راز خوشمزگی نان خالا و فوت و فن نان خالا خوشمزه و خانگی
مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها
مدل سرویس طلا جدید عروس مدل سرویس طلا جدید عروس + جدیدترین و باکلاس ترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
مدل مو زنانه + شیک ترین و خاص ترین مدل های مو زنانه برای مراسم عروسی و جشن
مدل مو مدل مو زنانه + شیک ترین و خاص ترین مدل های مو زنانه برای مراسم عروسی و جشن همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل ابرو جدید + قشنگ ترین مدل های ابرو مناسب همه نوع فرم صورت
مدل ابرو مدل ابرو جدید + قشنگ ترین مدل های ابرو مناسب همه نوع فرم صورت همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ابروها یکی از مهمترین …
راز خوشمزگی نان خالا
راز خوشمزگی نان خالا و فوت و فن نان خالا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
نان خالا (یا چالا) یک نان شیرین و غنی بافته شده است که ریشه در سنت یهودیان دارد. این نان معمولاً در روزهای خاص و جشنها مانند شبات (شنبه) و عید پسح پخته میشود. بافتی نرم و لطیف دارد و طعم شیرین آن از عسل یا شکر میآید. روی نان اغلب با کنجد یا خشخاش تزئین میشود.
مواد لازم برای تهیه نان خالا
مایه خمیر فوری: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ¼ پیمانه
آب گرم: ۱ پیمانه
تخممرغ: ۲ عدد (۱ عدد برای رومال)
روغن مایع: ¼ پیمانه
نمک: ۱ قاشق چایخوری
آرد نان فانتزی: ۴-۵ پیمانه
عسل یا شکر: ۱ قاشق غذاخوری (برای رومال)
کنجد یا خشخاش: به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه نان خالا مرحله به مرحله
فعالسازی مایه خمیر: در یک کاسه کوچک، مایه خمیر و ۱ قاشق چایخوری شکر را با آب گرم مخلوط کنید. بگذارید ۵-۱۰ دقیقه بماند تا کف کند و پف کند.
ترکیب مواد: در یک کاسه بزرگ، تخممرغها، روغن، نمک و باقیمانده شکر را با همزن بزنید تا یکدست شوند. مخلوط مایه خمیر را اضافه کنید و هم بزنید.
افزودن آرد: آرد را کمکم اضافه کنید و با دست یا همزن خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود و به دست نچسبد.
استراحت اول: خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا حجم آن دو برابر شود (حدود ۱-۲ ساعت).
شکل دادن: پف خمیر را بگیرید و آن را به ۶ یا ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل یک نوار بلند درآورید و آنها را به شکل گیس ببافید.
استراحت دوم: گیس بافته شده را روی سینی فر چرب شده یا کاغذ روغنی قرار دهید، روی آن را بپوشانید و بگذارید ۳۰-۴۵ دقیقه دیگر استراحت کند.
رومال و پخت: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید. تخممرغ باقیمانده را با عسل یا شکر مخلوط کنید و روی خمیر بمالید. کنجد یا خشخاش بپاشید. نان را به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شود بپزید.
راز خوشمزگی نان خالا
استفاده از مواد با کیفیت: آرد نان فانتزی با کیفیت بالا و تخممرغ تازه به لطافت و طعم نان کمک میکنند.
ورز دادن کافی: ورز دادن خمیر به تشکیل شبکه گلوتن کمک میکند که باعث میشود نان بافت نرم و لطیفی داشته باشد.
استراحت کافی: استراحت دادن به خمیر باعث میشود مایه خمیر عمل کند و نان پف کند و سبک شود.
رومال مناسب: رومال تخممرغ و عسل یا شکر به نان رنگ و طعم زیبایی میدهد.
نکات تکمیلی
میتوانید از کشمش، کرنبری یا شکلات چیپسی برای افزودن طعم و بافت به نان استفاده کنید.
برای اینکه بافت نان نرمتر شود، میتوانید کمی شیر به خمیر اضافه کنید.
اگر میخواهید نان را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید، آن را در فریزر قرار دهید.