راز خوشمزگی کشک بادمجان و فوت و فن کشک بادمجان مامان پز - مُچُم
راز خوشمزگی ته چین ماهی و فوت و فن ته چین ماهی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ته چین ماهی و فوت و فن ته چین ماهی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ته چین ماهی راز خوشمزگی ته چین ماهی و فوت و فن ته چین ماهی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ته‌چین ایرانی …

راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی گل کلم پلو راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …

راز خوشمزگی کیک نوتلا و نکات پخت کیک نوتلا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک نوتلا و نکات پخت کیک نوتلا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک نوتلا راز خوشمزگی کیک نوتلا و نکات پخت کیک نوتلا خوشمزه و خانگی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شکلات نوتلا به عنوان یکی …

راز خوشمزگی کشک بادمجان

طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو راز خوشمزه شدن کشک بادمجان نی نی سایت کشک بادمجان مجلسی با گردو طرز تهیه کشک بادمجان برای 5 نفر طرز تهیه کشک بادمجان با گردو طرز تهیه کشک بادمجان خانگی کشک بادمجان با گوشت کشک بادمجان برای ۴ نفر

راز خوشمزگی کشک بادمجان و فوت و فن کشک بادمجان مامان پز در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

کشک بادمجان یکی از غذاهای لذیذ با استفاده از کشک است. این پیش غذای ایرانی اصیل و خوش طعم، در بین مردم بسیار محبوب است. کشک بادمجان علاوه بر اینکه خوشمزه است، یک انتخاب مناسب و ساده برای افطار می‌باشد که هزینه کمی دارد. در این مطلب، ما از مجله مچم طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی را به روش ساده و خوشمزه به شما معرفی می‌کنیم و رازهای خوشمزه شدن آن را به شما می‌آموزیم.

مواد لازم برای کشک بادمجان

بادمجان: ۵ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد بزرگ

کشک: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

سیر: ۲ تا ۳ حبه متوسط

نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری

مغز گردوی خرد و آسیاب شده: ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی

نمک: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه کشک بادمجان

برای تهیه این غذای خوشمزه نونی برای شام، ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس روی بادمجان‌ها نمک بپاشید و آن‌ها را حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی و آب قهوه‌ای آن‌ها خارج شود. سپس بادمجان‌ها را خشک کرده و در تابه‌ای با روغن سرخ کنید.

بادمجان‌های کاملاً سرخ و طلایی شده را در قابلمه‌ای تفلونی بریزید و سیر را روی آن‌ها رنده کنید. می‌توانید سیرها را به صورت حبه‌ای هم به بادمجان‌ها اضافه کنید و اجازه دهید همراه با بادمجان‌ها بپزند.

حالا کشک را در آب حل کنید و مقداری آب بیشتر بگیرید. کشک رقیق شده را به بادمجان‌ها اضافه کنید. می‌توانید یکی از روش‌های مختلف استفاده از کشک را انتخاب کنید.

در این مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان، به همراه کشک، گردوی پودرشده را اضافه کنید. این کار باعث می‌شود گردوها به حد کافی فرصت داشته باشند تا روغن پس دهند. همچنین می‌توانید گردوها را بعد از پختن کامل بادمجان‌ها هم اضافه کنید.

اگر مقداری زردچوبه اضافه کنید، مواد داخل قابلمه از حالت سفیدی خارج می‌شوند، اما می‌توانید اضافه کردن زردچوبه را به مراحل پایانی، یعنی آماده کردن پیاز داغ موکول کنید.

بعد از اینکه همه مواد را اضافه کردید، حرارت را بالا ببرید تا قل بخورند. بعد از تشکیل حباب‌ها، قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. هر چند دقیقه یک بار، مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. به خاطر وجود کشک در قابلمه، احتمال ته‌گرفتن کشک وجود دارد.

در همین فاصله پیاز داغ را آماده کنید. پس از پوست گرفتن و شستن پیاز، آن را به صورت خلالی و نازک خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن، پیاز را به آن اضافه کنید. اجازه دهید پیاز کاملاً سرخ و طلایی شود تا هنگام خوردن، بافت لزج پیازها زیر دندان حس نشود. زردچوبه را اضافه کنید تا طعم خام آن گرفته شود.

پیازها را بعد از سرخ و طلایی شدن، خارج کنید و نعنا را اضافه کنید. کمی آن را تفت دهید تا طعم خامش گرفته شود. زیاد آن را سرخ نکنید تا رنگ و طعم آن تغییر نکند.

بعد از اینکه بادمجان‌ها کاملاً پختند و کشک کاملاً به خورد بادمجان‌ها رفت، آن‌ها را با پشت چنگال یا گوشت‌کوب پوره و کاملاً له کنید. سپس این پوره بادمجان را به تابه‌ای که در آن پیاز داغ و نعنا داغ سرخ کرده‌اید، اضافه کنید و مواد را به هم بزنید تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.

اجازه دهید بادمجان همراه با پیاز و نعنا تفت بخورد. قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مواد طعم همدیگر را بگیرند. سپس حرارت را قطع کرده و کشک بادمجان را در ظرف مناسب سرو کنید. فراموش نکنید که بعد از پختن کشک بادمجان، آن را بچشید تا از متعادل بودن شوری و نمک آن مطمئن شوید.

روی کشک بادمجان را برای آن که مجلسی‌تر شود، با کمی نعنا، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید. همچنین، کشک را جداگانه نیز سرو کنید تا هر کس بنا به طبع و سلیقه خود، به آن کشک اضافه کند.

کشک بادمجان را می‌توانید به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌های تولد و مناسبت‌های خاص یا به عنوان غذای ساده نونی برای شام یا ناهار به همراه سبزی‌خوردن سرو کنید.

همه چیز در مورد کشک

روش متداول برای مصرف کشک در غذای بادمجان به این صورت است که کشک را رقیق کنید و در کنار بادمجان سرو کنید. برای این کار، کشک را در یک ظرف مناسب به همراه کمی آب یا روغن رقیق کنید تا به راحتی قابل مخلوط شدن با بادمجان باشد. سپس بادمجان های پخته شده را در یک ظرف قرار دهید و روی آن کشک رقیق شده را بریزید. می توانید کشک را روی سطح بادمجانها تراشه کنید یا به صورت جداگانه در کنار آنها قرار دهید تا هر کس به تفکیک، مقدار مورد نظر کشک را بر روی بادمجان خود بریزد. این روش اجازه می دهد تا هر فرد مقدار دلخواه کشک را در غذای خود بگذارد و طعم دلخواه را به دست آورد.

روش های گرفتن تلخی بادمجان

بعد از پوست گیری بادمجان ها، آنها را با نمک آغشته کنید تا آب قهوه‌ای آنها خارج شود.

برای گرفتن تلخی بادمجان، می توانید به دو روش عمل کنید. یا بادمجان ها را به صورت لایه‌لایه برش بزنید یا درسته، نمک بزنید.

در صورت تمایل، می توانید از آب نمک نیز استفاده کنید، اما در این صورت نیاز به روغن بیشتری برای سرخ کردن بادمجان ها خواهید داشت.

بهتر است حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای گرفتن تلخی بادمجان اختصاص دهید. بعد از پاشیدن نمک یا غوطه ور کردن بادمجان ها در آب نمک، حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا آب قهوه‌ای و تلخی آن خارج شود.

سپس بادمجان ها را آبکش و خشک کنید. می توانید از دستمال حوله‌ای برای گرفتن آب اضافی بادمجان ها استفاده کنید.

هر چه بادمجان ها خشک‌تر باشند، سریعتر سرخ می‌شوند و نیاز به کمتر روغن برای سرخ کردن آنها خواهد بود.

روش های سرخ کردن بادمجان

بادمجان‌ها را می‌توانید در فر سرخ کنید. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

بادمجان‌ها را شسته و خشک کنید. اگر قصد دارید پوست بادمجان را نگه دارید، آن را نخودی چین کنید. در غیر اینصورت، پوست بادمجان را تماماً بردارید و آن را به صورت رنده یا تکه‌های کوچک برش دهید.

فر را روشن کنید و در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد (۴۲۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا به دمای مناسب برسد.

یک تیغه بادمجان را با روغن آغشته کنید و روی سینی فر قرار دهید. می‌توانید از برس روغن یا فرشته روغن هم استفاده کنید تا روغن را بر روی بادمجان بمالید.

سینی حاوی بادمجان‌ها را در طبقه بالای فر قرار دهید و مدتی بگذارید تا بادمجان‌ها سرخ شوند. حدود هر ۵ دقیقه، بادمجان‌ها را چک کنید تا نسوزند و به طرف دیگر بچرخانید.

وقتی که یک طرف بادمجان‌ها سرخ و طلایی شد، آن‌ها را برگردانید و طرف دیگر را نیز با روغن بپوشانید و در فر بگذارید تا سرخ و طلایی شوند.

بعد از پخته شدن بادمجان‌ها، آن‌ها را از فر بیرون آورده و به مدت کوتاهی بر روی رومیز خنک شوند.

حالا بادمجان‌های سرخ شده آماده سرو کردن هستند. می‌توانید آن‌ها را به عنوان طبقه‌ای کنار غذاهای اصلی قرار داده و به همراه نان یا سالاد سرو کنید.

نحوه سرخ کردن بادمجان

به یاد داشته باشید که در هر روش سرخ کردن، سلامتی شما اولویت باید باشد. در صورت استفاده از روش سرخ کردن در تابه، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

تابه‌ای مناسب را انتخاب کنید. تابه باید غیر چسبنده و با کفی قوی باشد تا جلوی چسبیدن بادمجان‌ها به آن را بگیرد.

روغنی با دمای بالا را انتخاب کنید. می‌توانید از روغن‌هایی مانند روغن کنجد یا زیتون استفاده کنید، زیرا دمای بالا را به خوبی تحمل می‌کنند.

تابه را روی حرارت متوسط تا بالا قرار داده و روغن را درون تابه ریخته و آن را داغ کنید.

بادمجان‌ها را با دستمال کاغذی یا حوله آشکار کرده و به خوبی خشک کنید تا حداقل رطوبت درون آن‌ها باقی بماند.

بادمجان‌ها را به داخل تابه بریزید و آن‌ها را به آرامی بچرخانید تا از همه طرف به روغن پوشیده شوند.

بادمجان‌ها را به مدت کافی سرخ کنید و همه طرف‌های آن‌ها را به طور یکنواخت سرخ کنید. می‌توانید از قاشق یا ماچ برای چرخاندن بادمجان‌ها استفاده کنید.

وقتی بادمجان‌ها به رنگ طلایی سرخ شدند، آن‌ها را با کمک قاشق یا ماچ از روغن تابه خارج کرده و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب شود.

حالا بادمجان‌های سرخ شده آماده سرو کردن هستند. می‌توانید آن‌ها را به همراه سس مورد علاقه یا به عنوان تزئین بر روی غذاهای دیگر استفاده کنید.

راهکار کبابی کردن بادمجان

در روش کبابی کردن بادمجان برای تهیه کشک بادمجان، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

بادمجان‌ها را شسته و خشک کنید. سپس پوست بادمجان‌ها را کاملاً بردارید.

بادمجان‌ها را برش‌های نازک و طولانی بکشید، معمولاً طول برش‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر باشد.

در صورت استفاده از زغال یا فویل، آماده کنید. اگر از زغال استفاده می‌کنید، آن را روشن کنید و اجازه دهید که زغال به خوبی بسوزد و آرام آرام زمانی که روغن روی زغال نیمه گرم شد، بادمجان‌ها را روی آن قرار دهید.

در صورت استفاده از قابلمه روی حرارت، قابلمه را روی حرارت متوسط گرم کنید و بادمجان‌ها را درون آن قرار دهید. در صورت استفاده از توری، بادمجان‌ها را روی توری بگذارید و توری را بر روی آتش قرار دهید.

بادمجان‌ها را اجازه دهید به طور یکنواخت و کامل کباب شوند. ممکن است نیاز به چرخاندن بادمجان‌ها باشد تا از همه طرف سرخ شوند.

وقتی که بادمجان‌ها کاملاً کباب شدند، آن‌ها را از حرارت برداشته و به مدت کوتاهی روی سطحی خنک قرار دهید تا خنک شوند.

سپس پوست بادمجان‌ها را بگیرید و آن‌ها را خرد کنید یا پوره کنید تا به صورتی خمیری شود. می‌توانید از چاقو، گوشت‌کوب یا چنگال استفاده کنید تا بادمجان را له کنید.

حالا کشک بادمجان آماده است. می‌توانید به آن نمک، فلفل، سیر رنده شده و دیگر ادویه‌های مورد علاقه خود اضافه کنید تا طعم و مزه مطلوبی بدست آید.

ادویه های کشک بادمجان

در تهیه کشک بادمجان، از زردچوبه و نمک به عنوان ادویه‌های اصلی استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید از نعنا خشک نیز به عنوان ادویه‌ای جهت افزودن طعم و عطر مطلوب استفاده کنید.

برای اضافه کردن زردچوبه، مراحل زیر را دنبال کنید:

پس از سرخ کردن نعنا در روغن، در لحظه ای که نعنا شروع به سرخ شدن می‌کند، زردچوبه را به روغن اضافه کنید و آن را به مدت کوتاهی با هم مخلوط کنید. این کار به زردچوبه کمک می‌کند تا طعم خام خود را از دست ندهد و در غذا متمایل به تلخی نشود.

پس از مخلوط کردن زردچوبه در روغن، ادامه دهید و نعنا را به مدت کافی در روغن سرخ کنید تا عطر و طعم خود را منتقل کند.

با این روش، شما می‌توانید از طعم متمایل به تلخی زردچوبه جلوگیری کنید و همچنین عطر و طعم دودی و شیرین نعنا را در کشک بادمجان به خوبی به دست آورید.

در مورد اضافه کردن فلفل سیاه، فلفل قرمز و سایر ادویه‌های تند، می‌توانید آن‌ها را در تهیه کشک بادمجان استفاده نکنید. زیرا این ادویه‌ها ممکن است طعم تلخی را به کشک بادمجان بدهند. برای طعم دلخواه خود، می‌توانید از کمی پودر زیره سبز استفاده کنید.

در نهایت، در اضافه کردن نمک به کشک بادمجان، بهتر است به طور احتیاطی و به تدریج نمک را اضافه کنید و سپس مزه‌ی شوری کشک را بررسی کنید. به دلخواه خود می‌توانید میزان نمک را تنظیم کنید تا بهترین ترکیب مطلوب برای شما بدست آید.

طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو راز خوشمزه شدن کشک بادمجان نی نی سایت کشک بادمجان مجلسی با گردو طرز تهیه کشک بادمجان برای 5 نفر طرز تهیه کشک بادمجان با گردو طرز تهیه کشک بادمجان خانگی کشک بادمجان با گوشت کشک بادمجان برای ۴ نفر

آماده کردن نعناع و پیاز داغ

برای تهیه پیاز داغ، ابتدا پیازها را پوست گرفته و شسته کنید. سپس آن‌ها را به صورت خلالی و باریک خرد کنید، با توجه به فاصله‌ی رگه‌های عمودی روی پیاز. این کار باعث می‌شود ضخامت برش‌های پیاز به صورت یکنواخت باشد.

یک تابه را روی حرارت قرار داده و روغن را به دمای مناسب رسانید. سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید پیازها به آرامی نرم و سپس سرخ شوند. با کم کردن حرارت، می‌توانید جلوی سوختن پیازها را بگیرید و از طعم و عطر خوبی برخوردار شوید.

اگر می‌خواهید پیاز داغ کریسپی داشته باشید، ابتدا پیازها را به مدت حدود ۱۰ دقیقه در آب جوشانید. سپس هنگام سرخ کردن، روغن را در حدی بریزید که پیازها کاملاً پوشیده شده و در روغن غوطه‌ور شوند. سپس حرارت را ملایم قرار داده و اجازه دهید پیازها سرخ و کریسپ شوند.

برای افزودن طعم به پیاز داغ، مقداری روغن را در تابه ریخته و زردچوبه را به آن اضافه کنید. پس از بوی مطلوب زردچوبه و کمی سرخ شدن آن، نعنا را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. توجه کنید که زیاد کردن زمان تفت دادن زردچوبه باعث تلخ شدن نعنا می‌شود. بنابراین، تفت دادن زردچوبه را محدود کنید.

تزیین کشک بادمجان

برای آماده‌سازی یک کشک بادمجان مجلسی و خاص، می‌توانید از مواد تزیینی زیر استفاده کنید: پیاز داغ، سیر داغ، گردو پودر شده و کشک. این تزئینات به ظاهر و طعم کشک بادمجان شما جلوه‌ای خاص خواهند داد.

برای تزیین کشک بادمجان، می‌توانید از قالب و سر ماسوله استفاده کنید. با قرار دادن کشک در قالب و فشرده کردن آن، شکل‌های شکوفه‌ای زیبا را به وجود آورید.

اضافه کردن تره و یا نعنا تازه نیز می‌تواند جلوه‌ی زیباتری به کشک بادمجان ببخشد.

در مورد میزان کالری کشک بادمجان، بسته به نحوه طبخ و مواد تزیینی مورد استفاده، مقدار کالری آن متغیر خواهد بود. در حالتی که بادمجان‌ها سرخ شده باشند، تخمین زده می‌شود که هر وعده حدود ۱۸۰ تا ۲۷۰ کالری دارد.

ادویه کشک بادمجان

کشک بادمجان یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که طعم و عطر بی‌نظیر آن به ادویه‌های مخصوصش بستگی دارد. برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه و معطر، می‌توانید از ترکیب ادویه‌های زیر استفاده کنید:

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری (برای رنگ و طعم دلپذیر)

پودر سیر: ۱ قاشق چای‌خوری (برای طعم و عطر سیر تازه)

پودر پیاز: ۱ قاشق چای‌خوری (برای طعم و عطر پیاز تازه)

فلفل سیاه: ½ قاشق چای‌خوری (برای طعم تند و دلچسب)

نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری (برای عطر و طعم بی‌نظیر نعناع)

علاوه بر این ادویه‌ها، می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند پودر زیره، پودر تخم گشنیز، و یا حتی کمی دارچین نیز برای طعم دادن به کشک بادمجان استفاده کنید.

نکته: میزان ادویه‌ها را می‌توانید بسته به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.