راز خوشمزگی دلمه بادمجان و سبزی و سس مناسب دلمه بادمجان
راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و چگونه شیرینی نارگیلی خشک را نرم کنیم
راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و چگونه شیرینی نارگیلی خشک را نرم کنیم و نکات شیرینی نارگیلی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی نارگیلی، یکی …
راز خوشمزگی قطاب و نکات پخت قطاب و فوت کوزه گری تهیه قطاب یزدی
راز خوشمزگی قطاب راز خوشمزگی قطاب و نکات پخت قطاب و فوت کوزه گری تهیه قطاب یزدی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قطاب در واقع یک شیرینی سنتی …
راز خوشمزگی پیتزا مخصوص و نکات پخت پیتزا مخصوص خانگی
راز خوشمزگی پیتزا مخصوص راز خوشمزگی پیتزا مخصوص و نکات پخت پیتزا مخصوص خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. انتخابها به سلیقه شخصی شما وابسته است. شما میتوانید …
راز خوشمزگی دلمه بادمجان
راز خوشمزگی دلمه بادمجان و سبزی و سس مناسب دلمه بادمجان در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه است که طعم بی نظیر بادمجان باعث شده تا آن به عنوان دلمه پرطرفداری شناخته شود. این غذای لذیذ جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب میشود و با ظاهر شکیل و وسوسهانگیزش، بسیار مناسب برای سرو در مهمانیها است. برای تهیه دلمه بادمجان، معمولاً از بادمجان استفاده میشود. اما در صورتی که مایلید گوشت را حذف کنید، میتوانید از جایگزینهایی مانند سویا، قارچ یا سبزیجات استفاده کنید. این نوع دلمه بادمجان بدون گوشت، گزینه مناسبی برای افرادی است که به هر دلیلی قادر به مصرف گوشت نیستند یا گیاهخوار هستند.
مواد لازم برای دلمه بادمجان
بادمجان دلمهای بزرگ؛ یک عدد
کره؛ ۲ قاشق سوپخوری
سیر؛ یک حبه (خرد شود)
پیاز کوچک؛ یک عدد (ریز خرد شود)
سیبزمینی کوچک؛ یک عدد (ریز خرد شود)
هویج؛ یک عدد (ریز خرد شود)
نخودفرنگی کنسروی؛ یکچهارم پیمانه
آرد گندم؛ یک قاشق چایخوری
کشمش پلویی؛ یکچهارم پیمانه
مغز بادام خردشده؛ یکچهارم پیمانه
گشنیز یا جعفری خردشده؛ یک قاشق سوپخوری
پودر تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل؛ هرکدام یک قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی؛ یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه دلمه بادمجان
ابتدا بادمجان را شسته و بدون پوستکنی، بهصورت طولی به نصف کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس آن را بهخوبی بشویید و داخل سبدی قرار دهید.
کره را در پیرکس یا ظرف سرامیکی مخصوص مایکروفر بریزید و مدت ۳۰ ثانیه با قدرت حداکثر در مایکروفر حرارت دهید تا آب شود. سپس پیاز، سیر، هویج و سیبزمینی را به آن اضافه کنید. ظرف را بگذارید و مدت ۳ دقیقه حرارت دهید.
نکته: در این مدت یک یا دوبار، در مایکروفر را باز کنید و پس از همزدن مواد، دوباره به حرارتدادن ادامه دهید.
آرد، گوجهفرنگی و گشنیز یا جعفری خردشده را بههمراه نصف پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید. ظرف را بگذارید و روی قدرت حداکثر، مدت ۵ دقیقه یا تا زمان پخت کامل سبزیجات، حرارت دهید. به این مخلوط، کشمش، بادام، نخودفرنگی و رب گوجهفرنگی را هم اضافه کنید.
دو نصف بادمجان را در ظرف دیگری قرار داده و پس از گذاشتن در ظرف، آن را به مدت ۵ دقیقه با حداکثر قدرت در مایکروفر حرارت دهید تا بادمجان بپزد.
گوشت داخل نصفهای بادمجان را با قاشق خارج کرده و پوست آن را کناری بگذارید. سپس گوشت را با چاقو خرد کرده و همراه با ادویهجات مانند تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل، نمک و فلفل به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن، داخل هر یک از نصفهای بادمجان را با این مواد پر کنید و مدت ۳ دقیقه با همان حداکثر قدرت در مایکروفر حرارت دهید تا بپزد. در پایان مقداری ماست را روی مواد داخل بادمجان بریزید و همراه با چند برگ گشنیز سرو کنید.
راز خوشمزگی دلمه بادمجان
از جایگزینی بادمجان دلمهای با بادمجان قلمی در تهیه دلمه بادمجان میتوان استفاده کرد. تفاوت بین دلمه بادمجان قلمی و بادمجان دلمهای اساساً در برشهای افقی روی بادمجان قرار دارد و مقدار مواد درون هر قسمت کمتر است.
میتوانید دلمه بادمجان را با مواد دلخواه، گوشتی یا غیر گوشتی، پر کنید و سپس پنیر پیتزا را روی آن بریزید. دلمه بادمجان با پنیر پیتزا را بایستی درون فر آماده کنید. استفاده از فر نیز یکی دیگر از روشهای پخت این غذاست.
اگر تمایل دارید طعم مواد میانی دلمه کمی ترش و ملس باشد، میتوانید به جای رب گوجهفرنگی، از رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید. دلمه بادمجان با رب انار طعم بسیار دلپذیری خواهد داشت که پیشنهاد میکنیم آن را امتحان کنید.
همچنین میتوانید در تهیه مواد میانی دلمه و سس دلمه از سیر خام خرد شده هم استفاده کنید.
فوت و فن دلمه بادمجان
میتوانید به دلمه بادمجان مقداری سبزیجات دلمه (مثلاً جعفری یا گشنیز) و همچنین پیازچه (خرد شده) اضافه کنید تا طعم بهتری به آن ببخشید.
حتماً توجه کنید که مواد را خیلی پر نکنید تا در زمان پخت، دلمه پاره نشود و فضای کافی برای پخت مواد داخلی وجود داشته باشد.
برای بهتر شدن مزه بادمجان، میتوانید آن را با ادویهکاری و مقداری نمک و شکر مزه دار کنید.
اضافه کردن ادویهکاری به گوشت چرخکرده، طعم و عطر متفاوتی به این دستور غذایی میبخشد.
حتماً زردچوبه را در روغن تفت دهید، زیرا این کار باعث آزاد شدن آنتیاکسیدانها و در نتیجه افزایش عطر و طعم آن میشود.
استفاده از استاک به جای آب، علاوه بر ایجاد طعم بینظیر در غذا، باعث افزایش ارزش تغذیهای آن نیز میشود.
در تهیه دلمه بادمجان بهتر است از افزودن فلفل خودداری کنید، زیرا فلفل باعث ایجاد طعم نامطلوب و تشدید تندی و تیزی در بادمجان میشود.
برای تهیه دلمه بادمجان با پنیر، به همان روش تهیه دلمه بادمجان عمل کنید، با این تفاوت که بادمجان را از اطراف کمی در روغن تفت دهید و در یک ظرف نسوز و مخصوص فر بچینید. سپس فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و ۴۰۰ گرم پنیر گودا (رنده شده) را روی بادمجانها بریزید و در فر قرار دهید.
سبزی دلمه بادمجان چیست
میتوانید به دلمه بادمجان مجموعهای از سبزیجات شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه اضافه کنید تا طعم و ارزش غذایی آن افزایش یابد.
مواد لازم برای تهیه سس دلمه ی بادمجان
پیاز ۱ عدد
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
گوجه رسیده ۲ عدد
سیر ۱ حبه
نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع و آب به میزان لازم
طرز تهیه سس دلمه بادمجان
ابتدا پیاز را رنده کنید و با کمی روغن مایع در یک ظرف مناسب بریزید. سپس آن را تفت دهید تا سرخ شود. به پیاز سرخ شده رب گوجه و گوجههای رنده شده را اضافه کنید و همچنین ادویههای مورد نیاز را نیز به آن اضافه کنید. سپس دو لیوان آب را به مواد اضافه کنید و زمان بدهید تا سس جا بیفتد.