راز خوشمزگی آش سبزی و نکات پخت آش سبزی خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی کیک گردویی و فوت و فن کیک گردویی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک گردویی و فوت و فن کیک گردویی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک گردویی راز خوشمزگی کیک گردویی و فوت و فن کیک گردویی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک گردویی، این شیرینی …

راز خوشمزگی کیک به و فوت و فن کیک به خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک به و فوت و فن کیک به خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک به راز خوشمزگی کیک به و فوت و فن کیک به خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک به، به عنوان …

راز خوشمزگی املت سیب زمینی و فوت و فن املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی املت سیب زمینی و فوت و فن املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی املت سیب زمینی راز خوشمزگی املت سیب زمینی و فوت و فن املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. املت …

راز خوشمزگی آش سبزی

آش سبزی شیرازی اصیل فوت و فن آش سبزی شیرازی ادویه مخصوص آش شیرازی اش سبزی شیرازی کشدار طرز تهیه آش سبزی ساده راز خوشمزگی اش رشته نی نی سایت طرز تهیه آش سبزی شیرازی تصویری آش سبزی شیرازی نی نی سایت

راز خوشمزگی آش سبزی و نکات پخت آش سبزی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آش سبزی شیرازی یا آش صبحانه، یکی از غذاهای سنتی شیراز است که اصولاً در ماه رمضان و در ایام عاشورا و تاسوعا به عنوان نذری آماده می‌شود. زمان آماده‌سازی مواد اولیه و تهیه مایحتاج آش سبزی شیرازی حدود ۱ ساعت طول می‌کشد و زمان پخت و انتظار آن حدود ۴ ساعت به طول می‌انجامد. آش سبزی شیرازی را می‌توان در وعده‌های نهار، شام و حتی به عنوان پیش‌غذا سرو کرد. این آش به ویژه مناسب سفره‌های افطار در ماه مبارک رمضان است.

مواد لازم

گوشت سردست گوسفندی با استخوان ۵۰۰ گرم

سبزی (تره، ترخان، شوید) ۴۰۰ گرم

نخود ۱۰۰ گرم

عدس ۱۰۰ گرم

لوبیا قرمز ۱۰۰ گرم

برنج نیم دانه ۱۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز به میزان لازم

ترخان خشک ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش سبزی

برای تهیه آش سبزی شیرازی، در ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و سپس آب آنها را خالی می‌کنیم. سپس دو بار آب تازه روی حبوبات ریخته و با کمی نمک روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزند.

گوشت را در یک قابلمه دیگر با پیاز، زردچوبه، فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار می‌دهیم تا گوشت نیز بپزد. برنج را هم به صورت جداگانه پز می‌کنیم.

سبزی‌ها را پس از پاک کردن خرد می‌کنیم و کاملاً تفت می‌دهیم تا بپزند. بعد از اینکه حبوبات کاملاً پختند، آنها را به برنج پخته و سبزی‌ها اضافه می‌کنیم.

گوشت که کاملاً پخته شده، آن را از قابلمه درآورده و استخوان‌های آن را جدا می‌کنیم. سپس گوشت را خرد می‌کنیم و با آبش به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند جوش بزند.

در یک قابلمه کوچک، روغن را داغ می‌کنیم و نیمی از پیاز را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت می‌دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. سپس این مخلوط را به آش در حال جوشیدن می‌ریزیم.

ترخان را هم خیس می‌کنیم و خرد می‌کنیم، سپس به آش اضافه می‌کنیم. سومی آش را در ظرف جداگانه می‌ریزیم و آن را کاملاً می‌کوبیم. سپس آن را به آش اضافه می‌کنیم.

بعد از این مراحل، آش سبزی شیرازی را تا زمانی که کاملاً جا افتاده، در ظرف مناسب می‌ریزیم و با پیاز داغ تزئین می‌نماییم.

راز خوشمزگی آش سبزی

گوشت گردن یا سردست بهترین نوع گوشت برای تهیه آش سبزی شیرازی می‌باشند.

برای حاصل آسایی در تهیه آش سبزی شیرازی، پیشنهاد می‌شود مواد برخی از مواد آش را از شب قبل آماده کنید.

در مراحل آخر از پخت آش باید آن را مرتباً بزنید. این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است و به تهیه یک آش خوشمزه و کشدار کمک می‌کند.

می‌توانید همه مواد آش را به هم خوب بزنید تا ترکیب مواد بهینه‌ای داشته باشد.

آش سبزی شیرازی معمولاً بدون پیاز داغ و نعناع داغ سرو می‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید از این مواد برای تزئین استفاده کنید.

برخی افراد از سیرابی به جای گوشت در تهیه آش سبزی شیرازی استفاده می‌کنند.

تره باید کمی درشت خرد شود.

استفاده از لوبیا سفید در تهیه آش سبزی شیرازی متداول تر است.

در نهایت، حبوبات را حتماً از شب قبل خیس کرده و آب آن را ۲ بار تعویض کرده و در صورت لزوم، آنها را ۲ بار پخته و آبشان را خالی کرده و سپس بپزید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 22 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.