راز خوشمزگی هوموس و نکات پخت هوموس عربی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی اسپاگتی گوجه فرنگی و فوت و فن اسپاگتی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی اسپاگتی گوجه فرنگی راز خوشمزگی اسپاگتی گوجه فرنگی و فوت و فن اسپاگتی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اسپاگتی گوجه …
فوت و فن املت سیب زمینی و راز خوشمزگی املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی
فوت و فن املت سیب زمینی فوت و فن املت سیب زمینی و راز خوشمزگی املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. املت …
راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه
راز خوشمزگی آش یخ تبریزی راز خوشمزگی آش یخ تبریزی و نکات پخت آش یخ تبریزی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. همیشه غذاها در زمستان مورد استفاده …
راز خوشمزگی هوموس
راز خوشمزگی هوموس و نکات پخت هوموس عربی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
هموس یک نوشیدنی مقوی و خوشمزه است، و اگر در منزل آماده شود، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه خواهد بود. طعم حمص خانگی از چیزی که در فروشگاهها موجود است خوشمزهتر است و حتماً حجم بیشتری خواهد داشت. برای تهیه حمص، یک غذاساز کافی است. البته برای کوبیدن و ترکیب کردن مواد، میتوانید از گوشتکوب یا حتی دست خودتان نیز استفاده کنید، اما غذاساز کارتان را راحتتر میکند.
اگر در ترکیبات حمص بهجای سیر ساده از سیر کبابی استفاده کنید، طعم دودی آن باعث میشود تا غذا بو و مزه خوبی داشته باشد و همچنین هضم سیر کبابی راحتتر از سیر خام است. البته اگر از عشاق سینهچاک سیر هستید و دوست دارید که عطر آن کاملاً توی غذا حس شود، بهتر است از همان سیر خام در حمص استفاده کنید. از امتحان کردن مزههای جدید نترسید و سعی کنید با خلاقیت خودتان به حمص طعمهای متنوع بدهید. برای شروع تهیه این غذا، توصیه میشود که غذاساز و آبمرکباتگیری داشته باشید.
مواد لازم
سه و نیم فنجان نخود کنسروی یا خیسخورده و پختهشده؛
یک قاشق غذاخوری جوش شیرین برای جدا کردن پوست نخود؛
یکسوم فنجان خمیر ارده یا طحینه؛
هشت حبه سیر کبابی یا بیشتر (در صورت تمایل به طعم سیر میتوانید یک تا سه حبه سیر خام استفاده کنید)؛
یکچهارم فنجان آبلیموی تازه یا بیشتر برای طعمدهندگی به حمص؛
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون خالص و کمی بیشتر برای تزئین؛
سهچهارم قاشق چایخوری زیره؛
نصف قاشق چایخوری (یا بیشتر) نمک؛
اندکی فلفل تند؛
پاپریکا و جعفری خردشده برای تزئین (اختیاری).
طرز تهیه هوموس
اگر از نخود کنسروی استفاده میکنید، ابتدا باید آب کنسرو را خالی کنید و نخودها را بشویید. بعد از پختن نخودها، هم آب آن را ریخته و بگذارید تا در دمای اتاق بماند. برای حصول از حمص بافت خامهای، پوست نخودها را هم باید بگیرید. البته پوست نخودها را جدا کردن اختیاری است، اما در صورت تمایل به درست کردن حمص یکدست، پوست نخودها را با قرار دادن آنها در یک قابلمه و اضافه کردن یک قاشق غذاخوری جوشانده جدا کنید. سعی کنید تمام نخودها با جوشانده پوشانده شوند. حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد و با دو تا سه دقیقه ترکیب جوشانده و نخود روی حرارت، پوست نخودها کاملاً جدا خواهد شد.
نخودها را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس روی آنها آب سرد بریزید تا پوست نخودها کاملاً جدا شود. این کار باعث جدا شدن پوست نخودها و قرار گرفتن آنها روی سطح آب میشود. روش دیگری نیز برای جدا کردن پوست نخودها وجود دارد؛ میتوانید با دست پوست هر نخود را از آن جدا کنید. این کار زمانبر است، ولی دیگر مطمئن خواهید بود که بافت حمص یکدست خواهد بود.
حدود پانزده تا بیست عدد نخود را برای تزئین کنار گذارید. دستگاه غذاساز را آماده کنید و تیغه مخلوط کردن را در آن قرار دهید. سپس نخود، آرد کنجد، سیر کبابی، آبلیمو، روغن زیتون، نمک، زیره و فلفل تند را به غذاساز اضافه کنید. مواد را با غذاساز مخلوط کنید تا ترکیبی یکپارچه و یکدست ایجاد شود.
ترکیب حاصل را مزه کنید و اگر لازم است برای طعم بهتر، بنا به ذائقهتان، نمک یا فلفل و آبلیمو به آن اضافه کنید. برای ترکیب شدن مواد، بار دیگر آنها را مخلوط کنید. اگر احساس میکنید که مخلوطتان خیلی غلیظ و سفت شده، بهتر است کمی آب ولرم به آن اضافه کنید.
حمص را در یک ظرف نسبتاً تخت بریزید و در مرکز آن با قاشق حفره ایجاد کنید. حالا میتوانید آن را با نخودهایی که کنار گذاشتهاید، کمی روغن زیتون، پاپریکا و جعفری خرد شده تزئین کنید. حمص در کنار نان پیتا، نانهای ترد و سبزیجات تازه عالی خواهد شد.
ارزش غذایی هوموس
۱۳۲ کالری کالری حاصل از چربی ۴۵
۵ گرم چربی کلی ارزش غذایی ۸ درصد
۳۷۶ میلیگرم سدیم ارزش غذایی ۱۶ درصد
۱۸۳ میلیگرم پتاسیم ارزش غذایی ۵ درصد
۱۵ گرم کربوهیدرات کلی ارزش غذایی ۵ درصد
۳ گرم فیبر رژیمی ارزش غذایی ۱۲ درصد
۵گرم پروتئین ارزش غذایی ۱۰ درصد
۲ گرم شکر
ویتامین A ارزش غذایی ۰.۳ درصد
ویتامین C ارزش غذایی ۴.۲ درصد
کلسیم ارزش غذایی ۳.۸ درصد
آهن ۱۰ درصد