راز خوشمزگی شله خرمایی و نکات پخت شله خرمایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سوپ گشنیز و فوت و فن سوپ گشنیز خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سوپ گشنیز راز خوشمزگی سوپ گشنیز و فوت و فن سوپ گشنیز خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سوپ گشنیز، یکی از غذاهای …
راز خوشمزگی حلوا کاسه و فوت و فن حلوا کاسه شیرازی با نشاسته و تخم مرغ
راز خوشمزگی حلوا کاسه راز خوشمزگی حلوا کاسه و فوت و فن حلوا کاسه شیرازی با نشاسته و تخم مرغ در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. حلوا کاسه …
راز خوشمزگی کیک شیر و فوت و فن کیک شیر خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیک شیر راز خوشمزگی کیک شیر و فوت و فن کیک شیر خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک شیر، با بافتی …
راز خوشمزگی شله خرمایی
راز خوشمزگی شله خرمایی و نکات پخت شله خرمایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شله خرمایی یکی از خوراکیهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصلیترین مختصراحداقل اوایل تابستان سرو میشود. این خوراکی اغلب در مناطق جنوبی ایران تهیه و مورد علاقه بسیاری از افراد قرار دارد. طعم ویژهای دارد و در فصول گرمتر سال، بهویژه در مراسمها و جشنهای خانوادگی معمولاً مصرف میشود.
مواد لازم
خرما ۱ لیوان
آرد سبوس دار ۱ لیوان
گلاب ۳ ق غذا خوری
روغن مایع ۳ ق غذا خوری
طرز تهیه شله خرمایی
برای تهیه شله خرمایی، ابتدا هستههای خرما را جدا کرده و در قابلمهای قرار می دهیم. سپس به آن ۳ لیوان آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم. قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم تا خرماها نرم شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
خرماهای نرم شده را در یک پارچ مخلوطکن میریزیم و اجازه میدهیم تا بهطور کامل پوره شوند. سپس آرد سبوسدار را در یک تابه قرار میدهیم و روی حرارت کم میگذاریم. به مدت مداوم آرد را تفت میدهیم تا به رنگ نخودی درآید.
بعداز آن، پوره خرما را به آرد اضافه میکنیم و به مدت مداوم آن را مخلوط میکنیم. اگر تمایل داشتید، میتوانید ۳ قاشق روغن مایع و ۲ قاشق گلاب نیز به این ترکیب اضافه کنید. مواد را همزمان میزنیم تا به غلظت فرنی برسد و سفت نشود. اگر به طعم شیرینتری دست پیدا کردید، میتوانید کمی آب جوش به مواد اضافه کنید. در انتها شله خرمایی را در ظرف مورد نظر میریزیم و لذت میبریم.
خواص خرما
خرما دارای طبع گرم و خشک میباشد. فسفر موجود در خرما به عنوان یک ماده معدنی مهم، به سلامتی و نگهداری سلولهای عصبی کمک میکند.
همچنین، خرما حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که در کنترل فشار خون و بهبود عملکرد عضلات و اعصاب بسیار مؤثر است. ویتامین C نیز در خرما یافت میشود و نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای خطرناک نظیر اسکوربوت (خونریزی) ایفا میکند.
خرما حاوی مقدار معتبری از فولات (اسید فولیک) است که برای پشتیبانی از فرآیند تولید خون در بدن ضروری است. این فولات به عنوان یک ماده خونساز در خرما یافت میشود و نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارد.