راز خوشمزگی ماهی لا پلو و فوت و فن ماهی لا پلو خوشمزه و خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ و نکات پخت آش ترخینه دوغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ و نکات پخت آش ترخینه دوغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ و نکات پخت آش ترخینه دوغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش ترخینه یا …

راز خوشمزگی کیک شیر داغ و فوت و فن کیک شیر داغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیر داغ و فوت و فن کیک شیر داغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی کیک شیر داغ راز خوشمزگی کیک شیر داغ و فوت و فن کیک شیر داغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک‌ها به …

راز خوشمزگی چای آلبالو و نکات تهیه چای آلبالو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی چای آلبالو و نکات تهیه چای آلبالو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی چای آلبالو راز خوشمزگی چای آلبالو و نکات تهیه چای آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از دلچسب‌ترین نوشیدنی‌های گیاهی، چای آلبالو …

راز خوشمزگی ماهی لا پلو

راز خوشمزگی ماهی لا پلو و فوت و فن ماهی لا پلو خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ماهی لا پلو و فوت و فن ماهی لا پلو خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

ماهی لا پلو یکی از پلوهای مخلوط سنتی و خوش طعم جنوب ایران است که با ترکیبی لذیذ از برنج، ماهی، سبزیجات معطر و ادویه‌های محلی تهیه می‌شود. این پلو با طعمی منحصربه‌فرد و بافتی نرم و لطیف، یکی از غذاهای اصلی و محبوب مردم جنوب کشور، به خصوص در استان‌های بوشهر و هرمزگان است. ماهی لا پلو به دلیل داشتن ماهی و سبزیجات، سرشار از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و برای سلامتی بسیار مفید است. تاریخچه ماهی لا پلو به دوران باستان بازمی‌گردد و گفته می‌شود که مردم جنوب ایران از دیرباز با ترکیب برنج و ماهی و استفاده از سبزیجات و ادویه‌های محلی، این غذای ساده و مغذی را تهیه می‌کردند. در گذشته، ماهی لا پلو را معمولا در مناطق ساحلی و با استفاده از ماهی‌های تازه صید شده تهیه می‌کردند و به عنوان یک غذای دریایی و محلی مصرف می‌کردند. امروزه نیز این غذای خوشمزه در بسیاری از مناطق جنوب کشور پخته می‌شود و به عنوان یک غذای محبوب و سالم در سفره مردم این منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد. ماهی لا پلو را می‌توان به سادگی در منزل تهیه کرد و یا از رستوران‌های جنوبی و کترینگ‌ها سفارش داد.

مواد اولیه برای تهیه ماهی لا پلو

برنج: ۳ پیمانه

فیله ماهی سفید: ۵۰۰ گرم

سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله): ۳۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد بزرگ

سیر: ۳ حبه

تمر هندی: ۱۰۰ گرم

روغن مایع: به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه ماهی لا پلو

تمر هندی را در کمی آب گرم خیس کنید و سپس آب آن را جدا کنید.

فیله ماهی را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید و در روغن سرخ کنید.

سبزی ماهی را پاک کرده و بشویید و سپس ریز خرد کنید.

پیاز و سیر را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

سبزی ماهی خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا آب آنها کشیده شود.

ماهی سرخ شده و آب تمر هندی را به مخلوط سبزی اضافه کنید و کمی تفت دهید.

برنج را با آب و نمک بپزید و آبکش کنید.

کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را بچینید.

یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط ماهی و سبزی در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

روی برنج روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

ماهی لا پلو شما آماده است. آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

راز خوشمزگی ماهی لا پلو

استفاده از برنج با کیفیت

استفاده از ماهی تازه و بدون تیغ

استفاده از سبزی ماهی تازه و معطر

تفت دادن سبزی و پیاز قبل از اضافه کردن به برنج

استفاده از تمر هندی برای طعم ترش و ملس

دم کردن برنج روی حرارت ملایم

نکات تکمیلی

می‌توانید برای طعم‌دهی بیشتر به ماهی لا پلو، کمی زعفران دم کرده یا آبلیمو به آن اضافه کنید.

می‌توانید ماهی لا پلو را به همراه انواع ترشی و سالاد سرو کنید.

۱۰ مورد از خواص ماهی لا پلو

منبع خوب پروتئین

سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳

حاوی ویتامین D

تقویت سیستم ایمنی بدن

کمک به هضم غذا

پیشگیری از یبوست

کنترل قند خون

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

بهبود سلامت پوست و مو

مناسب برای تمام گروه‌های سنی

آخرین بروز رسانی در : شنبه 10 آذر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.