راز خوشمزگی روغن دنبه و فوت و فن روغن دنبه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش امام حسین و نکات پخت آش امام حسین خوشمزه
راز خوشمزگی آش امام حسین راز خوشمزگی آش امام حسین و نکات پخت آش امام حسین خوشمزه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش گندم یزدی یکی از دستورهای …
راز خوشمزگی هویج بیج و فوت و فن هویج بیج خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی هویج بیج راز خوشمزگی هویج بیج و فوت و فن هویج بیج خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. هویج بیج یکی از …
راز خوشمزگی مارمالاد پرتقال و فوت و فن مارمالاد پرتقالخوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مارمالاد پرتقال راز خوشمزگی مارمالاد پرتقال و فوت و فن مارمالاد پرتقالخوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مارمالاد پرتقال، این چاشنی خوشطعم …
راز خوشمزگی روغن دنبه
راز خوشمزگی روغن دنبه و فوت و فن روغن دنبه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
روغن دنبه یکی از روغنهای حیوانی سنتی است که از چربی گوسفند، به خصوص قسمت دم آن که “دنبه” نامیده میشود، به دست میآید. این روغن با رنگ سفید و طعمی ملایم، از دیرباز در کشورهای مختلف جهان و به خصوص در مناطق سردسیر و عشایری به عنوان یک منبع چربی مهم در پخت و پز و حتی به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگرفته است. در گذشته که دسترسی به روغنهای گیاهی صنعتی محدود بود، روغن دنبه نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی و حتی درمانی مردم ایفا میکرده است. امروزه نیز با وجود گسترش استفاده از روغنهای گیاهی، روغن دنبه به دلیل طعم خاص و خواص منحصر به فردش، طرفداران خود را دارد و در برخی مناطق و فرهنگها هنوز هم به عنوان یک روغن سنتی و ارزشمند مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد اولیه برای تهیه روغن دنبه
دنبه گوسفند: ۱ کیلوگرم
آب: ۲ لیوان
طرز تهیه روغن دنبه
ابتدا دنبه گوسفند را به خوبی شسته و به قطعات کوچک خرد کنید.
قطعات دنبه را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
آب را به قابلمه اضافه کنید. آب به جلوگیری از سوختن دنبه در ابتدای کار کمک میکند.
حرارت را کمی بیشتر کنید و اجازه دهید دنبه آب شود و روغن آن جدا شود. در این مرحله باید مدام مخلوط را هم بزنید تا دنبه به طور یکنواخت حرارت ببیند و نسوزد.
پس از اینکه روغن دنبه کاملا جدا شد، آن را از صافی ریز عبور دهید تا تفالههای دنبه از آن جدا شود.
روغن دنبه را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
راز خوشمزگی روغن دنبه
استفاده از دنبه گوسفند تازه و با کیفیت
کنترل دقیق حرارت در هنگام آب کردن دنبه برای جلوگیری از سوختن آن
صاف کردن روغن دنبه برای حذف کامل تفالهها و افزایش شفافیت آن
نکات تکمیلی
میتوانید برای معطر کردن روغن دنبه، در آخر پخت کمی زعفران به آن اضافه کنید.
روغن دنبه را میتوانید برای مدت طولانی در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
تفاله دنبه که پس از جدا کردن روغن باقی میماند، “جِرگه” نام دارد و در برخی مناطق به عنوان یک ماده غذایی مصرف میشود.
۱۰ مورد از خواص روغن دنبه
تقویت سیستم ایمنی بدن
افزایش انرژی و شادابی
کمک به بهبود گوارش
تسکین دردهای مفصلی
کاهش التهاب
بهبود سلامت پوست و مو
تقویت استخوانها
پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی
بهبود عملکرد مغز
کمک به درمان سرماخوردگی و سرفه