راز خوشمزگی کبه و نکات پخت کبه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی هویج پلو با مرغ تکه ای و فوت و فن هویج پلو با مرغ تکه ای خوشمزه
راز خوشمزگی هویج پلو با مرغ تکه ای راز خوشمزگی هویج پلو با مرغ تکه ای و فوت و فن هویج پلو با مرغ تکه ای خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب …
راز خوشمزگی هواری میگو و فوت و فن هواری میگو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی هواری میگو راز خوشمزگی هواری میگو و فوت و فن هواری میگو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. هواری میگو، این غذای …
راز خوشمزگی شامی ماهی و فوت و فن شامی ماهی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی شامی ماهی راز خوشمزگی شامی ماهی و فوت و فن شامی ماهی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. شامی ماهی، این غذای …
راز خوشمزگی کبه
راز خوشمزگی کبه و نکات پخت کبه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
کبه یا کپه یک غذای خوشمزه و لذیذ در فرهنگ آشپزی عربی است، بهطور معمول در کشورهایی مانند لبنان و عراق تهیه و مصرف میشود. این غذا به نظر میرسد که تا حدی شبیه به سمبوسه با گوشت است، اما دارای تفاوتهای مهمی است. در سمبوسه، گوشت در یک لایه نان پیچیده میشود، در حالی که کبه در لایهای از برنج قرار میگیرد. همچنین، شکل سمبوسه معمولاً مثلثی است، در حالی که کبه شکل گرد و دایرهای دارد. مواد اصلی کبه شامل گوشت، سیبزمینی و سبزیجات معطر است، اما میتوانید این مواد را براساس سلیقه خود تغییر دهید.
یکی از ویژگیهای جالب کبه این است که میتوانید پس از تهیه آن، آن را به مدت ۱ تا ۲ ماه در فریزر نگهداری کنید و در زمانهای دیگر مصرف کنید. کبه انواع مختلفی دارد، از جمله کبه برنجی، کبه بلغوری یا کبه سیبزمینی. این غذا دارای ظاهری بسیار زیبا و جذاب است و با وجود اینکه به دسته غذاهای سرخکردنی تعلق دارد، از روغن کمی استفاده میکند.
مواد لازم برای کبه برنج
برنج نیم دانه خام ۳ پیمانه
گوشت گوساله بدون استخوان ریز ریز شده نیم کیلو
پیاز بزرگ ۳ عدد
کشمش ۲۵۰ گرم
گردو ریز شده یک لیوان
جعفری خرد شده نیم کیلو
خلال بادام یک لیوان
تخم مرغ ۶ عدد
زردچوبه و نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه کبه برنج
ابتدا برنج نیم دانه ایرانی را چندین بار بشویید و حدود ۱۲ ساعت در آب خیس کنید (از شب قبل).
سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
گوشت گوساله را ریز ریز کنید، بشویید، و زمانی که آب گوشتها در آبکش کشیده شد، داخل پیاز سرخ کنید. سپس خلال بادام و گردوهای خرد شده را به گوشت اضافه کرده و کشمش را شسته و به آرامی داخل گوشت و پیاز اضافه کنید.
در این مرحله توجه داشته باشید که کشمشها در روغن زیاد تفت نخورند؛ این امر میتواند باعث ترکیدگی کشمش شود.
مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و در آخر جعفریهایی که از قبل پاک کردهاید را خرد کرده و داخل مواد اضافه کنید. در این مرحله تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
برنج نیم دانه را که از قبل خیس کردهاید، داخل یک قابلمه بریزید و بصورت کته در آورید. در ابتدا برنج را بریزید و کمی نمک اضافه کنید تا خوش نمک شود و به هیچ وجه روغن به برنج اضافه نکنید.
برنج را در حال جوش آوردن روغنی تا ابتدای دم کشیده شود (شفته).
زمانی که آب برنج کشیده شد و برنج به مرحله دم رسید، برنج زرد رنگ دم کشیده را داخل سینی بزرگ بریزید و بگذارید خنک شود.
برای پخت این نوع کبه حتماً از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید، زیرا این موضوع به طعم و عطر کبه خوشمزهای اضافه خواهد کرد.
در این مرحله برنج تقریباً گرم است و میتوانید آن را با دستگاه غذاساز چرخشی مخلوط کنید، اما ترجیحاً با دست ورز دهید.
بعد از آن، داخل سینی، برنج را خوب ورز دهید و مقداری از برنج را به اندازه گلوله که در کف دست جا میشود (به اندازه یک نارنگی) برداشته و در کف دست خود فشار دهید. توجه داشته باشید که مواد داخل برنج به اندازه چشمی یا با یک قاشق غذاخوری اضافه شود؛ به اندازهای که داخل گودی برنج پر شود. سعی کنید مواد بیش از حد داخل برنج قرار نگیرند، چرا که از بیرون برنج خواهند زد و هنگام سرخ کردن روغن را خراب میکنند. به آرامی برنجی را که مواد داخل آن است، جمع کنید و به آرامی ورز دهید تا به طور متفاوتی شکل بگیرد و به حالت گرد و کشیده درآید. برای جلوگیری از چسبیدن برنج به دستتان، میتوانید کفی کاسه حاوی آب را خیس کنید و دستتان را در آب نگه دارید.
اگر بخواهید به طور حرفهای این کبهها را آماده کنید، میتوانید آنها را به دست آورز دهید. در این مرحله، کبههای آمادهشده را کنار یک ظرف بگذارید و ماهیتابه را با روغن پر کنید. سپس تخم مرغها را در یک کاسه جدا بشکنید و با چنگال آنها را خوب هم بزنید و کبهها را یکی یکی در تخم مرغها قرار دهید. زمانی که کبهها کاملاً در تخم مرغها غرق شوند، آنها را در روغن داغ سرخ کنید. در هنگام برگرداندن کبهها احتیاط کنید تا به هیچ وجه سوراخ نشوند؛ این امر باعث میشود تمام مواد داخل روغن داغ پخش نشوند.
زمانی که کبهها سرخ شدند، آنها را روی جعفریهای تازه بریزید.
مواد لازم کبه بلغور
گوشت چرخ کرده گوساله ۱۰۰۰ گرم
بلغور گندم ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر زیره سبز یک چهارم قاشق چایخوری
پیاز متوسط دو عدد
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
روغن مایع سرخ کردنی به اندازه لازم
طرز تهیه کبه بلغور
برای شروع، بلغور گندم را به مدت نیم ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس آن را بشویید و کنار بگذارید تا آب آن کاملاً کشیده شود.
در مرحله بعد، یک عدد پیاز را ریز کرده و در ظرف مورد نظرتان سرخ کنید. در همین حین، گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید. نمک، فلفل، پودر زیره و جوز هندی را هم بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، حرارت را خاموش کنید تا خنک شود.
در این مرحله، یک مقدار کوچک از بلغور گندم را مثل یک گلوله بردارید و در کف دستتان یک حفره ایجاد کنید. سپس مواد مخلوط شده را داخل حفره بریزید و با دقت حفره را ببندید و در دستتان ورز دهید.
در نهایت، کبه ها را دانه دانه در روغن داغ داخل ماهیتابه با حرارت ملایم سرخ کنید. زمانی که به رنگ طلایی تیره درآمدهاند، از روغن خارج کنید و در یک دیس بچینید.
میتوانید کبهها را بپیچید، اما سرخ نکنید و در فریزر قرار دهید. هر زمان که نیاز دارید، از فریزر بیرون بیاورید و سرخ کنید. این روش به شما این امکان را میدهد که به مدت سه ماه کبهها را نگهداری کنید.
علت وا رفتن کبه چیست
زمانی که کبه داخل روغن قرار گرفت، از روغن داخل ماهیتابه را روی سطح کبه بریزید تا از ترک خوردگی جلوگیری شود. همچنین هنگامی که دستتان را ورز میدهید، حتماً کنار دستتان یک کاسه آب قرار دهید و دستتان را نمیدار کنید.
برای سرخ کردن کبهها، بهتر است از ماهیتابه تفلون استفاده کنید و مطمئن شوید که روغن داغ باشد تا کبهها به ظرف نچسبند. همچنین، حین سرخ کردن کبهها، آنها به هم نچسبند و با فاصله در ماهیتابه قرار بگیرند. میتوانید به جای ماهیتابه، از سرخکن برای سرخ کردن کبههایتان استفاده کنید.
اگر میخواهید برنجتان وا نرود، میتوانید یک عدد تخممرغ داخل آن بچسبانید. این کار باعث میشود که برنج حالت چسبندگی پیدا کند و وا نرود. همچنین برای جلوگیری از وا رفتن برنج، میتوانید برنج نیمدانه را از شب قبل خیس کنید و زمان پخت دو بند انگشت آب به آن اضافه کنید تا کمی شلتر شود.
راز خوشمزگی کبه بلغور
توصیه میشود کبهها را قبل از سرخ کردن، در یک کاسه که تخممرغ هم زده شده در آن وجود دارد، غلت دهید و سپس کبهها را در روغن بسرخ کنید. هنگام سرخ کردن کبهها، حرارت را کم نگه دارید تا رنگ آنها تغییر نکند و نسوزند. مواد گوشتی نباید روغن اضافی داشته باشند و حتماً باید خوب خمیر را محکم کنید تا باز نشوند. اگر بعد از چرخ کردن برنج با سیبزمینی مایه شما خیلی شل بود، مقداری آرد را به آن اضافه کنید.
با توجه به ذائقهتان و اگر طعم شیرینی در غذا را دوست دارید، میتوانید مقداری کشمش را هنگام اضافه کردن سبزیجات خرد شده به مواد، اضافه کرده و تفت دهید. کبه را میتوانید به مدت طولانی در فریزر نگهداری کرده و بعد مصرف نمایید. برای جلوگیری از چسبیدن کبهها به یکدیگر، آنها را در یک سینی بچینید و مدتی در یخچال قرار دهید. سپس آنها را درون کیسه فریزر یا ظرف دربسته قرار دهید و در فریزر قرار دهید. میتوانید به جای ماهیتابه، از سرخکن برای سرخ کردن کبههایتان استفاده نمایید. اگر رژیم غذایی گیاهخوارانه دارید، میتوانید کبه را به صورت کاملاً گیاهی و بدون گوشت تهیه نمایید.
این نوع غذا طرفداران زیادی دارد و از نظر ارزش غذایی بسیار مقوی و انرژیزا است. برای فریز کردن این نوع کبه بهتر است آنها را در سینی چیده و لابلای کبهها نایلون قرار دهید و بعد از چند ساعتی حالت یخزدگی خواهد گرفت. بعد از فریزر در آورید و در کیسه فریزر گذارید. کبهها را داخل کشوهای فریزر بگذارید و زمانی که تصمیم به پخت گرفتید، نیم ساعت قبل از سرخشدن از فریزر درآورید و در روغن سرخکنید (در صورت نیمهمنجمد بودن نیز مشکلی پیش نخواهد آمد). ترتیب نهایی تهیه کبه به تعداد مصرفکنندگان نیاز به تغییر در مواد اولیه دارد.