راز خوشمزگی شامی لپه و نکات شامی لپه خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه

راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه

راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت راز خوشمزگی ساندویچ بادمجان و گوشت و فوت و فن ساندویچ بادمجان و گوشت خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …

راز خوشمزگی نان عدس و فوت و فن نان عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی نان عدس و فوت و فن نان عدس خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی نان عدس راز خوشمزگی نان عدس و فوت و فن نان عدس خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. نان عدس، یکی از …

راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی مرغ بریان راز خوشمزگی مرغ بریان و فوت و فن مرغ بریان خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مرغ بریان عبارت است از …

راز خوشمزگی شامی لپه

طرز تهیه شامی لپه تبریز طرز تهیه شامی لپه رزا منتظمی علت وا رفتن شامی لپه فوت و فن شامی لپه شامی لپه سانازسانیا شامی لپه با سیب زمینی خام شامی لپه بدون گوشت طرز تهیه شامی لپه با مرغ

راز خوشمزگی شامی لپه و نکات شامی لپه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

شامی لپه، یکی از انواع محبوب کتلت در آشپزی ایرانی است که ویژگی برجسته آن استفاده از لپه به عنوان اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده آن است. این غذای خوش طعم ریشه در مناطق شمالی ایران دارد و از لحاظ ظاهری شبیه به کتلت گوشت است.

مواد لازم

لپه خیس شده / ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم

گوشت گوسفند مغز ران بدون استخوان / ۴۰۰ گرم

تخم مرغ / ۶ تا ۸ عدد بستگی به اندازه تخم مرغ

زعفران دمکرده / ۳ قاشق چایخوری

پیاز / ۱ عدد بزرگ چهار قاچ

سیب زمینی پخته / ۱ عدد متوسط

پودر تخم گشنیز / ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل و زردچوبه / به میزان لازم

روغن سرخ کردنی / به میزان لازم

آب ماست / یک فنجان

طرز تهیه شامی لپه

لپه را که قبلا خیس کرده‌اید، در میزان مناسبی از آب می‌پزید و سپس آن را درون آبکش می‌ریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. گوشت را به همراه پیاز، یک قاشق چایخوری زردچوبه و فلفل، و دو لیوان آب بپزید تا به حالت نیم‌پز درآید و تنها مقدار کمی از آب آن باقی بماند.

لپه و گوشت را چرخ کنید و این دو را با هم ترکیب نمایید. دو قاشق آب گوشت زعفران، نمک، فلفل، تخم گشنیز و تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کرده و مخلوط را خوب هم بزنید تا به بافتی نه خیلی سفت و نه خیلی شل برسد.

سیب‌زمینی را رنده کرده و به مایه اضافه کنید. در یک ظرف گود مانند یک قابلمه کوچک، روغن بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود؛ به گونه‌ای که یک قطره از مایه، در روغن پف کند.

روی یک سطح تمیز مثل نعلبکی یا پارچه، آن را با آب ماست خیس کنید. مقداری از مایه به اندازه گردو بردارید و روی سطح پارچه پهن کنید.

لبه‌های شامی باید کمی نازک‌تر از وسط آن باشد. وسط شامی را با انگشت سوراخ کنید و سپس شامی‌ها را یکی یکی در تابه سرخ کنید. حرارت روغن نباید بیش از حد باشد تا مغز شامی خام نماند و نباید آنقدر کم باشد که شامی روغن را جذب کرده و نرم شود. حرارت باید متوسط باشد.

اولین شامی را نصف کرده و مزه کنید تا از مزه مناسب و پوکی آن اطمینان حاصل شود. اگر شامی به اندازه کافی پوک نبود، می‌توانید یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در آب ماست حل کرده و به مایه اضافه کنید.

بقیه شامی‌ها را به همین ترتیب سرخ کنید.

راز خوشمزگی شامی لپه

آب جوشیده لپه را دور بریزید تا نفخ آن گرفته شود.

اگر لپه بیش از گوشت باشد، شامی نرم‌تر می‌شود و نیازی به جوش شیرین نخواهد بود.

با افزودن آب باقیمانده از پخت گوشت به مایه شامی، طعم آن بهتر می‌شود.

سیب زمینی را به جای چرخ کردن، ریز رنده کنید تا باعث لیز شدن مایه نشود.

می‌توان بدون استفاده از سیب زمینی نیز شامی خوبی تهیه کرد، اما سیب زمینی به عنوان چسبندگی بهتر به مایه کمک می‌کند.

می‌توانید به جای استفاده فقط از لپه، نصف لپه و نصف نخود خیس کرده استفاده کنید.

گوشت گوسفندی کم چربی برای شامی مناسب‌تر از گوشت گوساله است، زیرا گوشت گوساله باعث خشک شدن شامی می‌شود.

در صورت استفاده از گوشت گوساله، دو قاشق غذاخوری کره آب کرده به مایه اضافه کنید تا شامی خشک نشود.

گوشت مورد استفاده برای شامی نباید دارای لب، ریشه و لثه باشد.

اگر گوشت گوسفند تکه‌ای در دسترس نیست و از گوشت چرخ کرده استفاده می‌کنید، آن را با پیاز چهار قاچ بخار دهید و دوباره چرخ کنید.

با اضافه کردن گردو، کمی گشنیز و جعفری به نصف مایه شامی، می‌توانید دو نوع شامی (شامی گیلانی) داشته باشید.

با گوشت مرغ نیز می‌توان شامی تهیه کرد، اما باید ۲ قاشق آب مرغ و کره اضافه کرد تا شامی خشک نشود.

پیاز چهار قاچ استفاده شده در شامی باید دور ریخته شود.

اگر روغن شامی کف کند، باید آن را تعویض کنید. به همین دلیل، شامی را در ظرف کوچک و با گنجایش یک شامی سرخ کنید.

روغن باید به اندازه‌ای باشد که روی شامی را بگیرد.

استفاده از پارچه روی نعلبکی برای درست کردن شامی به این دلیل است که مایه نرم بوده و جای انگشتان روی آن باقی می‌ماند، اما می‌توان بدون آن نیز شامی را در کف دست درست کرد و به جای آب ماست، دست را در آب زده و شامی را درست کنید.

اگر گوشت در شامی زیاد باشد، شامی طعم گوشت کوبیده خواهد گرفت و کمتر پوک می‌شود. طعم لپه باید در گوشت غالب باشد.

می‌توانید از گوشت یا مرغ باقیمانده از غذاها (بدون سس خاص) در تهیه شامی استفاده کنید.

در کنار دیس شامی، می‌توانید از انواع سبزیجات پخته یا خام مانند ماست، خیار یا اسفناج، به همراه سبزی خوردن و ترشی استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 21 دی 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.