تزیین قورمه سبزی مجلسی ساده با ایده های زیبا و جذاب
مدل پیراهن زنانه لاکچری + قشنگ ترین مدل های پیراهن زنانه خرداد 1403
مدل پیراهن زنانه لاکچری یکی از مهم ترین نکات در انتخاب یک لباس مجلسی مناسب این است که همیشه لباسی را انتخاب کنید که نقاط قوت شما را به نمایش بگذارد و …
مدل لباس دخترانه بسیار شیک با طرح های متفاوت
مدل لباس دخترانه مدل لباس دخترانه بسیار شیک با طرح های متفاوت همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. لباس نقش مهمی در زیباتر شدن ظاهر کودکان …
مدل آشپزخانه مدرن و کلاسیک با دکوراسیون شیک
مدل آشپزخانه مدل آشپزخانه مدرن و کلاسیک با دکوراسیون شیک همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آشپزخانه یکی از مهم ترین بخش ها در منزل است …
تزیین قورمه سبزی
تزیین قورمه سبزی مجلسی ساده با ایده های زیبا و جذاب همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
تزیین خورشت سبزی یک غذای اصیل، مجلسی و تاریخی برای ایرانیان به حساب میاد و همینطور جز محبوبترین غذاهای ایرانی هم هست. نکتهای که در تهیه قورمه سبزی وجود دارد اینه که در شهرهای مختلف دستور پخت متفاوتی و برای تهیه این غذای محبوب به کار میره که این تفاوت به خاطر نسبت سبزی خورشت قورمه سبزی ، میزان سبزی خورشت قورمه سبزی و ترکیبات سبزی خورشت قورمه سبزی ست.
اجزای اصلی ترکیبات سبزی خورشت قورمه سبزی ترکیبی از سبزی تره، سبزی گشنیز، سبزی جعفری، سبزی شنبلیله و اسفناجه اما پاسخ دقیقتر به این سوال که سبزی خورش قورمه سبزی چیست، اینه که در برخی از شهرها ممکنه این ترکیب سبزی قرمه کمی متفاوت باشه. در ادامه این مطلب برخی خواص سبزی قرمه سبزی رو با هم مرور میکنیم. هر کدوم از این سبزیها طعم و عطر متفاوتی به غذای شما میدن و خواص متفاوتی هم دارن که غذا ی شما رو تبدیل به یه وعدهی غذایی دلچسب و پرخاصیت میکنن.
قورمه سبزی یکی از غذاهای ملی و سنتی ایرانیان است و از آنجایی که سبزی اصلی ترین ماده این خورشت محسوب می شود، باید در انتخاب و آماده سازی آن نهایت دقت صورت بگیرد. در اغلب شهرهای ایران از سبزی های معطری مثل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج به عنوان سبزی قورمه استفاده می شود.
توجه داشته باشید که نسبت سبزی ها، میزان خورد کردن و نحوه تفت دادن سبزی ها، نقش مؤثری در طعم و عطر قورمه سبزی دارند؛ علاوه بر سبزی، چاشنی و ادویه مخصوص قورمه سبزی، لیمو عمانی و گوشت گوسفندی تازه نیز در ایجاد طعمی دلپذیر برای خورشت شما بی تأثیر نیستند.
یکی از نکات مهم و کلیدی در آماده سازی سبزی قورمه، میزان خرد کردن آن است. فراموش نکنید که هرچه سبزی قورمه ریزتر و یکدست تر خرد شود، خورشت شما جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. تفت دادن سبزی نیز در جا افتادن خورشت تأثیر دارد؛ بیش از اندازه تفت دادن آن موجب تلخ شدن و سوختن سبزی می شود؛ در نتیجه خورشت شما طعم و ظاهری مطبوع نخواهد داشت.
یکی از روش های آسان و سریع برای پخت قورمه سبزی، استفاده از سبزی خشک در این خورشت است. مصرف سبزی خشک در این خورشت به دو روش صورت می گیرد. برخی از افراد برای صرفه جویی در زمان، تمامی سبزی ها را به صورت خشک در خورشت استفاده می کنند و برخی دیگر فقط از برخی از سبزی ها مثل شنبلیله، گشنیز یا جعفری به صورت خشک شده استفاده می کنند.
برای تهیه خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک بهتر است دو ساعت سبزی ها را در آب خیس کنید و سپس در روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن پیاز، ادویه و گوشت، سبزی های سرخ شده را اضافه کنید و با هم تفت دهید. بعد از این مرحله اجازه دهید خورشت با مقدار کمی آب بپزد و در یک ساعت آخر لوبیا پخته شده و لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید.
در صورتی که از گشنیز یا جعفری خشک در قورمه سبزی استفاده می کنید، در همان ابتدا و همراه با سبزی های تازه آنها را تفت دهید و اجازه دهید با خورشت پخته شود؛ اما شنبلیله خشک را یک ساعت بعد از مرحله اولیه به خورشت اضافه کنید، زیرا زیاد جوشیدن شنبلیله موجب از بین رفتن عطر و بوی آن می شود.
در همه شهرهای ایران از شنبلیله به مقدار کمی در سبزی قورمه استفاده می شود، چرا که مصرف بیش از اندازه آن موجب تلخ شدن طعم خورشت شده و عطر سایر سبزی ها را خنثی می کند. بنابراین هنگام خرید و آماده سازی سبزی قورمه حتما به میزان شنبلیله آن دقت کنید.
قورمه سبزی یکی از غذاهای بی نظیر و خوشمزه ایرانی است و برای تهیه آن بهتر است از سبزی تازه و خوش عطر استفاده کنید. یکی از فوت و فن های پخت این خورشت اصیل، خرد کردن و تفت دادن سبزی آن است. هرچه سبزی بیشتر خرد و تفت داده شود، خورشتی جا افتاده و خوشمزه خواهید داشت. یکی دیگر از اصول پخت قورمه سبزی خوشمزه، خیساندن لیمو عمانی و گرفتن تلخی آن است؛ توجه داشته باشید که استفاده بیش از اندازه شنبلیله، تفت دادن زیاد سبزی و لیمو عمانی موجب تلخ شدن خورشت می شود. بنابراین بهتر است لیمو ها را یک ساعت قبل از اضافه کردن به خورشت، در آب ولرم خیس کنید و از تفت دادن بیش از اندازه سبزی اجتناب کنید.
به خاطر داشته باشید که برای پختن قورمه سبزی لازم نیست در مرحله ابتدایی میزان زیادی آب به خورشت اضافه کنید؛ بلکه باید به مقدار لازم آب به مواد اضافه کرده و بعد از جوش آمدن آن، اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم پخته شود و جا بیافتد. آب زیاد موجب بیمزه شدن و جا نیافتادن خورشت می شود.
ترکیبات سبزی خورشت قورمه سبزی بسته به هر منطقه متفاوته. معمولاً در تهران و برخی شهرهای ایران سبزی قورمه شامل: تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج میشه .تره ۴۰ درصد از سبزی، جعفری ۳۵ درصد، گشنیز ۲۰ درصد و شنبلیله فقط ۵ الی ۷ درصد از سبزیه. شنبلیله بوی تند و تیزی داره و در صورت استفاده بیشتر طعم قورمه سبزی تلخ خواهدشد. برای خوشمزه شدن قورمه سبزی بسته به فصل حتماً چغندر یا اسفناج هم به ترکیبات سبزی قرمه سبزی اضافه کنید.
در شمال کشور در منطقه گیلان از یک نوع سبزی به نام خالواش یا خالیواش هم در سبزی قرمه استفاده میکنن که بسیار خوش عطر و خوشمزهاس. خالواش در حالت له شده بویی مشابه نعناع داره و در برخی نقاط به آن پونه محلی هم میگن. گاهی در کنار خالواش مقداری چوچاق هم در ترکیبات سبزی قورمه در این منطقه استفاده میکنن.
در آذربایجان شرقی در منطقه تبریز مقدار تره و اسفناج بیشتری استفاده میشه اما شنبلیله رو از ترکیبات سبزی خورشت قورمه سبزی کاملاٌ حذف میکنن و در برخی مناطق نیز چند برگ ترخون اضافه میشه. در بخش جنوبی کشور در منطقه بوشهر سبزی قرمه شامل تره، جعفری، گشنیز و کمی شوید و مقدار کمی شنبلیلهاس.
هرچیه سبزی های قورمه سبزی قبل از سرخ شدن ریز تر و یک دست تر خرد شده باشند خورش قورمه سبزی شما درنهایت جا افتاده تر شده و بیشتر روغن می اندازداگه میخوایید قورمه سبزی شما خوش رنگ و خوش بو تر شود بهتر است از سبزی تاره استفاده کنید.
اگر میخواهید سبزی های را از قبل در فریزر قرار دهید سعی کنید سبزی ها را سرخ نکنید و به صورت خام در فریزر بگذارید و قبل از درست کردن خورش آن را سرخ کنید.سعی کنید سبزی را خیلی سرخ نکنید تا حسابی تیره شود. سبزی های در این حالت تقریبا تمام خواص و خاصیت خود را از دست میدهند
در قدیم از لوبیا چشم بلبلی در قورمه سبزی استفاده میشد. از آنجا که این نوع لوبیا زودپزتر است، لوبیا را در پایان ساعت اول پخت اضافه کنید یا جداگانه پخته و اضافه کنید. اضافه کردن آب قلم به قورمه سبزی طعم بی نظیری به آن میدهد. مقدار شنبلیله باید کمتر از باقی سبزیها باشد، زیرا شنبلیله باعث تلخ شدن خورش میشود. افزودن برگ کرفس خشک در بهتر شدن عطر و بوی قورمه سبزی تاثیر به سزایی دارد. لیمو عمانی قورمه سبزی را معمولا از نوع سیاه انتخاب میکنند، تا با رنگ تیره خورش تناسب داشته باشد.
اگر سبزی ریز خرد شود، خورش بهتر جا میافتد؛ در غیر اینصورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمیافتد. بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اما اگر میخواهید سبزی خورشت سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالمتر و خوش رنگتر شود. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند؛ برای مثال سبزی قورمه سبزی شمالی شامل سیر و چوچاق و خالواش هم میباشد؛ یا سبزی قورمه سبزی خوزستانی شامل اسفناج، شوید و برگ سیر نیز می باشد.