم و بوی ترشی را تغییر دهند و حتی باعث ایجاد مشکلات سلامتی شوند. به علاوه، ظروف پلاستیکی به راحتی خراشیده می‌شوند و این خراش‌ها می‌توانند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و کپک‌ها باشند.

به جای ظروف پلاستیکی، بهتر است از ظروف شیشه‌ای برای نگهداری ترشی استفاده کنید. شیشه ماده‌ای بی‌اثر است و با مواد غذایی واکنش نمی‌دهد. همچنین، شستشو و ضدعفونی کردن ظروف شیشه‌ای آسان‌تر است و می‌توانید مطمئن باشید که ترشی شما در آنها سالم و تازه باقی می‌ماند. برای اطمینان بیشتر، می‌توانید از ظروف شیشه‌ای تیره رنگ استفاده کنید تا از نفوذ نور و تغییر رنگ ترشی جلوگیری شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 16 مهر 1403

1 دیدگاه

  • ناشناس می 30, 2023 در 9:57 ق.ظ

    من برای ترشی لیته حتما از کرفس استفاده می کنم و آن را مثل هویج توی غذا ساز می ریزم و خورد می کنم واقعا در خوشمزگی لیته تاثیر دارد

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.