تزیین خورشت فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی و گردو بسیار زیبا
راز خوشمزگی بیتی کباب و فوت و فن بیتی کباب خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی بیتی کباب راز خوشمزگی بیتی کباب و فوت و فن بیتی کباب خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بیتی کباب، این غذای …
راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم پلو راز خوشمزگی گل کلم پلو و فوت و فن گل کلم پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …
راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی خوراک گل کلم راز خوشمزگی گل کلم و فوت و فن گل کلم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل کلم، این …
تزیین خورشت فسنجان
تزیین خورشت فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی و گردو بسیار زیبا همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورش فسنجانبعد از قورمه سبزی جزء اصیلترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. اصالت فسنجان برای استان گیلان است اما اکنون در اکثر نقاط کشور طبخ میشود. مزه غالب این خورش در گیلان ترش و در جنوب شیرین است؛ اما با اطمینان میتوانم بگویم که طعم ملس، پرطرفدارترین است. این غذا با گوشت مرغ، اردک، گوسفند و گوشت قلقلی درست میشود.
تزیین یکی از هنرهای ساده، کم هزینه و البته بسیار موثر و مفید محسوب می شود که می توانید آن را برای تزیین انواع خورش ها از جمله خورش فسنجون به کار ببرید. تنها ابزار و هزینه ی آن هنر، سلیقه و خلاقیت شما البته همراه با حوصله است که در پایان زیباترین نقش ها را حاصل کار خود خواهید دید.
خواستگاه و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بینظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته میشود.گفته میشود که خورشت فسنجون یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان بر میگردد. در مناطق شمالی در تهیه فسنجون از گوشت اردک و گاهی گوشت قلقلی استفاده میکنند.
برای روغن انداختن خورشت چند تکه یخ کوچیک در خورشت بندازید تا شوک وارد شده به گردو باعث آزاد شدن روغن گردو شود.مقداری نعنا و مرزه و ترخون خشک شده را با کف دست سابیده و روی خورشت بریزید این کار باعث میشود روغن شما روغن بیشتری بیاندازد.
اگر دوست دارید رنگ فسنجون شما سیاه و تیره باشد یک تکه آهن یا کفگیر آهنی درون آن بزارید و تا پایان پخت از قابلمه خارج نکنید و همچنین استفاده از رب انار تیره در سیاه شدن خورشت تاثیر زیادی دارد.
استفاده از گردوی کهنه و نامرغوب یکی از دلایل تلخ شدن فسنجون است و همچنین زیاد تفت دادن گردو و سوختن گردوی چرخ شده میتواند خورشت فسنجون را تلخ کند و زحمات شما را به باد دهد.حتما دقت کنید برای فسنجون از مغز گردوی سالم و خشک استفاده کنید زیرا تازه و خیس بودن گردو به دلیل داشتن پوست تلخ باعث تلخ شدن فسنجون شما میشود.
ریختن زیاد آب بعد از تفت دادن گردو و کم بودن زمان پخت باعث رقیق و آبکی شدن فسنجون میشود.در این مواقع که خورشت هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورشت به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
بلافاصله بعد از پخت درب قابلمه را بردارید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خورش باز هم بیشتر به روغن بیفتد در این مدت خورش را هم نزنید یا در آن قاشق نزنید. در این صورت اگر هنگام سرو، خورش فسنجان سرد شده بود بدون هم زدن زیاد و سریع خورش، درب قابلمه را بگذارید و روی شعله ملایم دوباره داغ کنید. سپس خورش فسنجون را با برنج چلو آبکش سرو کنید.
برای اینکه خورش فسنجان تلخ نشود باید از گردوی باکیفیت استفاده کنید. گردوهای سیاه و نه چندان تازه طعم تلخی به خورش فسنجان میدهند. توجه داشته باشید که پوست سیاه گردوها کاملا جدا شود و وارد خورش نشود. باید از گردوی پوست سفید برای تهیه خورشت فسنجون مجلسی استفاده کنید. اگر پوسته نازک روی گردوی شما سیاه بود حتما پوست سیاه آن را جدا کنید. برای این کار ابتدا کمی گردو را تفت بدهید تا پوسته نازک آن به راحتی جدا شود.
اگر خورش فسنجان به هر دلیلی تلخ شد چند تکه سیب زمینی خام، کدو یا هویج به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چند جوش خوردند آنها را از خورشت بیرون بیاورید. چند تکه سیب زمینی شیرین هم کار شما را راه میاندازد و به همین ترتیب تلخی فسنجان را میگیرد.
گردوی فسنجان را حتما باید از نوع باکیفیت و تازه استفاده کنید. گردوهای ایرانی بهترین گزینه هستند و نباید از زمان چیدن آنها، زمان زیادی گذشته باشد. برای استفاده گردو در خورش فسنجان، مغز گردو را باید چند بار چرخ کنید. موضوع مهم دیگر برای اینکه گردو تمام روغن خود را به خورش پس بدهد، این است که همان روزی که میخواهید فسنجان درست کنید، گردو را چرخ کنید. نکته آخر هم اینکه گردو را قبل از اضافه کردن، ابتدا در تابه، کمی تفت دهید، سپس آن را در تهیه فسنجان به کار ببرید.
پختن فسنجان با گوشت قلقلی، که در اصل گیلانیها از این روش پخت استفاده میکنند، به این شکله که گوشت چرخکرده رو با مقداری پیاز و ادویه مخلوط کرده و به صورت قلقلی، شکل بدید. گوشتهای قلقلی رو تفت داده و همونطور که در بالا اشاره شد، در آخر و زمانی که خورشت جا افتاد و گردوها به خوبی روغن پس دادن، میتونید اون رو به خورش فسنجان اظافه کنید.
بعضیها فسنجون را با رنگ تیره دوست دارند و برخی ترجیح میدهند رنگ خورشت شان روشنتر باشد به همین دلیل مقداری رب گوجه یا هویج به آن اضافه میکنند. شما هم اگر ترفند خاصی برای بهتر شدن رنگ و عطر این خورش اصیل ایرانی دارید با ما در میان بگذارید.
برای عطر و بوی بهتر خورش، میتوانید علاوه بر دارچین از مقداری پودر هل و زنجبیل نیز استفاده کنید. دقت داشته باشید که اضافه کردن رب انار قبل از طبخ کامل گوشت باعث سفت شدن آن میشود.
در طرز تهیه فسنجون با مرغ شما می توانید مرغ ها را به صورت تکه شده یا ریش ریش به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر می خواهید گردوی شما در هنگام تفت خوردن روغن پس دهد، باید چند لیوان آب سرد در خورش بریزید. همچنین اگر دوست دارید خورشت فسنجان ترشی داشته باشید میتوانید شکر را کمتر در آن استفاده کرده و رب انار بیشتر درون آن بریزید. شیره خرما نیز می تواند جایگزین مناسبی برای شکر در این خورشت خوشمزه مجلسی باشد. هرچه گردو در این غذا بیشتر تفت بخورد رنگ خورشت شما تیره تر خواهد شد.
در تهیه خورشت فسنجان با اردک باید اردک به خوبی شسته شود و آب اضافی آن خارج گردد. گردو نیز مانند سایر خورشت های فسنجان باید به خوبی خرد شود تا در این خورش مورد استفاده قرار بگیرد. بعد از اینکه زردچوبه به خورش اضافه شد، باید گردو به آن افزوده شود تا خامی زردچوبه گرفته شود. اردک باید درون یک تابه به صورت یکدست سرخ شود. مدت زمان پخت اردک به صورت مجزا ۲ تا ۴ ساعت خواهد بود. در مرحله آخر اردک باید به سس خورشت فسنجان شما اضافه شود و به همراه برنج سرو گردد.
گیلانی ها برای خوشرنگ کردن این خورش معمولاً یک قاشق رب گوجه را در هنگام پخت به غذا اضافه می کنند. این روش در استان مازندران نیز مرسوم است.
وقتی گوشت کاملا پخت، گردو، رب انار، و شکر را درون قابلمه بریزید. سپس طعم خورش را بچشید و ترشی و شیرینی آن را متناسب با ذائقه خودتان تنظیم کنید. سپس با شعله ملایم، اجازه دهید فسنجان به غلظت مناسب برسد و جا بیافتد. خورش را در ظرف مناسب بکشید و در صورت تمایل با دانههای انار و خلال پسته تزیین کنید.