راز خوشمزگی فالوده شیرازی و نکات تهیه فالوده شیرازی خوشمزه به سبک بازار
راز خوشمزگی مربای آلبالو و نکات پخت مربای آلبالو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای آلبالو راز خوشمزگی مربای آلبالو و نکات پخت مربای آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. با تغییر جملات بازنویسی کن مربای آلبالو …
راز خوشمزگی ساندویچ کباب تابه ای و فوت و فن ساندویچ کباب تابه ای خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ساندویچ کباب تابه ای راز خوشمزگی ساندویچ کباب تابه ای و فوت و فن ساندویچ کباب تابه ای خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی کیک سیب و هویج و فوت و فن کیک سیب و هویج خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیک سیب و هویج راز خوشمزگی کیک سیب و هویج و فوت و فن کیک سیب و هویج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی فالوده شیرازی
راز خوشمزگی فالوده شیرازی و نکات تهیه فالوده شیرازی خوشمزه به سبک بازار در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آیسکریم فالوده یا همان پالوده یکی از خوشمزهترین دسرهای یخی ایرانی است. اصطلاح پالوده از کلمه پالودن گرفته شده که به تمیز کردن و صاف کردن اشاره دارد. دستور تهیه فالوده شیرازی به این صورت است که رشتههای باریک نشاسته در آب، یخ، و شکر قرار میگیرند. برای افزایش طعم و عطر این دسر، از موادی چون عرق نسترن، اسانس آلبالو، و آبلیمو تازه استفاده میشود. نوع شیرازی، کرمانی، و یزدی از فالودههای محبوب در ایران هستند. مثلاً در شیراز، فالوده با آب لیمو، عرق نسترن یا شربت آلبالو مخلوط میشود، در حالیکه فالوده کرمانی با گلاب و نعناع مصرف میشود. این دسر در ایران و خارج از کشور نیز محبوبیت دارد.
فالوده یکی از بهترین گزینههای دسری برای فصلهای گرم بهار و تابستان است. این دسر خنک اصلیاش را در شهر شیراز دارد، اما نسخه کرمانی نیز با کیفیت خاص خود معروف است. اگر به یکی از این دو شهر سفر کردید، حتماً باید طعم فالوده را تجربه کنید. هنگامی که ترفندهای تهیه این دسر را یاد بگیرید، میتوانید در تمام روزهای گرم از لذت سرو فالوده در خانه خود بهرهمند شوید.
مواد لازم برای تهیه فالوده
شکر ١۵٠گرم
آب ١۶٠گرم
گلاب ٢ قاشق غذاخوری
لیمو تازه (اختیاری) ۱ عدد
شربت آلبالو (برای تزیین) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه رشته فالوده
آب ولرم ۴ پیمانه
نشاسته گندم ١٠٠ گرم
طرز تهیه فالوده به روش اول
شکر را در قابلمه بریزید و ۱۶۰ گرم آب را اضافه کنید، سپس با هم مخلوط کنید تا شکر کاملاً حل شود.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش برسد. وقتی به جوش آمد، از حرارت بردارید و سریعاً گلابی را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
شربت را در یک کاسه یا ظرف فلزی ریخته و آن را در فریزر قرار دهید.
بعد از دو ساعت، از فریزر خارج کنید. شربت باید حالت یخ زده داشته باشد. با چنگال آن را بزنید و سپس بعد از هم زدن، آن را دوباره در فریزر قرار دهید. این عمل را بعد از یک یا دو ساعت تکرار کنید.
برای تهیه رشته فالوده، نشاسته را در یک کاسه بریزید. یک پیمانه آب را روی نشاسته بریزید و آن را به خوبی با هم مخلوط کنید تا نشاسته کاملاً حل شود. حتماً دقت کنید که نشاسته گلوله ننشیند و کاملاً در آب حل شود.
سه پیمانه باقیمانده آب را در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس محلول آب و نشاسته را داخل قابلمه حاوی آب داغ بریزید و سریعاً هم بزنید.
در این مرحله به دلیل ورود نشاسته به آب داغ، سریعاً نشاسته قوام پیدا میکند. باید هم زدن را مداوم انجام دهید تا نشاسته ته ننشیند و گلوله نشود. این کار را با حرارت کم انجام دهید تا زمانی که نشاسته کاملاً غلیظ و خمیری شود (پروسه هم زدن حدود نیم ساعت طول میکشد تا بوی خامی نشاسته بر اثر حرارت از بین برود و کاملاً نشاسته پخته و غلیظ شود و آب اضافی تبخیر شود).
وقتی خمیر نشاسته آماده شد، به صورت رشتهای در یخ ریخته شود!
برای رشته کردن نشاسته میتوانید از چرخ گوشت، صافی، آبکش یا قیف و ماسورهای مدل چمنی استفاده کنید. بهترین روش برای تهیه رشته فالوده در منزل استفاده از چرخ گوشت یا ماسوره است!
ماسورهای که چند سوراخ دارد را در قیف نسوز یا سیلیکونی قرار دهید. نشاسته داغ را داخل قیف بریزید. داخل کاسهی گودی را پر از یخ کنید تا کاملاً سرد و یخی باشد!
حالا نشاستهای که در قیف ریختید، توسط قیف و ماسوره در کاسهی حاوی یخ پایپ کنید. قیف داغ است و بهتر است به وسیلهی پارچه یا حوله قیف را در دست بگیرید و کاملاً فشار دهید تا نشاسته به آب یخ منتقل شود. حتی باید دقت کنید که زمانی که نشاسته را در آب یخ میریزید، ماسوره در آب باشد تا نشاسته به هم نچسبد. مشاهده میکنید که نشاستهها کاملاً به صورت رشتهای در آب غوطهور میشوند.
وقتی نشاستهها به صورت رشتهای درآمد، باید در شربت بریزید. شربتی که قبلاً در فریزر گذاشته بودید را از فریزر خارج کنید. مقداری از رشتههای فالوده را روی شربت یخ زده بریزید.
دوباره شربت بریزید و مجدداً رشتههای فالوده را روی شربت یخ زده بریزید و هم بزنید. در این مرحله رشتههای فالوده به صورت جامد میشوند.
بعد از این مرحله، دوباره رشتهها را با همان شربت در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزند و بعد خارج کنید. آماده به سرو است.
زمان سرو هم برای روی فالوده میتوانید از آب لیموی تازه یا شربت آلبالو و توت فرنگی استفاده کنید. یا با بستنی سنتی میل کنید که بسیار خوشمزه و دلچسب میشود. بعد از سرو، سریع باید مصرف شود تا رشتهها تردی خود را از دست ندهند.
راز خوشمزگی فالوده
برای سهولت در تهیه فالوده شیرازی، میتوانید رشته مخصوص این دسر را از فروشگاهها به صورت بستهبندی شده تهیه و آماده خرید کنید.
پیش از استفاده، رشتهها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه جوشانید تا بهترین کیفیت و تردی را بهدست آورید.
در فرآیند تهیه رشتههای فالوده، همواره از حرارت کم در اجاق گاز استفاده کنید تا آرامآرام آب تبخیر شود و نشاستهها بهخوبی پخته شوند.
نشاسته را به قدری که قوام داشته باشد روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. این اقدام حداکثر تا زمانی که نشاسته بهخوبی پخته شود صرفاً چند دقیقه طول میکشد. در غیر اینصورت، یخ در رشتهها بیشتر از حد مطلوب خواهد بود.
استفاده از نشاسته گندم بهترین انتخاب برای تهیه فالوده شیرازی است.
برای تهیه رشتههای باریک، میتوان از چرخ گوشت به جای آبکش استفاده کرد.
برای افزودن طعم و عطر به فالوده شیرازی، در آخرین مرحله اسانس هل را به مقدار مناسب اضافه کنید و از طعم بینظیر آن بهرهمند شوید.
تزئین فالوده شیرازی را میتوانید با استفاده از برگهای نعناع، انگور قرمز، برشهای لیمو، یا آلبالو بیهسته انجام داد، همانطور که به دلخواه شماست.
فواید بی نظیر فالوده
افزایش سطح شادی: مصرف فالوده، بهویژه با افزودن تخم ریحان یا تخم شربتی، میتواند احساس نشاط و شادی را بهبود بخشد و این ترکیب به تقویت معده و کاهش اسهال کمک میکند.
تحقیق و تقویت سیستم گوارش: فالوده با حضور تخم ریحان و تخم شربتی میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش و کنترل اسهال کمک کند.
تقویت سلامت پوست و دندان: محتوای نشاسته در فالوده میتواند به تقویت دندانها و جلوگیری از یبوست کمک کرده و به پوست جوانتر و سالمتر ظاهر شود.مقابله با یبوست: نشاسته که در فالوده حضور دارد، به عنوان یک ماده کمکی مؤثر برای رفع یبوست شناخته میشود و میتواند فرآیند گوارش را بهبود بخشد.
فرق فالوده شیرازی و یزدی در چیست؟
فالوده شیرازی را عمدتاً با آبلیمو تازه یا شربت آلبالو سرو میکنند، در حالیکه فالوده یزدی پس از آماده شدن، معمولاً با شیره گلاب و سیاهدانه تناول میشود.