راز خوشمزگی بوقلمون و بهترین ادویه و فوت و فن پخت گوشت بوقلمون
راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید و نکات تهیه سالاد کشمش و کلم سفید
راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید و نکات تهیه سالاد کشمش و کلم سفید در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد …
راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر و فوت و فن بلدرچین شکم پر خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر راز خوشمزگی بلدرچین شکم پر و فوت و فن بلدرچین شکم پر خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. بلدرچین …
راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی
راز خوشمزگی خورش گوجه سبز راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورش گوجه سبز یکی از خورشهای …
راز خوشمزگی بوقلمون
راز خوشمزگی بوقلمون و بهترین ادویه و فوت و فن پخت گوشت بوقلمون در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
گوشت بوقلمون که حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است، دارای طبعی گرم و تر میباشد و یکی از مشخصات بارز آن، افزایش حجم توده گوشتی نسبت به استخوانها و به تبع آن کاهش ضایعات نسبت به سایر گوشتها است. گوشت بوقلمون به عنوان یکی از لذیذترین و سالمترین گوشتها شناخته میشود و در برخی کشورها در مناسبتهای خاص به عنوان غذای مجلسی تهیه میشود. پخت گوشت بوقلمون دارای فنون خاصی است و از جمله مهمترین قسمتها آمادهسازی آن با ترکیبی از ادویهها برای ایجاد طعم خاص است. با نکات پخت بوقلمون با ما همراه باشید.
بهترین ادویه برای پخت گوشت بوقلمون
پاپریکا (فلفل دلمه ای قرمز خشک شده) ۱۰۰ گرم
فلفل سیاه ۵۰ گرم
میوه انبه خشک شده ۵۰ گرم
پونه ۵۰ گرم
سیر خشک ۱۰۰ گرم
پیاز خشک ۵۰ گرم
آویشن خشک ۱۰۰ گرم
نمک ۵۰ گرم
راه حل مزه دار کردن گوشت بوقلمون
ادویههای فوق را به صورت پودر تهیه کنید و سپس آنها را با یکدیگر ترکیب کنید.
برای افزایش مزه در گوشت بوقلمون، ابتدا تکههای گوشت بوقلمون را با روغن مایع یا روغن زیتون به طور کامل چرب کنید و سپس آنها را با مخلوطی از ادویههای مخصوص بوقلمون بپوشانید.
سپس، روی ظرف حاوی گوشت بوقلمون را با استفاده از سلفون بپوشانید و حداقل به مدت ۳۰ دقیقه آن را در یخچال قرار دهید تا مزه آمیز شود.
مواد لازم
گردن بوقلمون ۲ کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
سیر له شده ۳ حبه
پیاز خرد شده ۴ عدد
هویج خرد شده ۴ عدد
دانه زیره سبز و سیاه ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز ۱/۲ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر آویشن ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق غذاخوری
برگ بو ۴ عدد
سرکه ۲-۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه گوشت بوقلمون
ابتدا گردن بوقلمون را با آب بشویید و روی یک پارچه نخی قرار دهید تا خشک شود.
سپس روغن را در یک تابه به آرامی داغ کنید و گردن بوقلمون را در آن سرخ کنید تا اطراف آن طلایی شود.
گردن سرخ شده را از تابه خارج کنید و پیاز خرد شده را به روغن باقیمانده در تابه اضافه کنید.
پیاز را تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و همراه تفت دهید تا کمی رنگ بگیرند.
زردچوبه، زیره، تخم گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و چند ثانیه دیگر همراه تفت دهید تا عطر ادویهها خارج شود. سپس گردن بوقلمون و هویج را به مخلوط اضافه کنید.
یک پیمانه آب جوش، آویشن، نمک، زنجبیل و برگ بو را اضافه کنید.
اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آیند، سپس حرارت را کم کنید و قابلمه را بپوشانید.
حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خوراک گردن بوقلمون آماده شود.
در طی پخت، زعفران دم کرده را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
اگر میخواهید خوراک گردن بوقلمون را در فر تهیه کنید، دمای فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت ۱.۵ الی ۲ ساعت بپزید تا خوراک آماده شود.
اگر به طرفداران گوشت بوقلمون هستید، توصیه میکنیم خورش بوقلمون با رب انار را نیز امتحان کنید.
زمان پخت گوشت بوقلمون در فر
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون به عوامل زیادی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
دمای بوقلمون قبل از قرار دادن آن در داخل فر: قبل از قرار دادن بوقلمون در فر، حتماً آن را به مدت یک ساعت خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد.
شکم پر بودن یا نبودن بوقلمون: مواد موجود در شکم بوقلمون میتوانند از نفوذ حرارت به عمق گوشت جلوگیری کنند، بنابراین بوقلمون با شکم پر، نیاز به مدت زمان بیشتری برای پخت دارد.
دمای فر: دمای مناسب برای پخت گوشت بوقلمون بین ۳۲۵ درجه فارنهایت تا ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۶۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد) است. یکی از چالشهای بزرگ در پخت گوشت بوقلمون کامل، پخت همزمان گوشت سینه و ران است؛ بنابراین با استفاده از یک دمای متوسط، تمام قسمتهای بوقلمون به خوبی پخته میشوند.
میزان باز و بسته کردن در فر: با افزایش تعداد دفعات باز و بسته کردن در فر، زمان پخت گوشت بوقلمون افزایش مییابد. بنابراین، تا حد امکان از باز و بسته کردن در فر بیشتر اجتناب کنید.
نحوه نمک سود کردن گوشت بوقلمون
روش بهترین برای افزایش مزه گوشت بوقلمون، استفاده از روش نمک سود است. این روش باعث نفوذ نمک حل شده در آب از طریق منافذ پوست به بافت گوشت بوقلمون میشود، که علاوه بر ایجاد تازگی و رطوبت در گوشت، طعم مطبوعی را به آن میبخشد. برای استفاده از روش نمک سود کردن بوقلمون، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
یک قابلمه بزرگ را که بوقلمون در آن جا میشود، انتخاب کنید.
در قابلمه بزرگ، آب نمک درست کنید. نسبت آب نمک باید به گونهای باشد که به ازای هر ۴ لیتر آب، یک فنجان نمک به آن اضافه شود.
بوقلمون را به گونهای در قابلمه قرار دهید که کاملاً در آب نمک شناور شده و تمام سطح گوشت با آب نمک پوشانده شود.
قابلمه را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید (دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد) تا گوشت بوقلمون مزه دار شود.
در صورت تمایل، میتوانید به جای آب، از آب سیب، سرکه سیب، سرکه برنج، استاک، ماء الشعیر یا هر نوع مایع طعم دار دیگری استفاده کنید.
پس از خارج کردن بوقلمون از ظرف نمک سود، حتماً سطح آن را خشک کنید و نمکهای اضافی را از سطح آن پاک کنید.
راز خوشمزگی گوشت بوقلمون
در تهیه بوقلمون شکم پر، توصیه میشود از بوقلمون تازه استفاده کنید، و اگر از بوقلمون یخی استفاده میکنید، حداقل ۲ روز آن را در یخچال قرار دهید تا یخ کاملاً باز شود. هرگز بوقلمون را برای باز شدن یخ در خارج از یخچال قرار ندهید.
در پر کردن شکم بوقلمون، بهتر است بیش از حد مواد را در آن قرار ندهید. پر کردن بیش از اندازه شکم بوقلمون باعث میشود که گرما به عمق گوشت بوقلمون نفوذ نکند و در نتیجه زمان پخت افزایش یابد.
گوشت بوقلمون به دلیل ضخامت بالای خود، برای پخت نیاز به گرما و زمان زیادی دارد. بنابراین، بهتر است سطح داخلی و خارجی بوقلمون را قبل از پخت مزه دهید و آن را در فر قرار دهید تا به طور کامل پخته شود.
قبل از کباب کردن گوشت بوقلمون، به آن کره بمالید تا رنگ آن زیبا شود و طعم و مزهای خوب بیافزاید.
در ساعت اول پخت، سینه بوقلمون را به سمت پایین قرار داده و رو به مایع استاک قرار دهید تا توسط بخاری که از استاک بلند میشود، پخته و نرم شود. سپس آن را برگردانید تا به طور یکنواخت پخته شود.
یک ساعت قبل از شروع پخت، بوقلمون را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این کار باعث کاهش مدت زمان پخت میشود.
با گوشت بوقلمون چی درست کنم
گوشت بوقلمون به دلیل طعم ملایم و بافت لطیفی که دارد، در بسیاری از غذاها قابل استفاده است. از گوشت چرخکرده بوقلمون میتوانید برای تهیه کتلت، شامی، کوفته و حتی ماکارونی استفاده کنید. گوشت تکهای بوقلمون را میتوان به صورت کبابی، سرخ شده و یا در خورشت به کار برد. خورشتهایی مانند قیمه و فسنجان با گوشت بوقلمون طعم بسیار لذیذی پیدا میکنند. همچنین میتوانید از گوشت بوقلمون برای تهیه انواع سالاد، ساندویچ و wraps نیز استفاده کنید.
برای مثال، میتوانید ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده بوقلمون را با یک عدد پیاز رنده شده، ۲ قاشق غذاخوری آرد سوخاری، یک عدد تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و کتلتهای خوشمزهای درست کنید.