راز خوشمزگی رب گوجه فرنگی و چکار کنیم رب گوجه قرمز شود
راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی گل کلم تنوری راز خوشمزگی گل کلم تنوری و فوت و فن گل کلم تنوری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. گل …
راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی مربای نارنگی راز خوشمزگی مربای نارنگی و فوت و فن مربای نارنگی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مربای نارنگی، همچون بسیاری …
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ راز خوشمزگی کوکو سبزی با مرغ و فوت و فن کوکو سبزی با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
راز خوشمزگی رب گوجه فرنگی
راز خوشمزگی رب گوجه فرنگی و چکار کنیم رب گوجه قرمز شود در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
رب گوجه فرنگی، یک افزودنی مفید و بدون انقطاع در اکثر غذاهای ایرانی و خورشها است که به آنها رنگ و ظاهر زیبا میبخشد و جزئی ثابت در آشپزخانههای ایرانی به شمار میرود. با صبر و حوصله کمی میتوانید در منزل رب گوجه را تهیه کنید و از تازگی آن بهرهبرداری کنید.
ایجاد رنگ زیبا در رب گوجه خانگی، انتظاری است که تمام آشپزها در هنگام پخت آن دارند. اگر رنگ رب تیره یا کمرنگ باشد، در هنگام مصرف غذا، آن رنگ و لعاب زیبایی را به غذا نمیبخشد. بدون شک، افرادی که از رب خانگی استفاده میکنند، تمایل دارند خورشت خود را قرمز و خوشرنگ تجربه کنند و نه آنکه سیاه یا پریده باشد. اما راز بدست آوردن رنگ زیبا در رب گوجه چیست؟
اگر قصد دارید امسال شروع به تهیه رب گوجه خانگی کنید و یک رب با رنگ جذاب و ظاهر دلنشین داشته باشید، باید برخی نکات را رعایت کنید. با ما همراه شوید تا این نکات را بیاموزید و یک رب گوجه خانگی بینظیر داشته باشید.برای آشنایی با نکات پخت رب گوجه فرنگی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ۵ کیلو
نمک به مقدار لازم
آموزش پخت رب گوجه فرنگی
برای تهیه رب گوجه فرنگی، ابتدا گوجهفرنگیهای گوشتی، قرمز و سالم را انتخاب کرده و آنها را در یک ظرف بزرگ قرار میدهیم و با آب شستشو میدهیم تا خشک شوند.
حتماً توجه کنید که در هنگام شستشو، قسمت سبز بالای گوجهفرنگی را بردارید و بخشهای خراب شده را جدا کنید. پس از خشک شدن گوجهفرنگیها، آنها را برش میدهیم.
برای راحتی، میتوانید گوجهفرنگیها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و به چهار قسمت برش دهید و در یک ظرف بزرگ یا قابلمه ریخته و برای یک تا دو روز در معرض نور آفتاب قرار دهید.
به مقداری نمک روی گوجهفرنگیها پاشید و یک توری یا تشت بزرگ را روی ظرف گوجهفرنگی قرار دهید تا هرگونه آلودگی وارد نشود. در طول روز، سه بار گوجهفرنگیها را با دست چنگ کنید.
با این کار، گوجهفرنگیها را له میکنید و جلوی ترش شدن و پوست زدن آنها را میگیرید. وقتی پوست گوجهفرنگیها جدا شد، باید آن را از توری یا صافی عبور داده تا پوست و تخم گوجهفرنگیها جدا شود.
سپس آب گوجه فرنگی را در یک ظرف بزرگ ریخته و بلافاصله یک شلنگ تمیز داخل آب گوجهفرنگی قرار میدهیم و آب را به آرامی کمی کاهش میدهیم تا خارج شود.
خارج کردن اینمرحله باعث میشود رب خوشرنگتری بدست آید و همچنین از تشکیل کپک جلوگیری شود. سپس آب گوجهفرنگی را در قابلمه قرار داده و روی حرارت اجاق گاز قرار میدهیم.
مرتب آن را هم میزنیم تا با حرارت بالا جوش بیاید. در این مرحله بسیار مهم است که رب ته نگیرد. در زمانی که رب آبکی است، نیازی به زیاد هم زدن ندارد. ممکن است با کفگیر چوبی هم میزنیم تا رب غلیظ شود و جا بیافتد.
وقتی بعد از چند ساعت جوشیدن رب غلیظ و سفت شد و به مرحله پریدن رسید، آن را مرتب هم میزنیم. در این مرحله، بهتر است دو نفر حضور داشته باشند تا در صورت خستگی یکی، دیگری ادامه دهد و مرتب هم زنید. این مرحله بسیار مهم است و در صورت عدم دقت، رب ته میگیرد و ممکن است سوخته شود.
جوشیدن رب تا جایی ادامه مییابد که آب کاملاً کشیده شود و رب به کفگیر چسبیده نشود. در نیم ساعت آخر پخت، نمک را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط میکنیم تا نمک در رب حل شود.
حتماً مزه رب را بعد از اضافه کردن نمک بچشید تا شور یا بینمک نشود. پس از آماده شدن، رب را از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم خنک شود. سپس آن را در ظرفهای درب دار ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.
انتخاب گوجه مناسب
اگر به دنبال تهیه رب خانگی خوشرنگ هستید، بهتر است گوجهفرنگیهای مناسب را خریداری کنید. اگر گوجهفرنگیها رنگ کال یا سبز دارند، باید مطمئن شوید که رنگ ربی که انتظار دارید به دست نخواهد آمد. گوجهفرنگیهای مناسب برای تهیه رب خانگی باید پوستی نازک و قرمز داشته باشند و گوشت آنها نباید سفت و سفید باشد. هرچه گوجهفرنگیهای قرمزتر و خوشرنگتر را استفاده کنید، ربی با رنگ خوشرنگتر و طعم بهتر خواهید داشت. لطفاً توجه داشته باشید که گوجهفرنگیهای گلخانهای برای تهیه رب مناسب نیستند، زیرا علاوه بر این که آب کمی به رب میدهند، رنگ خوبی نیز به آن نمیبخشند.
داستان رب های سوخته
یکی از موارد مهم برای حصول رب گوجه خانگی خوشرنگ، جدا کردن ربهای چسبیده به کنارههای دیگ است. افرادی که تجربه پخت رب دارند میدانند که رب حبابهایی تولید میکند و این حبابها پس از ترکیدن به سمت بالا پرتاب میشوند. در نتیجه این پرتابها، مقداری از رب به کنارههای دیگ چسبیده و البته به دلیل دمای بالای دیگ، این ربها به سرعت سوخته و رنگ قهوهای پیدا میکنند.
برای حصول رب گوجه خانگی خوشرنگ، در این مرحله باید با دقت و صبر، ربهای چسبیده را آرام و آهسته جدا کنید و سپس آنها را دور بریزید. هرگز ربهای سوخته را به داخل دیگ برنگردانید زیرا این کار هم طعم رب را تغییر میدهد و هم رنگ آن را آسیب میرساند. این کار ممکن است در نگاه اول سخت و زمانبر به نظر برسد، اما برای حصول رب گوجه خوشرنگ، باید این دقت و صبر را به کار گیرید.
آشنایی با حرارت رب
هنگام برخوردار کردن از روش پخت رب، برای خوشرنگ شدن آن، لازم است که حرارت شعله را به درستی تنظیم کنید. حرارت باید به گونهای باشد که قبل از پختن و رسیدن به رنگ مطلوب، رب سفت نشود، و همچنین زمان لازم برای رسیدن رب به مرحله مطلوب بیش از حد طولانی نشود. شما باید شعله را به گونهای تنظیم کنید که رب به خوبی جوش بیاید و جا به جایی کند، اما شدت شعله هم بیش از حد بالا نباشد. به طور کلی، باید از یک شعله متوسط و کمی بیشتر از متوسط استفاده کنید.
برای خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی
در توضیحات قبلی توضیح داده شد که برای خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی، تنظیم شعله گاز اهمیت دارد. اما مدت زمان پخت رب نیز در فرآیند خوشرنگ شدن آن تأثیرگذار است. به عبارت دیگر، اگر رب بیش از حد مجاز پخته شود، تغییر رنگ خواهد کرد. پختن بیش از حد باعث تغییر رنگ رب از قرمز به قهوهای تیره میشود و آن را تیرهتر میکند.
ممکن است شما بگویید که اگر رب را کمتر پخته کنید، آبکی خواهد شد. بله، درست است. اما هدف این است که به رب اجازه دهید به غلظت مناسب برسد. اما بیشتر از این، به امید دستیابی به سفتی بیشتر، نباید پخت را ادامه دهید. این اقدام ممکن است رب را بیش از حد سفت کند، اما مطمئن باشید که به خوشرنگ شدن رب کمکی نمیکند؛ بلکه باعث میشود رب تیرهتر و سیاهتر شود.
ریختن روغن درون رب گوجه فرنگی
یکی از روشهایی که به خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی کمک میکند، اضافه کردن یک قاشق روغن مایع است. شما میتوانید این کار را در هنگام پخت رب انجام دهید. حجم روغن اضافه شده باید به گونهای باشد که در رب قابل مشاهده نباشد، اما این اقدام ساده تأثیر بسیار مثبتی بر خوشرنگ شدن رب گوجه دارد. برای یک قابلمه بزرگ، یک قاشق روغن کافی است. در اضافه کردن روغن، اغراق نکنید زیرا این کار تنها برای خوشرنگ شدن رب است و مصرف بیش از حد روغن باعث چرب شدن و کاهش کیفیت رب میشود.
نقش جنس قابلمه در رنگ رب
در اینجا بیان شده که جنس ظرفی که رب را در آن تهیه میکنید نیز اهمیت دارد. بهتر است از قابلمههای چدنی (بدون روکش تفلون) برای این منظور استفاده کنید. اما معمولاً این نوع قابلمه در هر خانهای قابل دسترسی نیست، بنابراین بهتر است رب را در یک قابلمه معمولی بپزید. جنس ظرف، بر خلاف چیزی که برخی مردم فکر میکنند، تأثیر زیادی در خوشرنگ شدن رب گوجه دارد. برای همین، از قابلمههای مسی برای تهیه رب مناسب نباید استفاده کرد. همچنین، قابلمههای تفلون نیز گزینههای مناسبی برای پخت و خوشرنگ شدن رب نیستند.
رب فقط خانگی خوبه چون رب های بیرون اکثرا تغلبی هست مثل خیلی اجناس دیگه
بهترین وآسانترین راه تهیه رب گوجه با خاصیت گوجه .گوجه قرمز گوشت دار را چندبرش داده در مخلوط کن کاملا میکس کرده .در قابلمه لعابی جوشانده هم میزنیم تا سفت شود روغن اضافه کنید .برای خوشرنگی وته نگرفتن .در حالت داغ در شییشه های معمولی در واشردا پر نموده تا لبه شیشه بامقداری نمک و روغن سطح رب را پوشانده در شیشه را محکم میبندیم .نگهداری این رب نیاز به یخچال ندارد حتی یکسال.
بر خلاف تصور همگان استفاده از ربهای خانگی از لحاظ کیفیت و بهداشت از ربهای تولید شده در کارخانه کمتر میباشد به هیچ وجه رنگ رب تولید شده در خانه به رنگ رب کارخانه ای نمیرسد و به دلایل زیر
۱_ رب تولید شده در منزل از لحاظ بار میکروبی بسیار بالاتر از ربهای کارخانه ای میباشد چون در پروسه تولید رب خانگی از ظرف وظروف معمولی و عمدتا در فضای باز حیاط یا باغ و باغچه استفاده میشود که این خود شامل ذرات گرد و غبار و حشرات میشود و بهداشت پاتیلها وظروف هم مهم هستند
۲_نکته اصلی و مهم در تولید و تمایز رب خانگی و کارخانه ای این است که برای تبدیل اب گوجه فرنگی به رب باید دمای اب گوجه را به ۱۰۰ درجه سانتیگراد رسانده و بعد از ان اب موجود شروع به تبخیر میکند و تبدیل به رب میشود که این فرایند به رنگ رب گوجه فرنگی اسیب میزند و به هیچ عنوان رب گوجه فرنگی خانگی رنگش روشن و باز نمیشود چون از دمای ۷۲ درجه به بالا کلروفیل موجود در گوجه فرنگی که یک رنگدانه سبز رنگ است شروع به پس دادن رنگ سبز خود در قرمزی اب گوجه میکند که این ترکیب رنگ سبز با قرمز رنگ محصول را به سمت تیرگی سوق میدهد…در کارخانجات پس از شستشو گوجه فرنگی در دفعات با سیستم مخصوص شستشو اب گوجه فرنگی تحت شرایط خلع در دمای ۷۲ درجه به جوش می اید و طی دو مرحلهپاستوریزه میشود وتمام الودگی ها و بار میکروبی داخل رب گرفته میشود و این راز رنگ بهتر رب کارخانه ای میباشد و بر خلاف شایعاتی که در اذهان میباشد در رب گوجه فرنگی کارخانه ای هیچ افزودنی ندارد چون خوشبختانه در کشور ما انقدر قیمت گوجه فرنگی پایین است که خود ایران مهد گوجه و رب منطقه میباشدشایعاتی از قبیل اضافه کردن کدو و امثال هم فقط برای تخریب پایه ها و ستونهای تولیدی مملکت است که پیامد اون بیکاری جونامون و باد کردن محصولات کشاورزان روی دستشان است.با مطالعه دقیق سطح و بالا بردن سطح سوادمان میتوانیم نرخ بیکاری را پایین و افزایش تولید را به ارمغان بیاوریم.ناگفته نماند اگر در رنگ ربهای خریداری شده در بازاراختلافی دیدین ان هم به علت کیفیت گوجه فصل و منطقه است و بهترین گوجه فرنگی مربوط به دو منطقه ایران و بهترین زمان خرید و بهترین رب و رب خوشطعم اگر دوستان کسی اطلاعات بیشتر خواست در خدمت هستم.درود بر همه نیکان.
با عرض سلام ادب به محضر شما.
بنده یک کارگاه تولیدات سبزیجات آماده دارم و در سدد تولید رب کارگاهی هستم، لطفا بفرمایید در یک کارگاه 40 متری چه امکاناتی برای تهیه رب باکیفیت لازم است، و اینکه به روش سنتی میشود کیفیت رب رو بالا برد ممنون از راهنمایتون