راز خوشمزگی لپه پلو و فوت و فن لپه پلو خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی حلیم گندم و فوت و فن حلیم گندم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلیم گندم و فوت و فن حلیم گندم خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی حلیم گندم راز خوشمزگی حلیم گندم و فوت و فن حلیم گندم خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. حلیم گندم، این خوراک …

راز خوشمزگی سالاد ایچ و فوت و فن سالاد ایچ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد ایچ و فوت و فن سالاد ایچ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی سالاد ایچ راز خوشمزگی سالاد ایچ و فوت و فن سالاد ایچ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سالاد ایچ یا “Eech” …

راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیرازی راز خوشمزگی کیک شیرازی و فوت و فن کیک شیرازی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک شیرازی، نوعی شیرینی سنتی …

راز خوشمزگی لپه پلو

راز خوشمزگی لپه پلو و فوت و فن لپه پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی لپه پلو و فوت و فن لپه پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

لپه پلو، این غذای ساده و خوشمزه ایرانی، ریشه در فرهنگ غذایی غنی و دیرینه ما دارد. استفاده از حبوبات در غذاهای ایرانی از دیرباز مرسوم بوده و لپه، با خواص فراوان و طعم دلپذیرش، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی یافته است. ترکیب لپه با برنج، که خود نیز از ارکان اصلی تغذیه ایرانیان است، به خلق غذایی کامل و مغذی منجر شده که در طول تاریخ، از خانه‌های روستایی تا دربارهای پادشاهی، مورد استقبال قرار گرفته است. لپه پلو، علاوه بر ارزش غذایی بالا، نمادی از سادگی، صمیمیت و مهمان‌نوازی ایرانی است و همچنان جایگاه خود را در سفره‌های ما حفظ کرده است.

مواد اولیه برای تهیه لپه پلو

برنج: ۳ پیمانه

لپه: ۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

کشمش پلویی: نصف پیمانه

زعفران دم کرده: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

مرحله به مرحله با طرز تهیه لپه پلو

لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لپه را با مقداری آب و کمی نمک بپزید تا نیم‌پز شود.

برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت دهید.

لپه نیم‌پز شده را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید.

برنج را آبکش کنید. در قابلمه مقداری روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را قرار دهید. مقداری از برنج را ریخته و روی آن از مخلوط لپه و گوشت بریزید. به همین ترتیب لایه لایه برنج و مواد را اضافه کنید.

در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید برنج دم بکشد.

کشمش را در کمی روغن تفت دهید.

پس از دم کشیدن برنج، آن را در دیس کشیده و با کشمش و زعفران دم کرده تزیین کنید.

راز خوشمزگی لپه پلو

راز خوشمزگی لپه پلو در استفاده از مواد اولیه با کیفیت، رعایت نسبت مناسب برنج و لپه، و پخت صحیح لپه نهفته است. لپه باید به اندازه‌ای پخته شود که نرم باشد اما له نشود. همچنین تفت دادن پیاز و گوشت تا طلایی شدن و اضافه کردن ادویه‌ها در زمان مناسب، به عطر و طعم لپه پلو می‌افزاید. استفاده از زعفران دم کرده و کشمش نیز در طعم و ظاهر لپه پلو تأثیر بسزایی دارد.

نکات تکمیلی

می‌توانید از گوشت تکه‌ای یا مرغ نیز به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید از دارچین و زیره نیز در تهیه لپه پلو استفاده کنید.

برای داشتن ته دیگ برشته و خوشمزه، حرارت را در ابتدا زیاد کنید و پس از چند دقیقه کم کنید.

لپه پلو را می‌توانید با انواع سالاد و ترشی سرو کنید.

۱۰ مورد از خواص لپه پلو

منبع غنی پروتئین گیاهی

حاوی فیبر بالا و کمک به هضم غذا

کاهش کلسترول خون

تنظیم قند خون

تقویت سیستم ایمنی بدن

بهبود عملکرد قلب

کمک به کاهش وزن

منبع غنی آهن و پیشگیری از کم‌خونی

بهبود سلامت پوست و مو

افزایش انرژی و شادابی

لپه پلو، با ترکیبی از حبوبات و غلات، یک غذای کامل و مغذی است که می‌تواند در برنامه غذایی روزانه شما جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. با رعایت نکات ذکر شده، می‌توانید لپه پلویی خوشمزه و سالم تهیه کنید و از خواص فراوان آن بهره‌مند شوید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 30 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.