راز خوشمزگی بریانی و نکات پخت بریانی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ترشی سالاد فصل و فوت و فن ترشی سالاد فصل خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ترشی سالاد فصل راز خوشمزگی ترشی سالاد فصل و فوت و فن ترشی سالاد فصل خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ترشی، …
راز خوشمزگی سمبوسه عربی و فوت و فن سمبوسه عربی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی سمبوسه عربی راز خوشمزگی سمبوسه عربی و فوت و فن سمبوسه عربی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. سمبوسه، این غذای خوشمزه …
راز خوشمزگی آش شیر و نکات پخت آش شیر خوشمزه و رستورانی
راز خوشمزگی آش شیر راز خوشمزگی آش شیر و نکات پخت آش شیر خوشمزه و رستورانی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش بلغور شیر یک غذای سنتی استانهای …
راز خوشمزگی بریانی
راز خوشمزگی بریانی و نکات پخت بریانی خوشمزه و خانگی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
اصفهان با داشتن تنوع غذایی سنتی خود، بسیاری از این غذاهای خاص را در رستورانهای شهر ارائه میدهد، اما برای تجربه کامل طعم واقعی بسیاری از این غذاها، برقراری ارتباط با خانوادههای اصفهانی مهم است. از جمله غذاهای سنتی اصفهان میتوان به بریانی، گوشت و لوبیا، عدسی، حلیم بادمجان، قرمزه نخودچی، کوفته سبزی، خورش ماست، کال جوش، آش سماق، قیمه ریزه، باقالی ذرت (خوراسگان)، پلو ماش، سرگنجشکی و ماش و زردک اشاره کرد. اما در میان این غذاها، تنها بریانی و خورش ماست در رستورانهای این شهر یافت میشوند.
بریانی، یکی از غذاهای سنتی معروف اصفهان است که به هر مسافری توصیه میشود تجربه کند. حتی اگر به خوردن غذاهای چرب حساسیت دارید، سعی کنید حداقل یک وعده از این غذا را امتحان کنید. برای تهیه بریانی، میتوانید به طباخیهایی که به این غذا شهرت دارند مراجعه کنید. در اکثر محلههای اصفهان، بریانی پخته میشود و در همه آنها با رعایت اصول بهداشتی طبخ میگردد.
مواد لازم
آب: ۸ پیمانه (معادل ۱۲۸۰ میلی لیتر)
گوشت سردست و قلوه گاه: یک کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد (معادل ۲۸۰ گرم)
نعناع خشک، نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
زعفران ساییده شده (حل شده در آب جوش): یک قاشق سوپخوری (معادل ۱۴ میلی لیتر)
نان: چند برش دارچین: به مقدار لازم
کشک: به مقدار لازم
طرز تهیه
آغاز کنید با قرار دادن آب در قابلمه و گرم کردن تا به نقطه جوش برسد. سپس گوشت را همراه با پیاز و زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید و برای حدود ۳۰ دقیقه بگذارید تا به میزان نیمپز شود. بعد از آن، گوشت را از آب جدا کرده و آب گوشت را تا حدودی بجوشانید که تنها ۱٫۴ پیمانه از آن باقی بماند.
پس از خنک شدن گوشت، آن را دو بار چرخ کنید و به آن نعناع، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و خوب ورز دهید. سپس کفگیر مخصوص بریانی را با روغن مایع چرب کرده و روی حرارت قرار دهید.
مقداری دارچین، فلفل و زعفران آب شده روی کفگیر بریزید و تقریبا ۱۰۰ گرم از مخلوط گوشت را به صورت یکنواخت روی آن پخش کنید تا کفگیر پر شود. کفگیر را روی شعله متوسط قرار دهید تا گوشت کاملا سرخ شود.
روی نان، کمی روغن آب گوشت بریزید تا چرب شود، سپس بریانی آماده شده را روی نان قرار دهید و مقداری دارچین روی آن بپاشید.
توجه: مطمئن شوید که گوشت کاملا سرد شده باشد قبل از اینکه آن را چرخ کنید.
اگر مایلید، آب گوشت را برای مدت کمتری روی حرارت نگه دارید و از باقیمانده آب برای تهیه آبگوشت بریانی استفاده کنید. کمی نان خشک را در آبگوشت بخیسانید، اما از خمیر شدن نان پرهیز کنید. سپس کشک را روی آن بریزید.
در اصفهان، بریانی را همراه با جگر سفید پخته و چرخ شده سرو میکنند و همچنین کنار آن کاسهای از آبگوشت، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ قرار میدهند.
اگر کفگیر در دسترس نیست، میتوانید از یک ماهی تابه کوچک تفلون استفاده کنید، اما ترجیحا از کفگیر استفاده کنید.
میتوانیم محتوای تغذیهای یک پرس بریانی اصفهان را به صورت زیر خلاصه کنیم:
انرژی: ۴۵۸٫۶۲۵ کیلوکالری
چربی: ۲۰٫۳۷ گرم
کربوهیدرات: ۱۳٫۲۵۵ گرم
پروتئین: ۵۸٫۶ گرم
این اطلاعات میتوانند به عنوان یک راهنمای مفید برای کسانی که به محتوای تغذیهای غذاهای خود توجه دارند، به کار روند.
راز خوشمزگی بریانی
در فرآیند پخت بریانی اصفهانی، استفاده از کفگیر مختص بریانی برای سرخ کردن آن بسیار حیاتی است. تهیه این غذای سنتی با به کارگیری ادویههای مخصوص اصفهان و روش خاص پخت گوشت در ظروف و اجاقهای منحصر به فرد، به آن طعمی متمایز میبخشد که نشانهای از مهارت آشپزان اصفهانی در آشپزی است.
همراهی بریانی با برشهایی از نارنگی یا لیمو تازه، به همراه برگهای تازه ریحان، یک لیوان دوغ محلی و برشی از پیاز، آن را به یکی از خوشمزهترین وعدههای غذایی مخصوصاً برای گردشگران نوروزی در اصفهان تبدیل میکند.
این غذای محبوب هنگامی که با نان سنگک تازه سرو میشود، طرفداران بیشماری دارد. اخیراً، برخی از فروشندگان بریانی برای زیبایی بیشتر، از خلال بادام، پسته یا گردو نیز استفاده میکنند.
علاوه بر این، شش و آبگوشت بریانی نیز از جمله مخلفاتی است که معمولاً در کنار بریانی اصفهانی سرو میشود، که به تجربه طعم اصیل و غنی بریانی کمک میکند.