راز خوشمزگی ماست و نکات تهیه ماست خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه

راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه

راز خوشمزگی آش یخ تبریزی راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. همیشه غذاها در زمستان مورد استفاده …

راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ و فوت و فن سیر پلو با مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ و فوت و فن سیر پلو با مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ راز خوشمزگی سیر پلو با مرغ و فوت و فن سیر پلو با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …

راز خوشمزگی جوجه کباب و بهترین سس و دلیل زدن ماست به جوجه کباب

راز خوشمزگی جوجه کباب و بهترین سس و دلیل زدن ماست به جوجه کباب

راز خوشمزگی جوجه کباب راز خوشمزگی جوجه کباب و بهترین سس و دلیل زدن ماست به جوجه کباب در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. غذای جوجه کباب به عنوان …

راز خوشمزگی ماست

طرز تهیه ماست سفت با نشاسته فوت کوزه گری سفت شدن ماست طرز تهیه ماست سفت با نشاسته ذرت برای سفت شدن ماست نی نی سایت سفت کننده ماست طرز تهیه ماست سفت با ژلاتین بهترین ظرف برای ماست زدن طرز تهیه ماست سون خانگی

راز خوشمزگی ماست و نکات تهیه ماست خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ماست، که به رنگ سفید و از دسته محصولات لبنی است، در انواع متفاوتی وجود دارد و یکی از محصولات پرمصرف در سفره‌های خانواده‌های ایرانی به شمار می‌رود. این محصول از تخمیر شیر توسط باکتریها ساخته می‌شود، که در این فرآیند لاکتوز شیر به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود. اغلب از شیر حیواناتی چون گاو، گاومیش، گوسفند، و بز تهیه می‌شود.

در بسیاری از زبان‌های دنیا به جز زبان‌های ایرانی نظیر فارسی و کردی، به ماست “یوقورت” گفته می‌شود، که ریشه‌ای ترکی دارد. تاریخچه ماست به پانصد سال قبل از میلاد مسیح و در فرهنگ‌های هند و ایران باستان بازمی‌گردد. در این مناطق، به دلیل رواج دامداری، مشتقات شیری مانند ماست از تنوع بیشتری برخوردار بوده‌اند. یک زیست‌شناس روسی معتقد بود که لاکتوباسیلوس موجود در ماست برای سلامتی مفید است و سعی کرد استفاده از ماست را در سراسر اروپا گسترش دهد، که منجر به ایجاد اولین کارخانه صنعتی تولید ماست در بارسلونا، اسپانیا در سال ۱۹۱۹ شد. اما گفته می‌شود که اولین ماست‌ها به طور تصادفی تهیه شدند، وقتی شیر را در کیسه‌های ساخته شده از پوست بز برای حمل و نقل قرار می‌دادند و باکتری‌های موجود در پوست بز، شیر را تخمیر کرده و به ماست تبدیل می‌کردند.

مواد لازم

شیر ۱٫۵ لیتر

ماست ۳ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ماست

ابتدا شیر و نشاسته را با یکدیگر ترکیب کنید.

سپس، این مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.

وقتی شیر جوشید، حرارت را خاموش کنید.

پس از اینکه حرارت شیر به حدی کاهش یافت که دیگر دستتان را نسوزاند، یک ملاقه از آن را با ماست مخلوط کنید.

سپس، تمام ماست را به شیر اضافه کنید.

این مخلوط را در مکانی نسبتاً گرم برای مدت ۵ ساعت قرار دهید تا بسته شود.

در نهایت، ماست را برای ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید و پس از آن آماده سرو است.

راز خوشمزگی ماست

در صورتی که به ماست تهیه شده، مایه زده و سفت شده باشد، اما قبل از سرد شدن کاملاً، آن را هم بزنید یا تکان دهید، ممکن است ماست آب بیندازد.

اگر ماستی که تهیه کرده‌اید آب انداخت، آن را دور نریزید؛ همچنان قابل مصرف است.

برای رفع آب اضافی ماست، می‌توانید از یک دستمال تمیز استفاده کنید تا آب آن را جذب کند.

در صورتی که ماست آب بیندازد یا بصورت تکه‌تکه درآید، این می‌تواند نشانه‌ای باشد که شیر بیش از حد داغ بوده، ماست خیلی سرد بوده، یا مقدار مایه ماست کافی نبوده است.

علت آب انداختن ماست چیست

برای تهیه ماست، اولین گام استفاده از مایه ماست با کیفیت است. باید این مایه را از مکان‌های معتبر خریداری نمایید. توصیه می‌شود که مایه ماست را مستقیماً با شیر مخلوط نکنید؛ بهتر است کمی شکر یا نمک به آن اضافه کنید که این امر موجب کاهش احتمال آب انداختن ماست و بهبود طعم آن می‌شود. همچنین، شرایط نگهداری ماست بسیار حائز اهمیت است.

نگهداری ماست در دمای اتاق یا محیط گرم می‌تواند به آب انداختن یا فساد آن منجر شود و بر طعم آن تاثیر منفی بگذارد. هنگام تهیه ماست، اولین قدم جوشاندن شیر است که میزان جوشیدن آن نیز مهم است. جوشاندن بیش از حد شیر باعث آب انداختن ماست می‌شود و لزوماً به غلیظ‌تر شدن ماست منجر نمی‌گردد. معمولاً، کاهش چربی شیر احتمال آب افتادن ماست را افزایش می‌دهد، بنابراین استفاده از شیر پرچرب توصیه می‌شود. البته، گاهی ماست را می‌توان چکیده کرد تا غلیظ‌تر شود و طعم بهتری داشته باشد، که در این صورت آب آن خارج می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 30 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.