راز خوشمزگی سبزی پلو و نکات پخت سبزی پلو و بهترین ادویه سبزی پلو
راز خوشمزگی آش میوه و نکات پخت آش میوه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش میوه راز خوشمزگی آش میوه و نکات پخت آش میوه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش میوه، یکی از دستورهای غذایی …
راز خوشمزگی کیک در توستر و نکات پخت کیک در توستر خانگی
راز خوشمزگی کیک در توستر راز خوشمزگی کیک در توستر و نکات پخت کیک در توستر خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. میخواهم اشاره کنم که هر کیکی …
راز خوشمزگی همبرگر خانگی و نکات پخت همبرگر خانگی خوشمزه
راز خوشمزگی همبرگر خانگی راز خوشمزگی همبرگر خانگی و نکات پخت همبرگر خانگی خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ساندویچ همبرگر، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع ساندویچهاست. …
راز خوشمزگی سبزی پلو
راز خوشمزگی سبزی پلو و نکات پخت سبزی پلو و بهترین ادویه سبزی پلو در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
سبزیپلو مانند سایر خورشها و خوراکهای متفاوت، از ترکیب مختلفی از سبزیجات تهیه میشود. این غذای محبوب علیرغم سادگی آن، بسیار لذیذ و مورد علاقه بسیاری از افراد است و معمولاً در شب عید به همراه ماهی سرو میشود. در مناطق مختلف، ممکن است یک غذای ثابت با تغییرات کوچکی در نسبت سبزیها پخته شود.
برای طبخ این پلوی خوشمزه، شما میتوانید از سبزیهای بستهبندی شده مخصوص پلو استفاده کنید. همچنین، اگر ترجیح میدهید سبزیها را خودتان خرد کنید، حتماً باید نسبت میان سبزیها را در نظر داشته باشید. در ادامه، با اصلیترین ترفندهای پخت یک سبزیپلوی لذیذ آشنا خواهید شد.
سبزی مناسب برای تهیه سبزی پلو
همانطور که قبلاً گفته شد، ترکیبات سبزیپلو ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد. اما اگر به دنبال یافتن یک نسبت استاندارد یا معمول در سبزیپلو هستید، باید بدانید که در این ترکیب بیشترین مقدار شنبلیله و کمترین مقدار شوید استفاده میشود.
به عنوان مثال، اگر تعداد ۱۰ واحد سبزی دارید، میتوانید ۶ واحد شنبلیله و ۴ واحد شوید را استفاده کنید. با رعایت این نسبت، سبزیپلویی با طعم و ظاهری استاندارد و لذیذ را تهیه خواهید کرد.
با استفاده از این مثال و توجه به نسبت سبزیها، میتوانید بهتر یاد بگیرید که چگونه یک سبزیپلوی لذیذ و با کیفیت بپزید.
نسبت سبزی کوکویی
برای ایجاد نسبت مناسب در سبزیپلو، به عنوان مثال، اگر میخواهید ۳۰ گرم شنبلیله استفاده کنید، باید دو برابر آن، یعنی ۶۰ گرم سیر را اضافه کنید. همچنین تره و گشنیز به مقدار یکسان استفاده میشوند و میتوانید آنها را کمی بیشتر از سیر، مثلاً ۸۰ گرم از هر کدام، بریزید. جعفری باید تقریباً چهار برابر شنبلیله باشد. بنابراین در این مثال، باید ۱۲۰ گرم جعفری را استفاده کنید و باقیمانده تنها سبزی باقی میماند. همانطور که قبلاً گفته شده است، در این ترکیب، شوید بیشترین مقدار را دارد و میتوانید از شوید تازه، خشک یا ترکیب هر دو استفاده کنید. به عنوان مثال، در این جمله میتوانید ۲۰۰ گرم شوید را استفاده کنید که تقریباً دو برابر جعفری است.
نکاتی که در مورد سبزی پلویی باید بدانید
اهمیت تازگی و شادابی سبزیها در سبزیپلو بسیار بالاست و این مسئله تأثیر زیادی بر عطر و طعم این غذا دارد. به همین دلیل، هنگام خرید سبزیها، مناسب است سبزیهای جوانتر و کمی نازکتر را انتخاب کنید. همچنین، در این غذا علاوه بر سیر، میتوانید از برگ سیر تازه نیز استفاده کنید. برگ سیر، به خصوص در مناطق شمالی ایران، بسیار محبوب است و میتواند به عطر و طعم غذا اضافه کند. این انتخابها به عنوان یک ترفند در طبخ سبزیپلو به شما کمک میکند تا طعمی خوشبو و لذیذ در این غذا ایجاد کنید.
اندازه خرد کردن سبزی چقدر باشد
سبزیپلو، نامش خودش را نشان میدهد که باید با برنج مخلوط شود. اما حواستان باشد که سبزیها را خیلی درشت برش ندهید تا نتوانید به راحتی آن را میل کنید. از طرف دیگر، کاملاً ریز کردن سبزیها هم مناسب نیست زیرا به غذا شکل زیبا و جذابیت نمیبخشد. برای تهیه سبزیپلو، بهتر است سبزیها را کمی درشتتر خرد کنید تا در پلو به طور مشخصی ظاهر شوند و در هم آمیختگی با برنج قابل تشخیص باشند. این ترفند به شما کمک میکند تا در ظاهر و عملکرد غذا تعادلی مناسب ایجاد کنید.
مراحل طبخ سبزی پلو به ترتیب
سبزیپلو به همراه مرغ، گوشت، ماهی و حتی پنیر یا به تنهایی سرو میشود. یکی از دلایلی که این غذا حتی بدون گوشت هم لذیذ است، استفاده از برنج مرغوب در طبخ آن است. ترکیب طعم برنج ایرانی با سبزی تازه و سیر میتواند معجزه کند. بنابراین، حتماً از سبزی ایرانی در طبخ سبزیپلو استفاده کنید. در مقابل خورشهای حاوی سبزی، نیازی به تفت دادن سبزیپلو قبل از اضافه کردن آن به برنج نیست. این ویژگی از طرز تهیه غذایی، این را به یک گزینه آسان و سریع تبدیل میکند که همچنان با طعم بینظیر خود شناخته میشود.
راهکار معطر شدن سبزی پلو
برای افزودن عطر و مزه به سبزیپلو، میتوانید از دارچین استفاده کنید. اگر شما طرفدار دارچین هستید، میتوانید از مرحله جوشاندن برنج در آب، یک تکه چوب دارچین را به آن اضافه کنید و سپس همراه با پلو دم کنید. همچنین، اگر میخواهید طعمی ملایمتر داشته باشید، میتوانید هنگام ریختن برنج و سبزی در قابلمه، روی آن کمی دارچین بپاشید. این روشها به شما کمک میکنند تا سبزیپلو عطری دلپذیرتر و مزهبخشتر داشته باشد. با استفاده از دارچین در طبخ سبزیپلو، میتوانید طعم این غذا را بهبود داده و لذت بردن از آن را تجربه کنید.
فوت و فن سبزی پلو
سبزیهای خرد شده در پلو به سرعت پخته میشوند، به ویژه هنگامی که با جوش آمدن برنج به مدت کوتاهی در تماس با حرارت باشند. بنابراین، تنها کافی است در حدود ۳ دقیقه قبل از تخلیه آب برنج، سبزیها را به آن اضافه کنید تا به طور کوتاهی با برنج جوش بخورد.
یکی از ترفندهای پلوهای مخلوط، استفاده از “ته دیگ” است. احتمال سوختن ته دیگ پلوی مخلوط بیشتر از برنج ساده است، به عنوان مثال سبزیهایی که در ته دیگ قرار میگیرند ممکن است بیشتر سیاه شوند. بهترین راهحل در این مورد این است که برای لایه پایینی از برنج، از برنج ساده استفاده کنید و یا به دلخواه از مواد مختلفی برای ته دیگ استفاده کنید، مانند نان لواش، سیبزمینی، کاهو و غیره. این روشها به شما کمک میکنند تا سوختن ته دیگ پلوی مخلوط را به حداقل برسانید و مزه و ظاهر زیبایی برای پلو ایجاد کنید. با اجرای این ترفندها، میتوانید بهترین نتیجه را در طبخ پلوی مخلوط بهدست آورید و لذت بخشی این غذا را به اوج برسانید.
نحوه درست کردن سبزی پلو معطر
همانطور که میدانید، بوی اصلی سبزی پلو از سیر بهدست میآید. در رستورانها، برای این کار، یک بوته سیر را کاملاً شسته و پس از جدا کردن ریشههای آن، به دو نصف تقسیم میکنند. سپس نیمی از سیر را در لایه پایین پلو و در وسط قابلمه قرار میدهند و روی آن برنج را میریزند. اگر به هر دلیلی میخواهید بوی سیر کمتری در پلویتان حس شود، میتوانید چند حبه سیر را جدا کرده و پوست آنها را بردارید و سپس آنها را در داخل پلو قرار دهید تا هنگام دم کشیدن برنج، بوی سیر آزاد شود. البته بهتر است یک برش روی سیر بزنید. باید در نظر داشت که پس از پختن، این سیر هیچ طعم تندی نخواهد داشت.
بعضی از افراد هنگام سرو سبزی پلو، سیر و دارچین را حذف میکنند. درست است که سبزی پلو به شدت معطر و خوشرنگ و لعاب دار است، اما برای ظاهر زیباتر، میتوانید کمی برنج ساده را با زعفران معطر کنید و روی دیش پلو را با آن تزئین کنید. این کار به شما کمک میکند تا ظاهر دیش پلوتان را زیباتر کنید و لذت بخشی این غذا را تقویت کنید. با اجرای این ترفندها، میتوانید سبزی پلوی لذیذ و دلپذیری را بپزید و از تماشای ظاهر زیبا و جذاب آن لذت ببرید.