راز خوشمزگی ماش پلو و فوت و فن ماش پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی رب پلو و فوت و فن رب پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی رب پلو راز خوشمزگی رب پلو و فوت و فن رب پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. رب پلو به عنوان یک …
راز خوشمزگی خورش فسنجان و فوت و فن خورش فسنجان خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی خورش فسنجان راز خوشمزگی خورش فسنجان و فوت و فن خورش فسنجان خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. فسنجان، خورشتی معتبر از آشپزخانه …
راز خوشمزگی نان جزغاله و فوت و فن نان جزغاله خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی نان جزغاله راز خوشمزگی نان جزغاله و فوت و فن نان جزغاله خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. نان جزغاله، یکی از …
راز خوشمزگی ماش پلو
راز خوشمزگی ماش پلو و فوت و فن ماش پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
ماش پلو، یکی از غذاهای محبوب و مقوی ایرانی است که با طعمی عالی و خواص تغذیهای فراوان همچون کلسیم، آهن و ویتامینها، تهیه میشود. این غذای سهل و آسان را میتوان همراه با گوشت چرخکرده، مرغ یا حتی ماهی سرو کرد. همچنین، حتی در صورت تهیه بدون افزودن گوشت، ماش پلو به تنهایی یک وعده غذایی کامل و مغذی به شمار میرود.
مواد اولیه برای تهیه ماش پلو
برنج ۲ پیمانه
ماش یک پیمانه
کره ۲۵ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی
هل یا دارچین (درصورت تمایل) به میزان دلخواه
نمک به مقدار دلخواه
زردچوبه به مقدار دلخواه
فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه ماش پلو
برنج را آنقدر با آب ولرم بشویید که تا زمانی که آب شفاف شود، معمولا دو یا سه بار کافی است.
هنگام شستن برنج، مراقب باشید به آن فشار زیادی وارد نکنید تا دانههای برنج نشکنند. سپس برنج را با آب داغ به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج بپوشانید.
برای هر پیمانه برنج، یک قاشق چایخوری نمک افزوده و مزه آن را بچشید، در صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید.
ماش را در همان قابلمهای که قصد دارید برنج را در آن دم کنید، تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود.
پس از رفتن بوی خام ماش، آن را با سه برابر حجم آب بپزید تا نرم شود اما حالت له نگیرد.
برنج خیسخورده را پس از نیم تا یک ساعت به همراه روغن و زردچوبه به ماش اضافه کنید.
در صورتی که آب برنج نیاز به افزایش داشت، به اندازهای آب اضافه کنید که یک بند انگشت بالای برنج باشد، و اگر آب اضافی بود، آن را خارج سازید.
اجازه دهید برنج با حرارت متوسط بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود و حفرههایی در سطح برنج ایجاد شود.
فلفل، هل یا دارچین را به مایه اضافه کنید، امکان دارد این ادویهها را در زمان افزودن زردچوبه بریزید.
برنج را به آرامی هم بزنید و به گونهای در قابلمه بریزید که مانند کوه قرار گیرد و اجازه دهید آب زیرین تبخیر شود.
پس از کشیده شدن آب برنج، با دسته قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد کرده و با حرارت ملایم دم کنید.
برنج را حداقل نیم ساعت بدون برداشتن در قابلمه دم کنید.
ماش پلو زمانی که با برنج ایرانی و کره یا روغن حیوانی تهیه شود، طعمی بینظیر خواهد داشت.
راز خوشمزگی ماش پلو
اگر مایلید، در حین دم کردن برنج مقداری شوید خشک یا شوید تازه خرد شده را بین لایههای برنج بپاشید.
این پلوی لذیذ را میتوانید با انتخابهایی نظیر گوشت چرخکرده، کوفتههای ریز، مرغ، ماهی یا حتی املت تهیه کنید.
ماش پلو را به همراه سالاد شیرازی و متنوعی از ترشیها میل نمایید.
در صورت تمایل، میتوانید ادویهجاتی مانند زنجبیل، کاری، پودر تخم گشنیز و زیره را به برنج اضافه کرده تا عطر و طعمی متفاوت به آن ببخشید.
این غذای دمی را میتوانید با پیاز داغ، گوشت قلقلی، گوشت چرخکرده سرخشده با پیاز، خرما، کشمش، مرغ ریش شده، و گردو زینت دهید.