راز خوشمزگی کوفته و راز وا نرفتن کوفته و چاشنی کوفته تبریزی
مدل دسته گل ساده + شیک ترین و زیباترین مدل های دسته گل برای تبریک تولد و جشن
مدل دسته گل مدل دسته گل ساده + شیک ترین و زیباترین مدل های دسته گل برای تبریک تولد و جشن همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …
مدل مانتو جلو باز دخترانه + باکلاس ترین و جذاب ترین مدل های مانتو جلو باز مد امسال
مدل مانتو جلو باز مدل مانتو جلو باز دخترانه + باکلاس ترین و جذاب ترین مدل های مانتو جلو باز مد امسال همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها
مدل سرویس طلا جدید عروس مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
راز خوشمزگی کوفته
راز خوشمزگی کوفته و راز وا نرفتن کوفته و چاشنی کوفته تبریزی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
برای پخت کوفته تبریزی، باید نکات پخت کوفته تبریزی را بدانید:
استفاده از گوشت چرخ کرده با کیفیت بالا و چربی کم. بهتر است گوشت را خودتان دستی چرخ کنید تا بتوانید بهتر کنترل کنید.
استفاده از نمک به میزان مناسب. برای نرم شدن کوفته، نباید از نمک زیاد استفاده کنید.
استفاده از تخم مرغ، پیاز و نان خشک خرد شده برای جلوگیری از پر شدن کوفته.
مخلوط کردن تمام مواد با هم و قرار دادن آن در یخچال حداقل به مدت ۳۰ دقیقه تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
برای پخت کوفته، میتوانید از روش سرخ کردن در روغن یا پخت در فر استفاده کنید، اما روش سرخ کردن در روغن ترجیح داده میشود.
برای جلوگیری از افتادن کوفته در حین سرخ کردن، آنها را در فریزر قرار داده و پس از سفت شدن، در روغن سرخ کنید.
بعد از سرخ کردن، کوفتهها را روی کاغذ آشپزخانه قرار داده تا اضافه روغن آنها جذب شود.
بهتر است کوفتهها را با سس گوجه فرنگی و نان تازه سرو کنید.
مواد لازم
برای تهیه کوفته تبریزی، مواد اولیه شامل برنج، لپه، تخم مرغ، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته تبریزی، آلو، گردو، زرشک، رب گوجه فرنگی، زعفران، تره، مرزه، پیاز داغ و آرد نخودچی هستند.
برای تهیه لپه، برنج را با آب برای ۱۰ دقیقه خیس کنید و سپس آبکش کنید. سپس برنج را در دستگاه خمیرکن یا آسیاب قرار داده و به صورت پورهای آماده کنید. سپس پوره برنج را با گوشت چرخ کرده به خوبی مخلوط کنید.
سبزی کوفته تبریزی شامل گشنیز، تره و مرزه است. این سبزیجات را به صورت خیلی ریز خرد کنید و به مواد دیگر اضافه کنید. سپس پیاز را رنده کرده و به مواد دیگر اضافه کنید. تخم مرغ، نمک و فلفل را نیز به مواد اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
حال برای تهیه کوفتهها، مخلوط را با دستهای مرطوب به شکل گلولهای درآورده و در آرد نخودچی بغل کنید. سپس کوفتهها را درون آب جوش قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه برداشته و روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا آب آنها خشک شود.
برای تهیه سس کوفته، پیاز داغ را روی حرارت قرار داده و پس از اینکه طلایی شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و به صورت آهسته به جوش بیاورید. سپس زعفران را با آب داغ حل کنید و به سس اضافه کنید.
نکات سبزی کوفته
کوفته تبریزی با استفاده از سبزیجات متنوعی طبخ میشود. در این غذا از سبزیهایی مانند تره، ریحان، نعناع، جعفری و پیازچه استفاده میشود و در بعضی شهرها از سبزیهای کوهی نیز استفاده میشود. اما باید به این نکته توجه کنید که کوفته تبریزی اصیل با دو سبزی مرزه و تره تهیه میشود. برای آمادهسازی سبزیها، آنها را به شکل ساطوری ریز کرده و به خوبی خشک کنید، زیرا سبزی خیس ممکن است کوفته را خراب کند. علاوه بر سبزیهای تازه، میتوانید از سبزیهای خشک نیز استفاده کنید.
نکات گوشت کوفته
برای تهیه کوفته تبریزی اصیل، بهتر است از گوشت گوسفند، گوساله یا ترکیبی از این دو استفاده کنید. قطعات مغز ران گوسفند و فیله گوساله بهترین قسمتهای گوشت برای کوفته تبریزی هستند. یک نکته مهم در تهیه کوفته تبریزی این است که گوشت نباید بسیار چرب باشد. چربی در گوشت گوسفند و گرمی در گوشت گوساله باعث میشود کوفته خشک نشود و همچنین طعم خوبی داشته باشد. اصلیترین دلیل نامگذاری “کوفته” برای این غذا، استفاده از هاون سنگی در گذشته برای تهیه آن بود. در آن زمان، گوشت داخل هاون کوبیده میشد و به دلیل چسبندگی و همگیری آن، هنگام پخت کوفته در آب، مایه کوفته وا نمیشد. اما در حال حاضر، برای تهیه کوفته از ماشین چرخگوشت استفاده میشود و احتمال آبرفتگی بیشتر است.
راز خوشمزگی کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی، بسیاری از افراد از سبزیهای خشک استفاده میکنند. اما برای افزایش عطر و طعم خوشمزهتر کوفته تبریزی، بهتر است از سبزیهای تازه استفاده کنید. به منظور افزایش مزه و خوشمزگی کوفته، حتماً از مواد میانی استفاده کنید و میان آن را با تخم مرغ آبپز، گردو، پیاز داغ و آلو پر کنید. این مواد میانی، علاوه بر ایجاد مزه و عطر خوشمزه، باعث میشوند کوفته نرم و شیرین شود.
زمان پخت کوفته چقدر است
با توجه به اندازه کوفتهها و شعلهی گاز، زمان دقیق پختن کوفته تبریزی ممکن است متفاوت باشد. اما به طور تقریبی بین ۱.۵ تا ۲ ساعت زمان نیاز است تا کوفتهها به طور کامل پخته شوند و آماده سرو شدن باشند. برای اطمینان از پخته شدن کامل کوفتهها، میتوانید با استفاده از یک قلم مو یا چنگال، درون کوفتهها را بررسی کنید. اگر آبکی یا خامی مشاهده شد، کوفتهها را بیشتر بپزید تا کاملاً پخته شوند.
همه چیز در مورد علت وا رفتن کوفته و راهکار
در فرآیند پختن کوفته تبریزی، حواسمان به نسبت مواد و از حد آنها بیرون رفتن باشد. اگر مقدار لپه و برنج اضافه شود، ممکن است کوفته خیلی خشک شود. در آماده سازی پیاز، آن را به صورت خرد شده رنده کنید و در صورتی که آب پیاز جدا شد، حتما آن را از پیاز جدا کنید تا کوفته خوب درست شود. بعد از قرار دادن کوفته ها در سس، قابلمه را تکان ندهید تا اجازه دهید کوفته به خوبی درست شود. قبل از اضافه کردن کوفته ها به سس، مطمئن شوید که سس داغ است. استفاده از درب قابلمه ممکن است باعث از بین رفتن کوفته شود. استفاده از گوشت چرب بیش از حد یکی دیگر از دلایل خراب شدن کوفته تبریزی است. همچنین، استفاده نکردن کافی از مواد اولیه ممکن است باعث خروج کوفته شود. برای جلوگیری از این مشکل، حداقل ۱۰ دقیقه ورز دادن را ادامه دهید تا مواد به هم چسبیده و کوفته در هنگام پخت از هم جدا نشود. بعد از آماده شدن و فرم دهی، کوفته ها را برای یک ساعت در فریزر قرار دهید. در صورت امکان، میتوانید آنها را برای مدت زمان بیشتری در فریزر نگهداری کنید.
نسبت لپه و برنج در کوفته تبریزی چقدر است
برای تهیه کوفته تبریزی، نسبت برنج و لپه باید یکسان و مساوی باشد. بنابراین، هر چه مقدار برنج استفاده میکنید، باید همان مقدار لپه را در کوفته استفاده کنید.
قبل از استفاده، برنج و لپه را بخیسانید. لپه را حداقل ۳ ساعت و برنج را ۳۰ دقیقه در آب گرم با کمی نمک خیس کنید. برنج یکی از عناصر اصلی کوفته است و در همه کوفتهها استفاده میشود. میتوانید از برنج نیمدانه استفاده کنید، زیرا باید آسیاب شده یا خرد شود.
برای پختن، برنج و لپه را بپزید، اما آنها را به طور کامل پخته نکنید. در حدی که نیمپز شده باشند کافی است. همچنین، میتوانید عدس خام را به صورت پودر درآورده و به مواد کوفته تبریزی اضافه کنی
پیاز در کوفته
پیاز را قبل از استفاده در کوفته تبریزی رنده کنید. اما آب آن را به طور کامل حذف نکنید، زیرا این کار میتواند باعث حفظ بوی زهم گوشت شود. بعد از رنده کردن پیاز، آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا آب آن به طور ملایم جدا شود. نیازی نیست کل آب پیاز را با استفاده از دست فشار دهید.
سس مناسب
برای تهیه سس، پیاز را رنده کنید یا به شکل خرد شده نگینی کنید و سپس آن را با روغن در قابلمه بریزید. اجازه دهید پیازها سرخ و طلایی رنگ شوند و سپس کمی زردچوبه را به آنها اضافه کنید. در مرحله بعد، رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کرده و مواد را تفت دهید. وقتی رب گوجهفرنگی را به خوبی سرخ کردید و بوی خامی آن رفع شد، نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. سپس آب جوش را به قابلمه بریزید. در مرحله بعد، میتوانید کوفتههای فرم داده شده را درون سس قرار دهید. مقدار سس باید به اندازهای باشد که نیمی از کوفتهها را پوشش دهد.
ادویه های مرسوم در کوفته
در کوفته تبریزی، از ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل، پودر گل سرخ، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و زعفران استفاده میشود. این ادویهها به غذا طعمی بینظیر میبخشند و آن را بهبود میبخشند.
علت ورز دادن کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی، شما نیاز به ورز دادن گوشت و پیاز به همراه یکدیگر دارید. سپس نیمی از مخلوط لپه و سیب زمینی چرخ شده، برنج و سبزی را اضافه کنید و همه مواد را با مقداری زردچوبه مخلوط کنید تا به خوبی ترکیب شوند. سپس مابقی مواد کوفته را اضافه کنید و به مدت حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید، به این توجه کنید که مواد را از یک طرف ورز داده و نباید بیش از حد آنها را چنگ بزنید. پس از اتمام مرحله ورز دادن، مایه کوفته را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
اگر کوفته وا رفت چه کنیم
شما میتوانید کوفته تبریزی را به شکل سوپ تهیه کنید و آن را همراه با تیلیت نان سرو کنید. همچنین، میتوانید اجازه دهید سوپ کمی غلیظ شود و سپس آن را همراه با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید و با نان مصرف نمایید.
علت شل شدن مایه کوفته
برای رفع این مشکل، میتوانید مایه کوفته را درون یخچال قرار داده و به مدتی سفت تر شود. همچنین، میتوانید از روشهای دیگری مانند اضافه کردن سینه مرغ چرخ شده، آرد نخودچی، آرد سفید و تخم مرغ استفاده کنید. این مواد میتوانند به کوفته اضافه شوند تا سفتی و کیفیت مناسبی به آن ببخشند.
نکات حرفه ای پخت کوفته
برای پخت کوفته تبریزی، توصیه میشود از قابلمهای استفاده نکنید که اندازهی کوچکی داشته باشد. به جای آن، یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید که بتوانید با ملاقه، سس را از درون آن برداشته و روی کوفتهها بریزید. قابلمه باید اندازهای داشته باشد که کوفتهها به هم نچسبند و بین آنها کمی فاصله وجود داشته باشد. همچنین، میتوانید مقداری عدس خام را به چرخ گوشت اضافه کرده و به شکل چرخشده به مواد کوفته اضافه کنید تا از هم جدا نشوند. باید کوفتهها را با دست خیس فرم داده و گرد کنید، اما توجه داشته باشید که هیچ گونه درزی درون کوفتهها قرار نگیرد، زیرا سس میتواند از آن درز وارد کوفته شده و از آنجا بیرون بپاشد. درون کوفته تبریزی را میتوانید بسته به سلیقه خودتان با زرشک، گردو، تخم مرغ آبپز، پیاز داغ و آلو پر کنید. همچنین، با چرخکردن مقداری سیبزمینی به همراه لپه، مواد کوفته بهتر ترکیب و انسجام پیدا میکنند. بعد از پخت کوفتهها در سس، آنها را از درون آب سس خارج کنید، زیرا ممکن است از هم بپاشند.
علت سفت شدن کوفته چیست
اگر نسبت مواد در کوفته رعایت نشود و مقدار بیشتری از برنج و لپه نسبت به گوشت استفاده شود، کوفتههای شما سفت خواهند شد. همچنین، استفاده از لپه و برنج خام نیز یکی دیگر از دلایل سفت شدن کوفته است. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است لپه و برنج را قبل از استفاده یا نیم پز کنید یا به مدت کافی در آب بخیسانید. این کار باعث میشود لپه و برنج نرم شوند و در فرآیند پخت کوفته، به درستی ترکیب و انسجام پیدا کنند.
نکاتی شیرین در مورد کوفته تبریزی
برای تهیه بهترین کوفته، میتوانید از روشها و ترفندهای زیر استفاده کنید:
استفاده از نسبت مناسب: برای تهیه کوفتههای سفت و پر محتوا، میزان بیشتری گوشت را نسبت به لپه و برنج استفاده کنید. همچنین قبل از استفاده، لپه و برنج را نیم پز کنید یا در آب بخیسانید تا بهتر با گوشت مخلوط شوند.
چرخ کردن گوشت: قبل از تهیه کوفته، گوشت را دو یا سه بار چرخ دهید و بکوبید تا محتوای آب گوشت کمتر شود و کوفتهها سفت تر شوند.
استراحت مایه: پس از ورز دادن مایه کوفته، حداقل یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و مواد به هم متصل شوند.
استفاده از آرد و تخم مرغ: برای جلوگیری از پاشیدن کوفتهها در سس، میتوانید کمی آرد و تخم مرغ به مایه اضافه کنید. اما بهتر است مقدار معقولی را استفاده کنید تا طعم کوفته تحت تأثیر قرار نگیرد.
بسته بندی کوفتهها: برای کوفتههایی با حجم بزرگ، آنها را در یک توری نازک و تمیز بپیچید و سپس در سس قرار دهید تا باز نشوند و شکل محفظهای بگیرند.
استفاده از سیب زمینی: برای بهبود طعم کوفته، میتوانید یک سیب زمینی متوسط همراه با لپه چرخ کنید و به مواد اضافه کنید. اما بهتر است سیب زمینی را جداگانه چرخ نکنید و با لپه مخلوط کنید تا کشدار نشود و چسبندگی مواد را از بین نبرد.
استفاده از روش آزمایشی: میتوانید قبل از پخت کامل کوفته، یک کوفته کوچک را پخته و آزمایش کنید. در صورت لازم، میتوانید به مایه اضافه کردن سایر مواد یا تنظیم میزان نمک و ادویهها را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بدست آورید.
توجه به نسبت مواد: در تهیه کوفته، به نسبت مواد توجه کنید و مقدار برنج و لپه را نسبت به گوشت کنترل کنید. استفاده از مقدار زیادی برنج و لپه خام میتواند به سفت شدن کوفته منجر شود. بنابراین، بهتر است قبل از استفاده یا تهیه آنها را نیم پز کنید یا در آب بخیسانید.