راز خوشمزگی گز آردی و نکات تهیه گز آردی خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی گراتن پاستا و فوت و فن گراتن پاستا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی گراتن پاستا و فوت و فن گراتن پاستا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی گراتن پاستا راز خوشمزگی گراتن پاستا و فوت و فن گراتن پاستا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گراتن پاستا (یا ماکارونی گراتن) …

راز خوشمزگی استیک و فوت و فن استیک حرفه ای رستورانی

راز خوشمزگی استیک و فوت و فن استیک حرفه ای رستورانی

راز خوشمزگی استیک راز خوشمزگی استیک و فوت و فن استیک حرفه ای رستورانی و نکات پخت استیک در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گوشت راسته گاو که …

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ساندویچ کوفته …

راز خوشمزگی گز آردی

اگر گز شل شد چه کنیم نی نی سایت گز آردی خانگی به روش ساده طرز تهیه گز آردی ترکیبات گز آردی طرز تهیه گز آردی بدون گلوکز نی نی سایت مواد تشکیل دهنده گز کرمانی علت سفت نشدن گز آردی گز آردی اصفهان

راز خوشمزگی گز آردی و نکات تهیه گز آردی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

تولید گز و انواع دیگر تنقلات اصیل اصفهانی، هر چند در شهرهای دیگر یا به صورت کارخانه‌ای نیز انجام می‌شود، اما فرآیند کوزه‌گری سنتی و محلی برای تهیه این خوراکی شیرین در تولیدات صنعتی کمتر دیده می‌شود. این ممکن است به دلیل خواص و طعم خاص گز باشد.

احتمالاً راز خوشمزگی و تمیزترین طعم گز نیز مربوط به این مسئله باشد. گز، یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین خوراکی‌های اصفهان است و شهرت جهانی نیز دارد.

این خوراکی کوچک و خوشمزه، دارای مغزهای پرخاصیتی مثل بادام و پسته است و همچنین شامل ترکیبات طبیعی دیگری مثل انگبین (یک نوع شیره گیاهی شیرین و خوشمزه) و گاهی جایگزین‌هایی مثل ترنجبین نیز دارد. این ترکیبات به این خوراکی ویژگی‌های درمانی و لذت‌بخشی اضافه می‌کنند.

تهیه گز به شیوه سنتی در کارگاه‌های اصفهان زمان‌بر و چالش‌برانگیز است. به عبارت دیگر، اگر تجربه تهیه آن و تجارب کوزه‌گری را نداشته باشید، ممکن است موفق نشوید.

اما در این مقاله، ما تصمیم داریم یک روش تهیه گز خانگی را به شما معرفی کنیم. این راهنما با تمرین و تکرار، به شما این امکان را می‌دهد تا گز خانگی خود را بپزید و برای خود و خانواده‌تان این خوراکی لذیذ را تهیه کنید.

مواد لازم

سفیده تخم مرغ: ۲ عدد

بادکا یا گلوکز مایع: نصف لیوان دسته دار

شکر: ۱ لیوان دسته دار

گلاب اصیل و خوشبو: نصف لیوان دسته دار

مغز پسته خلال شده یا مخلوط مغز بادام و پسته: ۲ لیوان دسته دار

آرد: به مقدار لازم

طرز تهیه

روش تهیه گز خانگی به این صورت است که ابتدا شکر و گلاب را درون کاسه ریخته و به آرامی روی حرارت ملایم حل کنید. در همین حین تخم‌مرغ‌های سفیده را به آرامی و با مخلوط کردن مستمر به حالت کف پنده آورید.

مرحله بعد از تهیه شربت گلاب، افزودن گلوکز مایع است. به مدت حدود ۱۰ دقیقه به شربت اجازه دهید که جوش کند و به حدی غلیظ شود که بین دو انگشت شما حالت کش‌مانند پیدا کند.

سپس در مرحله دیگر از فرآیند، وقتی شربت به شکل چسبنده‌ای درآمده باشد، تخم‌مرغ‌های سفیده که پیش‌تر زده شده بودند را به آن اضافه کرده و همگونه مخلوط کنید. این افزودن سفیده‌ها را به تدریج و با مخلوط کردن کامل با همزن و در دور تند انجام دهید. همچنین در همین مرحله می‌توانید مغزها را به مخلوط اضافه کنید.

در مرحله بعدی، پس از تمام شدن فرآیند هم‌زدن، گز آماده شده را با قاشق برداشته و در آرد بغلطانید تا شکل گردی به خود بگیرد. گزها را حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند. برای نگه‌داری طولانی‌مدت از گزها، بهتر است ظرف آنها را با آرد پاشید.

تهیه گز خانگی لقمه نیز به شبیه‌سازی گز آردی انجام می‌شود، با این تفاوت که در اینجا شکر را با آب جوشانده و حرارت می دهیم و شربت تهیه می‌کنیم. همچنین گلاب را به سفیده‌های تخم‌مرغ اضافه می‌کنیم و با همزن به خوبی آنها را هم می‌زنیم. مراحل بعدی در آماده‌سازی با روش درست کردن گز آردی یکسان است.

حتماً به خاطر داشته باشید که حرارت در مرحله حل کردن شکر و تهیه شربت، بسیار زیاد نباشد تا سفیده‌ها سوخته و یا بستن به خود نگیرند. همچنین بعد از تهیه گزها، آنها را به مدت طولانی در یخچال نگه دارید تا شکل مناسبی بگیرند. همچنین لایه‌ی بیرونی آنها را با آرد پاشید تا از یکدیگر جدا نشوند.

راز خوشمزگی گز آردی

گز، یک شیرینی محبوب در ایران، و دستور العمل معروف برای تهیه گز به سبک اصفهانی است. وزن هر گز ممکن است میان ۲۵ تا ۵۰ گرم باشد. ۱۰۰ گرم گز پسته‌ای حاوی ۲۹۳ کالری است.

دمای شربت قند تاثیر بسزایی بر قوام گز دارد. حرارت بیشتر باعث تولید گز سفت‌تر می‌شود، اگرچه با خنک شدن، گز به حالت نرم‌تری درآمی‌آید.

برای نگهداری گز، استفاده از آرد سفید بسیار توصیه می‌شود. در یک ظرف، لایه‌ای از آرد سفید بریزید، گزها را بچینید، سپس دوباره آرد بریزید و ظرف را ببندید. اگر قصد دارید گز را بیش از یک هفته نگه دارید، آن را در یخچال قرار دهید.

زمان آماده‌سازی گز نسبتاً طولانی است و حدود ۸ ساعت زمان می‌برد. پس از انگبین، بادکا دومین ماده‌ی شیرین‌کننده است که در تهیه گز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده واقعیتاً یک نوع گلوکز مایع است که برخی تولیدکنندگان گز از آن استفاده می‌کنند.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 12 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.