راز خوشمزگی ترشی لیته و نکات خوشمزه ترین ترشی لیته
راز خوشمزگی فسنجان با مرغ و نکات پخت فسنجان با مرغ
راز خوشمزگی فسنجان با مرغ راز خوشمزگی فسنجان با مرغ و نکات پخت فسنجان با مرغ در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورشت فسنجان یا فسنجون یکی از خورشتهای …
راز خوشمزگی سس پیتزا و نکات تهیه سس پیتزا خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سس پیتزا راز خوشمزگی سس پیتزا و نکات تهیه سس پیتزا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از محبوبترین انواع سسها در سطح …
راز خوشمزگی گوشت بوقلمون و نکات پخت گوشت بوقلمون
راز خوشمزگی گوشت بوقلمون راز خوشمزگی گوشت بوقلمون و نکات پخت گوشت بوقلمون در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گوشت بوقلمون که حاوی هر دو نوع گوشت سفید و …
راز خوشمزگی ترشی لیته
راز خوشمزگی ترشی لیته و نکات خوشمزه ترین ترشی لیته در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ترشی یا لیته، یک نوع غذای ترش و شور است که از بادمجان پخته و کوبیده تهیه میشود. در گذشته، ترشی به انواع مختلف غذاها نیز اطلاق میشد، اما امروزه به طور عمده به سبزیجات و صیفیجات ترشی شده اشاره میکند. این روش تهیه غذا به زمان طولانیتری از مصرف آن امکان میدهد و در بسیاری از کشورهای آسیایی استفاده میشود.
ترشیها دارای مروروژیات و طعمهای متنوعی هستند و در طبخهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. آنها به عنوان چاشنیهای اصلی در غذاهای آسیایی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از سرکه در ترشیها، عمر مفید آنها را افزایش میدهد و امکان استفاده از این مواد غذایی در فصولی که دسترسی به صیفیجات تازه محدود است، فراهم میکند.
تاریخچه ترشی به قدمتی حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد و از آن زمان تا کنون در بسیاری از فرهنگها و کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. این مواد غذایی، علاوه بر افزایش مدت نگهداری، به غذاهای مختلف طعم و مزه خاصی میبخشند.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته
بادمجان گوشتی بیدانه یک کیلوگرم
فلفل دلمهای سبز بزرگ یک عدد
فلفل دلمهای قرمز بزرگ یک عدد
فلفل دلمهای زرد بزرگ یک عدد
هویج متوسط سه عدد
سیر چهار حبه
گل کلم یکدوم یک گل کلم متوسط
فلفل سبز تند دو عدد
مرزه (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
نعناع (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
ترخون(خشکشده) یک قاشق غذاخوری
گشنیز (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
جعفری (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
پونه (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
سرکه انگور به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته
ابتدا، بادمجانها را به دقت شستشو دهید. سپس آنها را بر روی زغال یا گاز کبابی قرار دهید و آنها را بپزید.
پوست بادمجانها را بکنید و سپس بادمجانهای پخته شده را به همراه حبههای سیر در چرخآسیاب بگذارید و آنها را خرد کنید.
فلفل دلمهایها، گل کلم، فلفل سبز تند و هویجها را به صورت ریز خرد شده در نظر بگیرید.
بادمجان و سیر خرد شده را به مواد سبزیجات خرد شده اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید.
سبزیهای خشکشده، نمک و زردچوبه را به مواد ترشی اضافه کنید و همزنی کنید.
مواد آماده شده را درون شیشه بریزید.
سرکه را به مقداری کافی روی ترشی بریزید تا سطح آن کاملاً پوشیده شود.
شیشه ترشی را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. سپس ترشی را برای یک هفته تا ده روز در یک محیط خنک قرار دهید.
راز خوشمزگی ترشی لیته
میتوانید از سرکه سفید به جای سرکه انگور استفاده کنید.
با توجه به ذائقهتان، میتوانید مقدار فلفل سبز تند ترشی را کمتر یا بیشتر کنید.
برای کبابی کردن بادمجان، میتوانید از فر نیز استفاده کنید.
میتوانید از سبزیهای تازه برای ترشی استفاده کنید. فقط باید سبزیها را بهخوبی شسته و خشک کنید. سپس آنها را خرد کرده و به ترشی اضافه کنید.
همه مواد ترشی را میتوانید همزن یا مخلوطکن بزنید تا شبیه ترشی لیته اصیل شود.
برای بیشتر شدن عطر و طعم ترشی لیته، میتوانید از ادویههای ترشی نیز استفاده کنید.
ترشی لیته را حتماً با غذاهای کتلت، آبگوشت، کوفته و دیگر غذاهای نانی امتحان کنید.
من برای ترشی لیته حتما از کرفس استفاده می کنم و آن را مثل هویج توی غذا ساز می ریزم و خورد می کنم واقعا در خوشمزگی لیته تاثیر دارد