راز خوشمزگی سیر قلیه و فوت و فن سیر قلیه خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی بادمجان ناردونی و فوت و فن بادمجان ناردونی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بادمجان ناردونی و فوت و فن بادمجان ناردونی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی بادمجان ناردونی راز خوشمزگی بادمجان ناردونی و فوت و فن بادمجان ناردونی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بادمجان ناردونی، این غذای …

راز خوشمزگی پیتزا پپرونی و نکات پخت پیتزا پپرونی چیست

راز خوشمزگی پیتزا پپرونی و نکات پخت پیتزا پپرونی چیست

راز خوشمزگی پیتزا پپرونی راز خوشمزگی پیتزا پپرونی و نکات پخت پیتزا پپرونی چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا پپرونی در حال حاضر به یکی از محبوب‌ترین …

راز خوشمزگی دو پیازه سیب زمینی و فوت و فن دو پیازه سیب زمینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دو پیازه سیب زمینی و فوت و فن دو پیازه سیب زمینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دو پیازه سیب زمینی راز خوشمزگی دو پیازه سیب زمینی و فوت و فن دو پیازه سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …

راز خوشمزگی سیر قلیه

طرز تهیه سیر قلیه گیلانی بدون لپه طرز تهیه سیر قلیه خانم نجاتی سیر قلیه با رب سیر قلیه مازندرانی طرز تهیه سیر خورش گیلانی عکس سیر قلیه گیلانی خورش سیر تازه سیر قلیه با اردک

راز خوشمزگی سیر قلیه و فوت و فن سیر قلیه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

سیر قلیه یک غذای محلی خوشمزه و اصیل گیلانی است که با مرغ، اردک یا مرغابی، لپه، برگ سیر، تخم مرغ، آب نارنج یا آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود. این غذا بیشتر در فصل‌های سرد سال مانند پاییز و زمستان پخته می‌شود و طعمی بی‌نظیر و عطری دل‌انگیز دارد.

سیر قلیه را می‌توان به دو روش با مرغ یا اردک و مرغابی تهیه کرد. در هر دو روش، ابتدا مرغ یا اردک را با پیاز و ادویه تفت می‌دهند، سپس لپه و برگ سیر را اضافه می‌کنند و می‌گذارند تا بپزند. در نهایت، تخم مرغ‌ها را به صورت جداگانه در قابلمه‌ای دیگر می‌پزند و بعد از پخت مرغ یا اردک، به همراه آب نارنج یا آبلیمو به خورشت اضافه می‌کنند.

سیر قلیه را می‌توان به صورت ساده یا با پلو، نان و سبزی سرو کرد. این غذا به دلیل داشتن برگ سیر، طعمی بسیار خاص و منحصر به فرد دارد و از جمله غذاهای محبوب و پرطرفدار در استان گیلان است.

اگر به دنبال یک غذای شمالی اصیل و خوشمزه هستید، سیر قلیه را حتما امتحان کنید.

راز خوشمزگی سیر قلیه

از برگ سیر تازه استفاده کنید. برگ سیر خشک عطر و طعم آن را به خوبی حفظ نمی‌کند.

مرغ یا اردک را به خوبی با پیاز و ادویه تفت دهید تا طعم آن به خورد مواد برود.

لپه را از قبل خیس کنید تا زودتر پخته شود.

تخم مرغ‌ها را به آرامی به خورشت اضافه کنید تا له نشوند.

سیر قلیه را به همراه پلو، نان و سبزی سرو کنید.

میتونید از ران مرغ یا اردک برای تهیه سیر قلیه استفاده کنید.

اگه به بوی سیر خیلی حساس هستید، میتونید مقدار سیر رو کم کنید.

برای طعم بهتر، میتونید از زعفران دم کرده استفاده کنید.

سیر قلیه رو میتونید با زیتون یا ماست سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه سیر قلیه

۵۰۰ گرم مرغ یا اردک (تکه شده)

۴۰۰ گرم لپه

۵۰۰ گرم برگ سیر تازه

۴ عدد پیاز متوسط

۴ حبه سیر

۴ عدد تخم مرغ

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه سیر قلیه

لپه ها رو از شب قبل خیس کنید.

برگ سیرها رو بشویید و به اندازه های نیم سانتی خرد کنید.

مرغ یا اردک رو به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا کمی سرخ بشه.

پیازها رو خلالی خرد کنید و در قابلمه ای جداگانه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

سیر رنده شده رو به پیازها اضافه کنید و کمی تفت بدید.

لپه های خیس خورده، برگ سیرها، زردچوبه و زعفران رو به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید.

مرغ یا اردک تفت داده شده رو به مواد اضافه کنید و به اندازه کافی آب بریزید تا مواد تقریبا بپوشه.

حرارت رو کم کنید و بذارید خورشت به آرامی بپزه تا لپه ها و مرغ یا اردک کاملا پخته بشن.

در اواخر پخت، تخم مرغ ها رو در ظرفی جداگانه هم بزنید و به صورت یواش یواش به خورشت اضافه کنید.

بعد از ۵ دقیقه، حرارت رو خاموش کنید و سیر قلیه رو با برنج یا نان سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 26 فروردین 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.