راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی - مُچُم
راز خوشمزگی رولت مرغ و فوت و فن رولت مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی رولت مرغ و فوت و فن رولت مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی رولت مرغ راز خوشمزگی رولت مرغ و فوت و فن رولت مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. رولت مرغ، یکی از خوراک‌های …

راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی و فوت و فن دونات کدو حلوایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی و فوت و فن دونات کدو حلوایی خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی و فوت و فن دونات کدو حلوایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دونات …

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی

راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ راز خوشمزگی ساندویچ کوفته مرغ و فوت و فن ساندویچ کوفته مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ساندویچ کوفته …

راز خوشمزگی خورش گوجه سبز

فوت و فن خورش گوجه سبز طرز تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی خورش گوجه سبز نواب ابراهیمی خورش گوجه سبز ساناز مینایی خورشت گوجه سبز با رب انار خورش گوجه سبز بدون سبزی خورشت گوجه سبز با مرغ

راز خوشمزگی خورش گوجه سبز و نکات پخت خورش گوجه سبز خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش گوجه سبز یکی از خورش‌های ایرانی لذیذ و زینتی است که معمولاً در فصل بهار و تابستان میل به خوردن آن دارند. گوجه سبز به عنوان یک میوه فصلی مورد توجه بسیاری از ایرانیان قرار می‌گیرد. بسیاری از افراد علاقمند به طعم ترش، از خورش گوجه سبز لذت می‌برند. اگر شما هم به دنبال تجربه غذاهای خورشی هستید، قطعاً خورش گوجه سبز را امتحان کنید، به ویژه اینکه این میوه دارای خواص فراوانی نیز می‌باشد.

همچنین، می‌توانید گوجه سبز را در فصل‌های سرد سال نیز فریز کنید و در دسترس خود داشته باشید. این خورش معمولاً با گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می‌شود، اگرچه برخی از افراد آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون نیز تهیه می‌کنند. در ادامه، دو روش برای تهیه خورش گوجه سبز را آموزش می‌دهیم، یکی با استفاده از گوشت خورشتی و دیگری با استفاده از گوشت مرغ.

تهیه خورش گوجه سبز اغلب با ورود به فصل بهار شروع می‌شود، و بسیاری از خانم‌ها و علاقه‌مندان به آشپزی منتظر فصل گوجه سبز هستند. ما همه به طعم ترش گوجه سبز با کمی نمک عادت داریم. حالا وقت آن رسیده که طعم خورشی لذیذ از گوجه سبز را تجربه کنیم.

مواد لازم برای تهیه خورش گوجه سبز با گوشت

گوجه سبز: ۵۰۰ گرم

گوشت خورشی: ۳۰۰ گرم

نعناع خرد شده: ۱ پیمانه

جعفری خرد شده: ۱ پیمانه

پیاز بزرگ: ۲ عدد

دم کرده زعفران: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش گوجه سبز با گوشت

شروع به تفت دادن جعفری و نعناع خرد شده در یک تابه با مقداری روغن کنید. اجازه دهید تا آب مواد خرد شده کشیده شده و کاملاً پخته شوند. سپس این مواد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس این پیازها را با ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری روغن در یک تابه قرار دهید و در حرارت ملایم تفت دهید. اجازه دهید تا پیازها به رنگ طلایی درآیند.

گوشت را به صورت مکعب‌های ۲ سانتی‌متری برش داده و آن‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید. حدود ۵ تا ۶ دقیقه، گوشت و پیازها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را نیز اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه دیگر تمام مواد را با هم تفت دهید. سپس حدود ۳ لیوان آب جوش را در قابلمه بریزید و در آن را بپزید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملاً پخته شود.

بعد از ۲ ساعت، نعناع و جعفری تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید. مقداری نمک به خورش اضافه کرده و در صورت نیاز مقداری آب جوش هم به خورش بیفزایید. گوجه سبزها را کاملاً تمیز کرده و اجازه دهید تا آب آن‌ها خشک شود. بعد از نیم ساعت، گوجه سبزها را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند. حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخته شدن کامل خورش گوجه سبز لازم است.

اگر آب خورش زیاد بود، حرارت را افزایش دهید و به قابلمه بپذیرانید. اجازه دهید تا آب خورش کم شود و به اصطلاح “روغن بیفزاید”. در مرحله آخر، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملاً جا افتاده شود. خورش گوجه سبز را در ظرف مناسب قرار دهید و با برنج پخته شده سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش گوجه سبز با مرغ

گوجه سبز: ۵۰۰ گرم

سینه یا ران مرغ: ۴ تکه

جعفری خرد شده: ۳۰۰ گرم

نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: ۳ عدد

روغن مایع: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه خورش گوجه سبز با مرغ

قابلمه مناسب برای پختن مرغ‌ها انتخاب نمایید و آن را روی حرارت بگذارید. ۳ لیوان آب را به داخل قابلمه بریزید و قطعات خرد شده مرغ را به همراه یک عدد پیاز، مقداری نمک و فلفل سیاه داخل آب بگذارید. اجازه دهید تا مرغ‌ها روی حرارت متوسط نیم‌پز شوند. پختن مرغ با پیاز، نمک و فلفل همچنین باعث گرفته شدن بوی زهم می‌شود.

دو عدد از پیازها را به صورت خرد شده و کاملاً ریز خرد کنید. قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند و مقداری تغییر رنگ دهند. حال نوبت تفت دادن سبزیجات و افزودن ادویه‌جات است.

بعد از نرم شدن پیازها، مقداری زردچوبه را به آن اضافه کنید و روند تفت دادن را ادامه دهید. مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه و پیاز کاملاً مخلوط شوند. جعفری را پس از تمیز کردن با آب سرد بشویید. سپس آن را آبکشی کرده و بگذارید تا آب اضافی آن خشک شود. جعفری‌ها را با ساطور کاملاً خرد کنید تا ریز شوند. سپس آن‌ها را همراه با نعناع خشک به پیازها اضافه کنید. تفت دادن سبزیجات را تا چند دقیقه دیگر نیز ادامه دهید. اجازه دهید تا جعفری و نعناع سرخ شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

مقداری صبر کنید تا آب داخل قابلمه نصف شود. سپس پیاز از داخل قابلمه خارج کنید. نعناع و جعفری تفت داده شده را همراه با پیاز سرخ شده به مرغ اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید همه مواد با هم پخته شوند. حال وقت اضافه کردن گوجه سبزها به غذاست.

گوجه سبزها را پاک کرده و چوب انتهای آن‌ها را جدا کنید. آن‌ها را بشویید و پس از پخته شدن کامل مرغ، همراه با مقداری شکر به قابلمه خورش اضافه کنید. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خورش گوجه سبز کاملاً جا افتاده و روغن بیفزاید. حالا خورش شما آماده است. آن را با مقداری پلو سرو کنید.

راز خوشمزگی خورش گوجه سبز

اگر گوجه سبزها را به خورشت خیلی زود اضافه کنید، در نهایت له می‌شوند و اساسیترین طعم و ظاهر خورشت را از دست می‌دهند. این موضوع باعث تغییر و بدشکل شدن خورشت می‌شود.

حضور گوجه سبز در خورشت باعث افزایش ترشی آن می‌شود. از این‌رو، در پخت خورشت گوجه سبز نیازی به افزودن ترشی‌جات یا لیمو عمانی نیست. اگر تمایل به ترش‌تر شدن خورشت دارید، می‌توانید مواد مذکور را به ترشی اضافه نمایید.

برای تهیه این خورشت، می‌توانید از نعناع تازه نیز استفاده کنید. به این ترتیب، تازگی و عطر خاصی به خورشت اضافه می‌شود.

برای آماده‌سازی خورشت با سینه مرغ، قطعات مرغ را به صورت فیله تهیه کنید تا بهتر در خورشت جذب طعم شود.

در صورت تمایل و به منظور بهبود طعم، می‌توانید از یک استاک مرغ نیز استفاده کنید.

اگر خورشت خیلی ترش نیست، می‌توانید مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید تا طعم ترشی بیشتری داشته باشد.

برای تقویت طعم خورشت، می‌توانید هنگام آب‌پز شدن مرغ، یک تکه چوب دارچین به آن اضافه کنید.

در صورت تمایل، مقداری رب گوجه را به غذا اضافه کنید، اما میزان آن نباید بیشتر از یک قاشق غذاخوری باشد.

پیاز داغ نیز می‌تواند به ترشی و خوشمزگی خورشت افزوده شود. در صورت تمایل، مقداری از پیاز‌ها را جداگانه سرخ کرده و در آخرین ۱۵ دقیقه از پخت به خورشت اضافه کنید.

توجه داشته باشید که خورشت گوجه سبز نباید خیلی آبکی باشد. در صورت افزایش زیاد آب در خورشت، حرارت زیر آن را افزایش دهید و اجازه دهید تا آب زیاد کم شود.

در تهیه این خورشت، می‌توانید از جعفری خشک نیز استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.