راز خوشمزگی حلوای بادام و نکات پخت حلوای بادام خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد گل کلم و فوت و فن سالاد گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سالاد گل کلم راز خوشمزگی سالاد گل کلم و فوت و فن سالاد گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد …
راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای نارنگی راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مربای نارنگی، همچون بسیاری …
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی حلوای بادام
راز خوشمزگی حلوای بادام و نکات پخت حلوای بادام خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
حلوای بادام، یکی از انواع حلواهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با روشهای متنوعی تهیه میشود. این حلوا که ریشه در شهر تبریز دارد، به عنوان یک حلوای ویژه مناسبتها در این شهر معروف است. این حلوای لذیذ همچنین با نام حلوای کفگیری نیز مشهور است، زیرا برای قسمت کردن و پخش آن از کفگیر استفاده میشود. حلوای کفگیری به عنوان یکی از محبوبترین حلواهای تبریز شناخته میشود و در رویدادهای خاص و ایام مذهبی به عنوان نذری بین مردم توزیع میگردد.
حلوای بادام قالبی
حلوای بادام تبریزی، که اغلب در قالبها شکل گرفته و به صورت کفگیری سرو میشود، یکی از حلواهای شهیر و معروف تبریز به شمار میآید. این حلوای ظریف و شکیل، در مهمانیها و مناسبتهای مذهبی، بخصوص در ماه رمضان، بسیار مورد توجه قرار میگیرد و به صورت گسترده تهیه میشود. حلوای بادام به شکل قالبی نیز بخشی از دسرهای متداول سفره افطار در ماه رمضان است.
مواد لازم برای تهیه حلوای بادام قالبی
آرد سفید قنادی ۲ و ۱/۴ پیمانه
پودر قند یا شکر ۱ و ۱/۴ پیمانه
کره ۱۳۰ گرم
پودر بادام ۱۰۰ گرم
پودر هل سبز ۱ الی ۲ قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری
گردوی نگینی خُرد شده (اختیاری) ۳۰ گرم
طرز تهیه حلوای بادام قالبی
ابتدا آرد را درون تابه مناسبی الک کنید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
با استفاده از یک قاشق چوبی، مداوم آرد را هم بزنید تا خامی آن از بین برود. توجه داشته باشید که در تهیه این حلوا، نباید رنگ آرد تغییر کند. پس آرد را با حرارت بسیار کم و به صورت پیوسته تفت دهید. (این فرآیند ممکن است تا ۵۰ دقیقه به طول انجامد، اما مراقب باشید تا بخاری از آرد خارج نشود).
زمانی که بوی خوب آرد به مشام برسد، تابه را از روی شعله بردارید. (زمان بستگی به شدت شعله، جنس تابه و میزان حرارت دارد).
آرد را دوباره الک کرده و به تابه برگردانید.
کره نرم را به آرد اضافه کنید و تابه را روی حرارت قرار دهید تا کره آب شود و با آرد مخلوط گردد.
برای حدود پنج دقیقه با حرارت ملایم، مخلوط کره و آرد را تفت دهید تا آب اضافی کره تبخیر شود.
پس از تفت دادن، تابه را از روی شعله برداشته و پنج تا شش دقیقه صبر کنید تا کمی سرد شود. سپس پودر بادام، پودر قند الک شده، پودر زنجبیل و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید.
با قاشق چوبی مواد را کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شوند. در صورت نیاز به مخلوط کردن مقادیر زیاد، میتوانید از دست خود استفاده کنید.
در مرحله نهایی تهیه حلوای بادام قالبی، گردوی نگینی ریز خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید؛ استفاده از گردو اختیاری است (در این دستور از گردو استفاده نشده است).
سرو کردن حلوای بادام قالبی
یکی از شیوههای سرو حلوا این است که آن را در سینی با دیوارههای بلند، به شکل یکنواخت و فشرده با ضخامت تقریبی دو سانتیمتر پهن کنید. سپس، با استفاده از چاقو یا کاتر، آن را به شکلهای مربع یا لوزی برش دهید. استفاده از کاترهای متنوع برای قالبزنی حلوا در شکلهای گوناگون نیز ممکن است.
در صورتی که سینی کوچکی برای مقدار حلوای تهیه شده ندارید، میتوانید کاغذ روغنی را در کف سینی قرار داده، با استفاده از آن حلوا را در کنارههای سینی به طور منسجم و صاف قرار دهید، سپس قالب بزنید.
پس از قالب زدن بخشی از حلوا، مابقی آن را دوباره در کنار سینی جمع کرده، صاف و فشرده نمایید و مجددا قالب بزنید. این کار را ادامه دهید تا کل حلوا به اتمام برسد.
در روش سنتی، حلوا را در گوشه تابه جمع کرده، فشرده میکنند و سپس با کفگیر برداشته و در بشقاب قرار میدهند. این فرآیند را تکرار کرده تا تمام حلوا به این شکل سرو شود. این روش را به حلوای کفگیری میشناسند.