راز خوشمزگی آش خرفه و فوت و فن آش خرفه خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش پتله و فوت و فن آش پتله خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش پتله راز خوشمزگی آش پتله و فوت و فن آش پتله خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش پتله، یکی از …
راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش آبدار راز خوشمزگی آش آبدار و فوت و فن آش آبدار خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش آبدار، یکی از …
راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی آش چینی راز خوشمزگی آش چینی و فوت و فن آش چینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آش چینی، این غذای …
راز خوشمزگی آش خرفه
راز خوشمزگی آش خرفه و فوت و فن آش خرفه خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
آش خرفه، یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با استفاده از سبزی خرفه تهیه میشود. خرفه گیاهی خودرو و پرخاصیت است که از دیرباز در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار میگرفته است. تاریخچه دقیق استفاده از خرفه در آش مشخص نیست، اما میتوان گفت که این آش ریشه در فرهنگ غذایی مناطق مختلف ایران دارد، به خصوص مناطقی که خرفه به وفور یافت میشود. این آش به دلیل خواص فراوان خرفه و طعم دلپذیرش، همواره جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی داشته است و به عنوان یک غذای سالم و مقوی شناخته میشود.
مواد اولیه برای تهیه آش خرفه
برای تهیه آش خرفه به مواد زیر نیاز دارید:
خرفه تازه: ۵۰۰ گرم
برنج: ۱ پیمانه
بلغور گندم: ۱ پیمانه
عدس: ۱/۲ پیمانه
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سبزی آش (جعفری، گشنیز، شوید): ۳۰۰ گرم
کشک: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
مرحله به مرحله با طرز تهیه آش خرفه
ابتدا برنج، بلغور گندم و عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید.
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
برنج، بلغور گندم و عدس خیس خورده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
حدود ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج و بلغور بپزند و لعاب بیندازند.
خرفه را پاک کرده و بشویید و خرد کنید.
سبزی آش را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
خرفه و سبزی آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا خرفه بپزد و آش جا بیفتد.
در انتها کشک را اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را به میزان لازم اضافه کنید.
آش را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کشک به خورد آش برود.
آش خرفه آماده است. آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کرده و سرو کنید.
راز خوشمزگی آش خرفه
راز خوشمزگی آش خرفه در استفاده از خرفه تازه و با کیفیت، پخت آرام و ملایم آش و استفاده از کشک مرغوب است. همچنین میتوانید برای طعم بهتر از کمی آبغوره یا آبلیمو نیز استفاده کنید. اضافه کردن ادویههایی مانند زیره و تخم گشنیز نیز میتواند طعم آش را بهبود بخشد.
نکات تکمیلی
برای لعاب بیشتر آش میتوانید از کمی آرد برنج استفاده کنید.
اگر تمایل دارید آش شما غلیظتر باشد، میتوانید مقدار برنج و بلغور را افزایش دهید.
در صورت تمایل میتوانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش شده نیز در آش استفاده کنید.
آش خرفه را میتوانید با نان یا بدون نان سرو کنید.
۱۰ مورد از خواص آش خرفه
سرشار از ویتامینها و مواد معدنی
تقویت سیستم ایمنی بدن
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
کاهش کلسترول خون
کنترل قند خون
کمک به کاهش وزن
ضد التهاب و ضد درد
بهبود سلامت پوست و مو
تقویت بینایی
بهبود عملکرد مغز و حافظه