مدل سفره سحر با دیزاین ساده و غذاهای سبک برای ماه رمضان امسال
مدل کت و شلوار مردانه اسپرت و مجلسی بسیار شیک
مدل کت و شلوار مردانه مدل کت و شلوار مردانه اسپرت و مجلسی بسیار شیک همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. خرید کت و شلوار از …
مدل لباس بلند با پارچه ابروبادی خنک تابستانی بسیار زیبا
مدل لباس بلند با پارچه ابروبادی مدل لباس بلند با پارچه ابروبادی خنک تابستانی بسیار زیبا همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مدل لباس مجلسی زنانه …
مدل زیر سارافونی در طرح های متفاوت و بسیار زیبا
مدل زیر سارافونی مدل زیر سارافونی در طرح های متفاوت و بسیار زیبا همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. محبوبیت زیاد سارافون در بین بانوان سبب …
مدل سفره سحر
مدل سفره سحر با دیزاین ساده و غذاهای سبک برای ماه رمضان امسال همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
بهترین غذا برای سحری غذایی است که با خوردن آن در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید. همانطور که گفته شد بهترین سحری و غذای مناسب سحری غذایی است که کمتر موجب تشنگی شود و انرژی بدن را تا زمان افطار حفظ کند.
غذای سحری یک وعده بسیار مهم در ماه مبارک رمضان است زیرا تمام انرژی روزانه شما تا زمان افطار به آن بستگی دارد؛ به ویژه اگر سر کار میروید. به همین دلیل یکی از دغدغههای روزهداران این است که سحری چه بخوریم تا بتوانیم تا پایان این ماه به راحتی تمام روزهها را بگیریم و بدنمان دچار سوءتغذیه یا ضعف نشود. گذشته از فواید بیشماری که روزهداری برای بدن دارد، روزهای طولانی بدون خوردن آب و غذا ممکن است مشکلاتی هم برایتان به وجود بیاورد. سردرد روزه داری، سرگیجه، ضعف و بیحالی همه و همه مشکلاتی هستند که ممکن است در ماه رمضان با آن رو به رو شوید.
غذای مخصوص سحر را «سحری» گویند و بیشتر مردم، سحری غذاهای پختنی و گرم می خوردند. بعضی از افطار مشغول پختن سحری می شوند و برخی دو سه ساعت مانده به سحر از خواب بر می خیزند و سحری می پزند. گاهی برخی از غذاها مثل پلو را پس از پختن دم می کنند تا برای سحر گرم بماند. در یزد به این کار «بوچون» کردن گویند. پیشترها برای «بوچون» کردن غذا، مقداری از آتش اجاق را بیرون می آورند و روی سر دیگر می گذاشتند و دور و بر اجاق را با آجر یا خشت یا قلوه سنگ می بستند تا آتش خفه نشود. بدین ترتیب برای سحر غذا مغز پخته و گرم باقی می ماند. اگر دیگ سنگی بود، روی سر آن آتش نمی گذاشتند، بلکه با پارچه کلفتی دهانه دیگ را می پوشاندند. با این کار تا چند ساعت غذا گرم می ماند و سحر احتیاج به گرم کردن نداشت.
بعد از خوردن سحری، خوردن میوه فصل و چای غلیظ و پررنگ و گاهی دم کرده سنبل الطیب برای جلوگیری از عطش ضروری است. در قدیم که سماور و قوری نبود، در فرنق خمین چای را در نوعی کتری از آهن سفید یا سیاه و یا حلب به نام «شامورتی» دم می کردند. آب را هم در کوزه ای سفالی به نام «سبو» جوش می آوردند. به این ترتیب که آب را در سبو می ریختند و سبو را در تنور می گذاشتند تا جوش بیاید. برای دم کردن چای، سبو را از تنور بیرون می آوردند و آب جوش را در «شامورتی» می ریختند و به آن چای اضافه می کردند. بعد شامورتی را کنار منقل آتش می گذاشتند تا چای دم بکشد.
انتخاب غذاهای ماه رمضان برای سحری اهمیت زیادی دارد زیرا تأثیر مستقیمی روی گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز میگذارند. معمولاً افراد به دلیل عادتهای غذایی اشتباه و عدم انتخاب یک غذای خوب برای سحری دچار افزایش وزن، لاغری، سردرد، بوی بد دهان، کاهش هوشیاری و ضعف میشوند. غذا سحری ماه رمضان باید اغلب خصوصیات ناهار را داشته باشد تا در طول روز مانع از گرسنگی فرد شود.
وعده سحری با توجه به عادتهای هر فردی متفاوت است بهعنوانمثال افرادی که میل به مصرف غذاهای سرد دارند باید غذایی مشابه با وعده صبحانه و افرادی که عادت به غذاهای گرم دارند باید در سحر وعدهای مشابه با ناهار میل کنند. برخی از افراد به اشتباه فکر میکنند که با خوردن وعده افطار میتوانند وعده غذایی سحر را حذف کنند در صورتی که انجام این کار علاوه بر کاهش عملکرد بدن در طول روز، منجر به افت قند خون میشود.غذا های سحری ماه رمضان باید علاوه بر سالم بودن، انرژی بدن را در ساعات طولانی روز حفظ کنند. انتخاب یک الگوی غذایی نامناسب گاهی باعث پرخاشگری و عصبانیت زیاد افراد در طول روز میشود.
در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید میشود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند.
میوهها و سبزیجات جزء غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک میکنند. برای تأمین بیشتر آب بدن میتوان از آب یا میوههایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری میکند.
یکی از غذاهای مناسب برای سحری «تخم مرغ» است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز میشود. شما میتوانید به روشهای مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.
ماهی یک غذای نشاط آور و تقویت کننده است که در وعده سحری توصیه میشود اما برای جلوگیری از تشنگی در طول روز بهتر است آن را سرخ نکنید. گوشت مرغ نیز یک غذای مقوی برای سحری روزه داران است که انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین میکند.
برنجها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد بهویژه ایرانیان از آن استفاده میکنند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. توصیه میشود برنج را بهصورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود میتوانید از مقداری سبوس در برنج در حال پختتان استفاده کنید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به خوردن تهدیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آن را ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما میتوانید برنج را در کنار خورشتها بهصورت ترکیبی میل کنید.
مصرف مغزیجات و آجیل همراه با شیر گرم یک غذای ساده برای سحری است. شما میتوانید آجیل و مغزیجات را همراه با ماست یا نان هم میل کنید.
مصرف ماست و لبنیات همراه با غذاهای سحری در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها، منجر به تأمین آب مورد نیاز بدن در طول روز میشوند.یکی از غذاهای مناسب برای سحری در ماه رمضان «ماکارونی» است که اگر به همراه قارچ درست شود پروتئین بدن را تا حد زیادی تأمین میکند.
هنگامی که به انتخاب یک غذای مناسب برای سحری فکر میکنید باید به مصرف میوههایی که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین میکنند نیز توجه کنید. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد.
در کنار غذاهای مناسب سحری میتوانید از انواع مختلف سالاد همراه با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کمتر تشنه شوید. در صورتی که غذاهای سحری سالم نباشند بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست میشود به همین علت بهترین غذا برای سحری ماه رمضان نان جو، نان سنگک یا غذاهایی است که در آن غلات سبوس دار وجود دارد.
قارچها یک جایگزین مناسب بهجای گوشت قرمز هستند که نسبت به آنها میزان تشنگی در طول روز را کاهش میدهند. با توجه به اینکه مصرف غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به مشکلات گوارشی میشود، میتوانید هنگام پخت غذا برای سحری از روغن زیتون استفاده کنید.
از غذاهایی که باید در سفرههای افطار و سحر از آن اجتناب کرد، غذاهای سرخ شده و چرب است که از جمله آن ها میتوان به سیب زمینی سرخ شده اشاره کرد. با وجود طعم لذیذی که این نوع غذاها دارند، نه تنها این نوع غذاها ارزش غذایی ندارند؛ بلکه ممکن است سبب خستگی شما پس از مصرف شوند. چرا که این نوع غذاها، جای مواد غذایی سالم را در معده شما اشغال میکنند.
غذاهای پرنمک و ترشی ها نمونه دیگری از مواد غذایی هستند که باید در این ماه از آن ها پرهیز کرد؛ چرا که نمک سبب خشک شدن بدن میشود و بر قدرت بدن در جذب مایعات تاثیر میگذارد. باید در این جا اشاره کنیم غذاهای بسیاری وجود دارند که حاوی سدیم هستند؛ اما ما متوجه آنها نیستیم. برای همین باید پیش از خرید هر محصولی، به برچسب اطلاعات درج شده بر روی آن محصول نگاه کنیم.