راز خوشمزگی حلوای اوماج و فوت و فن حلوای اوماج خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد گل کلم و فوت و فن سالاد گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد گل کلم راز خوشمزگی سالاد گل کلم و فوت و فن سالاد گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد …
راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم تنوری راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …
راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی خوراک گل کلم راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل کلم، این …
راز خوشمزگی حلوای اوماج
راز خوشمزگی حلوای اوماج و فوت و فن حلوای اوماج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
حلوای اردبیلی، که در زبان ترکی به نام “اوماج حالواسی” شناخته میشود، یکی از خوشمزهترین حلواهای منطقه اردبیل در کشورمان است که عمدتاً در ماه رمضان یا برای مراسم نذری پخته میشود. این حلوا در استانهای آذربایجان شرقی و غربی نیز رایج است و توسط مردم تبریز، زنجان، گرگان و ارومیه نیز تهیه میگردد. دستور پخت حلوای اوماج بسیار ساده است؛ این حلوا به طریق سنتی با استفاده از زردچوبه تهیه میشود، که مسئول طعم خوشمزه و اصالت آن است، اما میتوان به جای زردچوبه از زعفران نیز استفاده کرد.
مواد اولیه برای تهیه حلوای اوماج
آرد ۲ پیمانه
شیر پرچرب ۲ پیمانه
روغن ۱ پیمانه
زردچوبه ۱ ق غذا خوری
مواد اولیه برای تهیه شربت حلوای اوماج
آب ۲ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
راز خوشمزگی حلوای اوماج
ابتدا، شکر و آب را در یک ظرف ترکیب کرده و روی اجاق قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود. توجه داشته باشید که نیازی به جوش آوردن یا قوام دادن به شربت نیست، چرا که این امر میتواند منجر به خشکی حلوا شود.
آرد را با زردچوبه مخلوط کرده و درون یک سینی بریزید. سپس، شیر را داخل آبپاش ریخته و روی آرد اسپری کنید تا زمانی که آرد به شکل تودههای کوچک درآید (این فرم گولههای آرد به “اوماج” معروف است). بعد از آن، سینی را برای ۳۰ دقیقه در محیط قرار دهید تا خشک شود، سپس آن را در غذاساز یا آسیاب ریخته و به خوبی پودر کنید.
در یک قابلمه، روغن را ریخته و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. پس از آن، مخلوط آرد را اضافه کرده و برای حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید. مراقب باشید آرد بیش از حد سرخ نشود؛ کافی است تا بوی خامی آن از بین برود. سپس، شربت را اضافه کرده و هم بزنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید تا حلوا کمی جمع شود.
زمانی که حلوا جمع شد، دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و برای یک ساعت دم بگذارید. در طول این مدت چندین بار حلوا را هم بزنید تا از ته گرفتن آن جلوگیری شود. پس از سرد شدن، حلوا را در دیس بکشید و مطابق میل خود تزئین کنید.
فوت و فن حلوای اوماج
پس از آماده شدن حلوای اوماج، به راحتی میتوانید آن را در قالبها بریزید.
اگر حلوای اوماج بیش از حد سخت شده باشد، میتوانید با اضافه کردن کمی آب جوش آن را نرمتر کنید.
در هنگام تفت دادن آرد، احتیاط کنید تا بیش از حد سرخ نشود، چرا که این کار میتواند باعث سفت شدن حلوا شود.
برای افزودن رنگ بیشتر، میتوانید از مقداری زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
همچنین، در تهیه این حلوا میتوانید از شیره انگور به عنوان جایگزین استفاده نمایید.
اسم این حلوای آرد است.
اوماج کلمه ای به زبان ترکی هست و به گلوله های ریز خمیر گفته می شود که به آش می ریزند و اسم اون، آش اوماج هست.