;
راز خوشمزگی خیار شور و فوت و فن خیارشور خوشمزه و فوری در خانه - مُچُم
راز خوشمزگی لوبیا سفید و نکات پخت لوبیا سفید و مدت زمان خیساندن آن

راز خوشمزگی لوبیا سفید و نکات پخت لوبیا سفید و مدت زمان خیساندن آن

راز خوشمزگی لوبیا سفید راز خوشمزگی لوبیا سفید و نکات پخت لوبیا سفید و مدت زمان خیساندن آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خوراک لوبیا سفید از جمله …

راز خوشمزگی شاورما و نکات پخت شاورما خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شاورما و نکات پخت شاورما خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی شاورما راز خوشمزگی شاورما و نکات پخت شاورما خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شاورما، که با گوشت‌های نازک و طعم‌داری چون مرغ، گوسفند، …

راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن

راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن

راز خوشمزگی آش شله قلمکار راز خوشمزگی آش شله قلمکار و کش آمدن و فوت و فن آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.یکی از غذاهای مشهور و خوشمزه …

راز خوشمزگی خیار شور

طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه طرز تهیه خیارشور بدون سبزی طرز تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا طرز تهیه خیارشور دبه ای فوت و فن خیارشور نی نی سایت طرز تهیه خیار شور خیارشور فوری یک ساعته خیار شور خانگی

راز خوشمزگی خیار شور و فوت و فن خیارشور خوشمزه و فوری در خانه در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

اهمیت نوع خیار در خیار شور

برای تهیه خیارشور با طعم و تردی مطلوب، حتماً از خیارهای تازه، قلمی و ترد استفاده کنید. خیارهای مانده یا خیارهای گلخانه‌ای مناسب نیستند. بنابراین، بهتر است از خیارهای باغ و بوته با اندازه‌های کوچک استفاده کنید.

همچنین، خیارها را حتماً تمیز کرده و خشک کنید. اگر حتی یک قطره آب شیر کلردار روی خیارها باقی بماند، خیارشور شما ممکن است در آینده به کپک بیفتد. بنابراین، حتماً اطمینان حاصل کنید که خیارها خشک و بدون آب مانده‌اند.

نخود خیارشور را تردتر می کند

برای بهبود فرآیند ترد شدن خیارشور، می‌توانید در داخل دبه خیارشور خود ۷ تا ۸ عدد دانه نخود خام تمیز و خشک قرار دهید. نخود در داخل دبه یک نوع گاز تولید می‌کند که این گاز می‌تواند به ترد شدن خیارشور کمک کند.

از آب جوشیده استفاده کنید

برای تهیه خیارشور، حتماً از آب جوشیده استفاده کنید. استفاده از آب شیر حاوی کلر می‌تواند منجر به کپک زدن و نرم شدن خیارشور شود. همچنین، سعی کنید به اندازه کافی از فلفل سبز، سیر، ترخون و مرزه استفاده کنید تا به خیارشور عطر و طعم متنوعی ببخشید.

مقئار نمک در خیارشور

برای تهیه خیارشور در حالت استاندارد، برای هر لیتر آب (معادل ۴ لیوان آب) دو و نیم قاشق غذاخوری نمک بریزید. به عنوان مثال، برای ۱۲ لیوان آب، می‌توانید از ۷ قاشق غذاخوری نمک و کمتر از نصف لیوان سرکه استفاده کنید.

در این روش، سعی کنید از مقدار زیادی سرکه استفاده نکنید، زیرا سرکه زیاد می‌تواند منجر به نرم شدن خیارشور شود.

همچنین، بهتر است برای تهیه خیارشور از نمک دریا به جای نمک یددار استفاده کنید. نمک دریا بهترین گزینه است زیرا حاوی مواد معدنی طبیعی است.

نرسیدن هوا به خیارشور

ممکن است فکر کنید که این موضوع مهمی نباشد و در آن کوتاهی کنید. اما باید درک کنید که اگر هوا به خیارشور شما نفوذ کند، آنها به زودی خراب می‌شوند و کپک خواهند زد. بنابراین، بهتر است همیشه یک لایه سلفون روی دبه قرار داده و سپس آن را محکم ببندید تا هوا نتواند وارد شود.

زمان دقیقی برای رسیدن خیارشور تعیین کردن مشخص نیست و این زمان به دمای هوا و شرایط نگهداری دبه‌های خیارشور در محیطی که آنها را قرار می‌دهید بستگی دارد. اما به طور معمول، زمان لازم برای رسیدن خیارشور معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز است.

ظرف پلاستیکی یا شیشه ای

در واقع، این مهم است که به این نکته توجه کنید که ظروفی که برای خیارشور استفاده می‌کنید بدون سوراخ باشند. اگر از ظروف پلاستیکی استفاده می‌کنید، باید به دقت اطمینان حاصل کنید که هیچ سوراخی در آنها وجود ندارد، زیرا حتی یک سوراخ بسیار ریز هم می‌تواند باعث نفوذ هوا و کپک زدن خیارشور شود.

همچنین، برای ظروف شیشه‌ای نیز باید حتماً توجه کنید که درب آنها به طور کامل بسته شده باشد و هوا نتواند وارد شود. این اقدام باعث حفظ تازگی و کیفیت خیارشور می‌شود.

نگهداری خیارشور

بهتر است خیارشورها را در یک مکان نسبتاً خنک و سایه نگهداری کنید. اگر خیارشورها را در ظروف کوچک تهیه می‌کنید، می‌توانید پس از گذشت یک هفته و آماده شدن خیارشورها، آنها را در یخچال نگهداری کنید.

با این حال، اگر خیارشورهای شما همیشه نرم و لیز می‌شوند، دلیل اصلی آن فعالیت میکروبی است که باعث فاسد شدن آنها می‌شود و دیگر نمی‌توانید خیارشورهای ترد و خوشمزه داشته باشید. در این صورت، ممکن است به مشکلاتی مانند عدم صحنه‌سازی صحیح، نقض روش‌های بهداشتی در فرایند تهیه خیارشور، یا نگهداری غیرمناسب برمی‌گردد. برای حفظ کیفیت و تردی خیارشورها، توجه به موارد زیر مهم است:

استفاده از آب جوشیده و نمک غذاخوری برای تهیه محلول ترشی.
بهداشت کامل ابزارها و ظروف استفاده شده در تهیه و نگهداری خیارشورها.
استفاده از ظروف تمیز و بدون سوراخ.
نگهداری خیارشورها در دمای مناسب و در شرایط بهداشتی، به‌خصوص در یخچال.
با رعایت این نکات، می‌توانید از خیارشورهایی ترد و خوشمزه برخوردار شوید.

راهکار ترد شدن خیار شور

برای تهیه خیارشور، از نمک و سرکه به میزان استاندارد و کافی استفاده کنید.

خیارها باید در طول فرآیند تخمیر کاملاً در آب شور فرو برده شده باشند و در طی این مدت کف ظاهری از آب شور موجود باشد.

درب خیارشورها را به طور کامل مهر و موم کنید تا از ورود هوا به داخل آنها جلوگیری شود. در برخی مناطق ایران، درب خیارشورها را گج می‌زنند تا هیچ هوایی به داخل دبه نفوذ نکند.

از سیر و ادویه‌های تازه و سالم استفاده کنید. استفاده از سیر و ادویه‌های قدیمی و کپک‌زده ممکن است باعث افزایش فعالیت باکتری و فاسد شدن خیارشورها شود.

حتماً شکوفه‌های خیارها را به طور کامل جدا کنید، زیرا ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن خیارشور باشد.

برای نگهداری خیارشور، آنها را در یک محیط خنک و نسبتاً خشک قرار دهید. محیط گرم منجر به رشد باکتری می‌شود و در نتیجه خیارشور شما به سرعت کپک می‌زند.

طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه طرز تهیه خیارشور بدون سبزی طرز تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا طرز تهیه خیارشور دبه ای فوت و فن خیارشور نی نی سایت طرز تهیه خیار شور خیارشور فوری یک ساعته خیار شور خانگی

فوت و فن درست کردن خیارشور

یکی از مراحل مهم در تهیه خیارشور، ضدعفونی کردن تمامی مواد لازم است. قبل از قرار دادن سبزیجات، خیار و سیر در شیشه، آنها را به دقت شسته و خشک کنید تا از عفونت جلوگیری شود.

اضافه کردن یک عدد لیمو ترش برش‌زده به داخل شیشه‌های خیارشور می‌تواند از کپک زدن خیارشور جلوگیری کند.

زمانی که آب و نمک را به شیشه‌های خیارشور می‌ریزید، با انگشت خود آن را تست کنید. اگر حس گرما کردید، می‌توانید از آن استفاده کنید.

در تهیه خیارشور، از سنگ نمک به‌جای نمک عادی در آب جوشیده استفاده کنید.

میزان استفاده از نمک به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، اما بهترین میزان برای هر ۱۵ لیوان آب، ۱ لیوان نمک است. در صورت استفاده از مقدار کمتر، برای هر لیتر آب جوشیده دو قاشق نمک اضافه کنید.

اگر مقدار نمک در خیارشور کم باشد، ممکن است باعث نرمی و لیز شدن خیارها شود.

مطمئن شوید که خیارها را به‌طور کامل با آب نمک پوشانده‌اید تا از کپک زدگی خیارشور جلوگیری شود.

در شیشه‌های خیارشور، از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا خیارشور تردتر شود.

استفاده از سرکه در خیارشور ممکن است باعث کپک زدن آن شود؛ به همین دلیل توصیه می‌شود از سرکه در خیارشور استفاده نکنید.

خیارهای ضدعفونی شده و تمیز را با یک میله نازک یا خلال دندان سوراخ کنید تا از پوک شدن خیارها جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از نفوذ میکروب و هوا، در دهانه ظرف خیارشور یک تکه نان قرار دهید و سپس ظرف را به‌طور محکم ببندید.

برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل ظرف خیارشور، دور ظرف را با گچ بپوشانید.

استفاده از شیشه‌های نوشابه خانواده، یک راه برای نگهداری بلندمدت خیارشور و جلوگیری از کپک زدن آن است. این شیشه‌ها به خوبی بسته می‌شوند و تقریباً تا دو سال قابل نگهداری هستند. بهتر است از خیارهای ریز استفاده کنید تا به راحتی در شیشه قرار بگیرند و استخراج آنها آسان باشد.

سبزیجات مناسب برای تهیه خیارشور عبارتند از: ترخون، مرزه، نعنا و شوید. بعد از ریختن خیارها، سبزیجات را به داخل شیشه خیارشور بریزید.

انتخاب خیارهای کوچک‌تر باعث می‌شود خیارشور شما تردتر و خوشمزه‌تر شود.

برای ترد شدن خیارشور، خیارها را قبل از افزودن به محلول شور به مدت ۳ تا ۴ ساعت در آب سرد قرار دهید و سپس در یخچال خشک کنید و استفاده کنید.

سیر و سایر مواد لازم برای خیارشور را به‌خوبی بررسی کنید تا از وجود پوسیدگی و خرابی جلوگیری شود.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 17 خرداد 1402

2 دیدگاه

  • حسینی ژوئن 8, 2023 در 3:46 ق.ظ

    دکان باز کردید بس است ما به اینها می گویم خون اشام

  • زهرا ریواز ژوئن 11, 2023 در 9:43 ق.ظ

    سلام خداقوت .بسیار با حوصله واحساس مسئولیت بالا و کامل توضیح دادید ،استفاده کردم ‌. متشکرم
    ریواز

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.