;
راز خوشمزگی دیگچه و نکات پخت دیگچه مشهدی و فوت کوزه گری آن - مُچُم
راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته چیست

راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته چیست

راز خوشمزگی برنج کته راز خوشمزگی برنج کته و فوت و فن و نکات پخت برنج کته چیست در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برنج کته به دلیل …

راز خوشمزگی ترتیلا و نکات پخت ترتیلا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ترتیلا و نکات پخت ترتیلا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ترتیلا راز خوشمزگی ترتیلا و نکات پخت ترتیلا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. نان ترتیلا، که در زبان اسپانیایی به معنی “کیک کوچک” …

راز خوشمزگی خورشت داوود پاشا و نکات پخت خورشت داوود پاشا خانگی

راز خوشمزگی خورشت داوود پاشا و نکات پخت خورشت داوود پاشا خانگی

راز خوشمزگی خورشت داوود پاشا راز خوشمزگی خورشت داوود پاشا و نکات پخت خورشت داوود پاشا خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورش داوود پاشا، یکی از محبوب‌ترین …

راز خوشمزگی دیگچه

طرز تهیه دیگچه مشهدی بسیار خوشمزه فوت و فن رشته پلو فوت و فن دمی گوجه فوت و فن دلمه برگ مو نی نی سایت طرز تهیه دمپخت ساده طرز تهیه دیگچه سفید طرز تهیه دمپخت ساده نی نی سایت طرز تهیه دیگچه برای ۴ نفر

راز خوشمزگی دیگچه و نکات پخت دیگچه مشهدی و فوت کوزه گری آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دیگچه مشهدی، یکی از دسرهای سنتی و محلی شهر مشهد، با نام “شیرینی دیگچه مشهدی” شناخته می‌شود. این دسر اغلب در ایام مبارک ماه رمضان و نیز در مجالس عزاداری و محرم مصرف می‌شود. ساختار این دسر به شکلی مشابه شله زرد است، با این تفاوت که در تهیه‌اش از شیر به جای آب استفاده می‌شود، به همین دلیل بافتی سفت‌تر و کرمی دارد. دیگچه مشهدی را می‌توان به دو نوع، زعفرانی و دو رنگ تهیه کرد و با استفاده از پودر پسته، خلال بادام، گل محمدی و دارچین تزئین نمود. این دسر، غنی از تغذیه و مفید بوده و می‌توان به راحتی در خانه تهیه کرد. همچنین این دسر به عنوان نذر در مراسم‌های خاص تهیه و بین افراد نزدیک و اطرافیان پخش می‌شود.

مواد لازم برای دیگچه

برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
شیر پر چرب: ۲ لیتر (۸ و نیم پیمانه)
گلاب: ۱/۲ پیمانه
شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
زعفران: به مقدار دل‌خواه

آموزش پخت دیگچه

برای تهیه دیگچه مشهدی، ابتدا باید برنج را بشویید و آن را برای یک ساعت خیس کنید. سپس برنج را در یک دیگ با حداکثر سطح آب، به مدتی بپزید تا کاملاً پخته شود. در این مرحله، برنج را آماده تهیه دیگچه خوردنی کنید.

سپس شیر را به آرامی به برنج اضافه کنید و همزمان آن را مخلوط کنید تا شیر به خوبی در برنج جذب شود. سپس شکر را به ترتیب به برنج اضافه کرده و همزمان با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد، هل را هم به این مخلوط اضافه کنید و آن را بپزید تا مواد به جوش آیند و سفتی مطلوب را به‌دست آورند.

سپس گلاب و کره را به دیگچه اضافه کنید و به‌مدت چند دقیقه دیگچه را با حرارت کم بپزید تا تمام مواد به‌خوبی ترکیب شوند.

در این مرحله، بهتر است زعفران دم‌کرده را در یک گوشه از قابلمه بریزید و همزمان با هم مخلوط کنید تا نیمی از دیگچه زرد رنگ شود. سپس دیگچه را به مدت نیم ساعت دم کنید و حتماً در این مرحله حرارت را کم کنید تا دیگچه بیشتر سفت نشود.

دیگچه مشهدی آماده سرو است. آن را با خلال پسته و زعفران تزیین کرده و سرد و خوشمزه سرو کنید. این دسر به‌ویژه در ماه محرم و در مراسم عزاداری استفاده می‌شود.

راز خوشمزگی دیگچه

برای آماده‌سازی دیگچه مشهدی، باید یک قابلمه غیرچسب را استفاده کنید. می‌توانید از یک قالب مخصوص دسر استفاده کنید و ته آن را با کمی کره چرب کنید. پس از خنک شدن، دیگچه به راحتی از قابلمه یا قالب جدا خواهد شد.

مقدار شیر و شکر بسته به سلیقه شما قابل تنظیم است و ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار مشخص شده استفاده کنید. استفاده از مقدار بیشتر شیر توصیه می‌شود، زیرا در نهایت دیگچه به شکل ژله‌ای و لرزان در می‌آید و به‌راحتی از قالب جدا خواهد شد.

روش تهیه دیگچه در فر

برای تهیه دیگچه مشهدی در فر، شما به موارد زیر نیاز دارید:

یک لیوان برنج

یک لیوان شکر

۲ لیتر شیر

نصف فنجان زعفران دم‌کرده

نصف لیوان گلاب

یک قاشق غذاخوری هل

۲ قاشق غذاخوری خامه

۳۰ گرم کره

مراحل تهیه دیگچه مشهدی در فر به شرح زیر است:

قبل از شروع تهیه دیگچه، برنج را حداقل ۲ ساعت قبل خیس کنید.

برنج خیس شده را با چهار لیوان آب در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً پخته شود.

یک لیتر از شیر را به برنج اضافه کنید و بعد از ترکیب خوب آن‌ها، بقیه شیر را نیز به قابلمه بریزید.

شکر را به مواد اضافه کنید و همزمان با هم مخلوط کنید.

زعفران دم‌کرده را همراه با هل و گلاب به قابلمه بریزید و سپس کره و خامه را نیز اضافه کنید.

مواد را به‌خوبی مخلوط کنید تا همگن شوند.

زمانی که غلظت دیگچه مشهدی به حد مناسبی رسید، قالب فر را با کره چرب کنید و مواد را درون آن بریزید.

روی قالب را با فویل پوشانده و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید. سپس قالب را در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.

پس از گذشت زمان، دیگچه را از فر خارج کرده و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال خنک کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 1 مرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.