راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده و فوت و فن خورش گوشت چرخ کرده - مُچُم
راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی و نکات پخت کلوچه زنجبیلی خوشمزه خانگی

راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی و نکات پخت کلوچه زنجبیلی خوشمزه خانگی

راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی و نکات پخت کلوچه زنجبیلی خوشمزه خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی زنجبیلی یکی از انواع گسترده‌ای از شیرینی‌هاست …

راز خوشمزگی ماش پلو و فوت و فن ماش پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ماش پلو و فوت و فن ماش پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ماش پلو راز خوشمزگی ماش پلو و فوت و فن ماش پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ماش پلو، یکی از غذاهای …

راز خوشمزگی سس پیتزا و نکات تهیه سس پیتزا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سس پیتزا و نکات تهیه سس پیتزا خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سس پیتزا راز خوشمزگی سس پیتزا و نکات تهیه سس پیتزا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از محبوب‌ترین انواع سس‌ها در سطح …

راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده

راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده و فوت و فن خورش گوشت چرخ کرده

راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده و فوت و فن خورش گوشت چرخ کرده در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

خورش گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای رایج و پرطرفدار در آشپزی ایرانی است که به دلیل سهولت در پخت و طعم لذیذ آن، در سفره خانواده‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. این خورش که با نام‌های “خورش قیمه چرخ کرده” یا “خورش سیب زمینی با گوشت چرخ کرده” نیز شناخته می‌شود، از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود و معمولا به همراه برنج سرو می‌شود. اگرچه تاریخچه دقیقی از پیدایش این خورش در دست نیست، اما با توجه به شباهت آن به خورش قیمه که از قدیم در ایران رایج بوده است، می‌توان حدس زد که خورش گوشت چرخ کرده نیز از دیرباز در ایران طبخ می‌شده است. احتمالا با گذشت زمان و با توجه به سهولت استفاده از گوشت چرخ کرده، این خورش به عنوان یک نوع ساده‌تر و سریع‌تر از خورش قیمه به وجود آمده است. خورش گوشت چرخ کرده به عنوان یک غذای اصلی در کنار برنج سرو می‌شود و به دلیل طعم لذیذ و ظاهر اشتهابرانگیزش، مورد علاقه بزرگسالان و کودکان است.

مواد اولیه برای تهیه خورش گوشت چرخ کرده (برای ۴ نفر)

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

سیب زمینی: ۳ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

روغن: به مقدار لازم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

آبلیمو: به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش گوشت چرخ کرده

پیاز را پوست کنده و خرد کنید.

در یک قابلمه مناسب، روغن را داغ کرده و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس آن‌ها را به قابلمه اضافه کنید.

به مقدار لازم آب جوش به قابلمه اضافه کرده و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به آن بیفزایید.

حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی بپزد و سیب زمینی‌ها نرم شوند.

در آخر پخت، زعفران دم کرده و آبلیمو را به خورش اضافه کرده و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

خورش گوشت چرخ کرده را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با برنج میل نمایید.

راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده

راز خوشمزگی خورش گوشت چرخ کرده در استفاده از گوشت چرخ کرده با کیفیت، تفت دادن پیاز تا مرحله کاراملی شدن، استفاده از رب گوجه فرنگی مرغوب، اضافه کردن سیب زمینی در اندازه مناسب، تنظیم میزان ترشی خورش با آبلیمو، پخت آرام و ملایم خورش و در نهایت استفاده از زعفران برای عطر و طعم بیشتر است.

نکات تکمیلی

می‌توانید به جای سیب زمینی از سبزیجات دیگر مانند هویج، لوبیا سبز و یا نخود فرنگی نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا ترشی آن متعادل شود.

می‌توانید خورش گوشت چرخ کرده را با انواع چاشنی مانند لیمو عمانی یا تمر هندی نیز طبخ کنید.

۱۰ مورد از خواص خورش گوشت چرخ کرده

منبع غنی از پروتئین

سرشار از آهن و پیشگیری از کم خونی

تقویت سیستم ایمنی بدن

کمک به رشد و توسعه کودکان

افزایش انرژی و شادابی

بهبود سلامت قلب و عروق

تقویت استخوان‌ها

بهبود عملکرد مغز

کمک به هضم غذا

بهبود سلامت پوست و مو

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 28 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.