راز خوشمزگی کیک کشمشی و نکات پخت کیک کشمشی خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی راز خوشمزگی خاگینه ایتالیایی و فوت و فن خاگینه ایتالیایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. خاگینه ایتالیایی که با …

راز خوشمزگی دسر عروس تنبل و فوت و فن دسر عروس تنبل خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دسر عروس تنبل و فوت و فن دسر عروس تنبل خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دسر عروس تنبل راز خوشمزگی دسر عروس تنبل و فوت و فن دسر عروس تنبل خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دسر …

راز خوشمزگی فیله ماهی با سس سیر و فوت و فن فیله ماهی با سس سیرخوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی فیله ماهی با سس سیر و فوت و فن فیله ماهی با سس سیرخوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی فیله ماهی با سس سیر راز خوشمزگی فیله ماهی با سس سیر و فوت و فن فیله ماهی با سس سیرخوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه …

راز خوشمزگی کیک کشمشی

کیک کشمشی رزا منتظمی کیک کشمشی با ماست کیک کشمشی راحت کیک کشمشی پوک کیک کشمشی با شیر طرز تهیه کیک کشمشی خوش طعم طرز تهیه کیک کشمشی برای 6 نفر طرز تهیه کیک کشمشی و گردویی

راز خوشمزگی کیک کشمشی و نکات پخت کیک کشمشی خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

کیک کشمشی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین کیک‌ها در فرهنگ غذایی ایران است که معمولاً برای عصرانه یا صبحانه تهیه و سرو می‌شود. عطر وانیل در کنار طعم شیرین کشمش، یک مزه خاص و لذیذ ایجاد می‌کند. همچنین، در این کیک می‌توانید بسته به سلیقه خود از گردو نیز استفاده کنید تا یک کیک کشمشی و گردویی دلچسب داشته باشید. کیک کشمشی مواد اولیه‌ای دارد که به راحتی در دسترس است و تهیه‌اش نیز ساده است، اما برای به دست آوردن نتیجه بهتر، باید به نکات خاصی توجه کرد.

مواد لازم

تخم مرغ ۳ عدد

آرد سفید قنادی یک و نیم پیمانه

شکر ۱ پیمانه

شیر نصف پیمانه

روغن مایع نصف پیمانه

بکینگ پودر نصف قاشق غذا خوری

وانیل یک چهارم قاشق چایخوری

کشمش یک چهارم الی نصف پیمانه

گردو یک چهارم پیمانه

طرز تهیه کیک کشمشی

ابتدا کشمش‌ها را با آب بشویید و روی پارچه‌ای پهن بگذارید تا به طور کامل خشک شوند؛ زیرا کشمش‌های خیس وزن بیشتری نسبت به کشمش‌های خشک دارند و به راحتی در کیک ته نشین می‌شوند.

بعد از خشک شدن کشمش‌ها، آنها را با گردوی خرد شده مخلوط کنید و یک الی دو قاشق آردی که در مواد اولیه ذکر شده را به مخلوط گردو و کشمش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس این مخلوط را کنار بگذارید. (مخلوط کردن کشمش‌ها با آرد از ته نشین شدن آنها جلوگیری می‌کند).

آرد و بی‌کینگ پودر را کاملاً مخلوط کرده و سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

سپس زرده و سفیده تخم‌مرغ را جداگانه کنید. سفیده‌های تخم‌مرغ را در یک ظرف بریزید و با همزن شروع به مخلوط کردن کنید.

همزمان با مخلوط کردن سفیده‌ها، نصف مقدار شکر را کم کم به سفیده‌ها اضافه کرده و به اندازه کافی مخلوط کنید تا سفیده‌ها کاملاً فرم بگیرند و از ظرف نریزند.

زرده‌ها، وانیل و مقدار باقی‌مانده شکر را در ظرف دیگری با دور تند همزن مخلوط کرده و به حالتی کرم‌رنگ، کرمی و حجیم درآورید.

سپس شیر و روغن مایع را به ترتیب به مایه اضافه کنید و هرکدام را تنها تا مخلوط شدن ملاحظه کنید.

(در این مرحله، در صورت تمایل می‌توانید همراه با شیر، یک قاشق غذاخوری گلاب هم اضافه کنید تا طعم خاصی به کیک بدهد، اما این کار بستگی به سلیقه شما دارد).

مخلوط آرد و بی‌کینگ پودر را در دو مرحله به مایه اضافه کنید و تا زمانی که مخلوط و یکدست شود، با حرکات دورانی خیلی کم هم بزنید.

سفیده تخم‌مرغ را در چند مرحله به مایه اصلی اضافه کنید و با حرکات دورانی به آرامی مخلوط کنید تا حجم سفیده نگیرد و همراه با سایر مواد یکدست شود.

دیواره‌های قالب کیک را از قبل با روغن جداکننده به خوبی چرب کنید و یک سوم مایه کیک را در قالب بریزید؛ موقع ریختن مایه، قالب را تکان دهید و مایه را از یک نقطه خاص داخل قالب ریخته و به هم مزه دهید. این کار از ته‌نشین شدن و چسبیدن کشمش‌ها به کف قالب جلوگیری می‌کند.

قالب را داخل فری که از قبل به دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، قرار دهید و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. لطفاً توجه داشته باشید که زمان پخت در فر‌های مختلف ممکن است متغیر باشد.

بعد از پخت، این کیک را به صورت ساده می‌توانید سرو کنید یا می توانید روی آن پودر قند الک کنید.

راهکاری برای نخوابیدن پف کیک

توجه داشته باشید که تا زمانی که دو سوم زمان پخت گذشته نشود، از باز کردن در فر برای بررسی کیک خودداری کنید؛ زیرا پف کیک ممکن است متاثر شود.

علت ته نشین شدن کشمش در کیک

دلیل این مسأله به سبب سبکی مایه کیک و وزن کشمش و سایر مغزیجات است. برای پیشگیری از این اتفاق، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید، همانطور که در ابتدای متن توضیح داده شد:

کشمش‌ها را با آب خیس کنید و به خوبی خشک کنید تا سنگین‌تر شوند.

آن‌ها را در کمی آرد بغلطونید تا از حرکت سریع کشمش‌ها درون مایع کیک جلوگیری کند.

کشمش و مغزیجات را در مرحله آخر به مواد اضافه کرده و با دقت و به میزان کمی مخلوط کنید.

علائم پخت کیک

با استفاده از یک خلال دندان یا سیخ چوبی تست کنید. اگر تست تمیز از داخل کیک بیرون بیافتد، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک داخل قالب کاملاً خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.

از بین بردن بوی تخم مرغ

هنگام مخلوط کردن زرده‌ها با دور تند همزن، حتماً کناره‌های ظرف را با لیسک دور گرفته تا بوی زهم تخم مرغ بعداً در کیک حس نشود. همچنین، برای افزودن طعم دلخواه، می‌توانید از گلاب، دارچین یا هل نیز در این کیک استفاده کنید.

راهکار پف کردن سفیده تخم مرغ

برای داشتن سفیده‌ای پفکی و فرم‌گرفته، اطمینان حاصل کنید که پره‌های همزن و ظرف مخصوص آماده‌سازی سفیده کاملاً خشک و تمیز باشند و هیچ چربی باقی نمانده باشد. بهترین گزینه برای استفاده از ظرف آماده‌سازی سفیده، ظروف فلزی یا شیشه‌ای هستند زیرا ظروف پلاستیکی ممکن است چربی را جذب کرده و باعث مانع شدن از پفکی شدن سفیده‌ها شوند.

راهکار در صورت نداشتن ظرف مخصوص کیک

در صورت عدم دسترسی به قالب کیک معمولی، این کیک را در یک سینی فر کوچک، به عنوان یک جایگزین، بپزید (به عنوان مثال، یک سینی فر با ابعاد بیست در سی سانتیمتر مناسب است) و سپس با یک چاقو، آن را به شکل اسلایس‌های کوچک برش دهید. حتماً قبل از پخت، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

همچنین، می‌توانید از قوالب مافین یا کپسول‌های کاغذی برای پخت کیک استفاده کنید. دو سوم قسمت کپسول یا قالب را با مایه کیک پر کرده و سپس آنها را در فر قرار دهید. باید توجه داشته باشید که زمان پخت در این روش‌ها کمتر است چرا که کیک در قالب مسطح با ارتفاع کمتر و داخل کپسول‌های کاغذی با اندازه کوچکتر، سریع‌تر پخته می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 14 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.