راز خوشمزگی ماش پلو با مرغ و فوت و فن ماش پلو با مرغ خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی املت سیب زمینی و فوت و فن املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی املت سیب زمینی راز خوشمزگی املت سیب زمینی و فوت و فن املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. املت …
راز خوشمزگی ساندویچ ژامبون تنوری و فوت و فن ساندویچ ژامبون تنوری خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی ساندویچ ژامبون تنوری راز خوشمزگی ساندویچ ژامبون تنوری و فوت و فن ساندویچ ژامبون تنوری خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ساندویچ …
راز خوشمزگی چای ماسالا و نکاتی که در زندگی به درد همه می خورد
راز خوشمزگی چای ماسالا راز خوشمزگی چای ماسالا و نکات دم کردن چای ماسالا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. چای ماسالا، نوشیدنی پرطرفدار و ادویهدار …
راز خوشمزگی ماش پلو با مرغ
راز خوشمزگی ماش پلو با مرغ و فوت و فن ماش پلو با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
ماش پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، ماش، مرغ و ادویههای معطر تهیه میشود. این غذای خوشمزه و سالم به دلیل طعم ملایم و ارزش غذایی بالا، در میان خانوادههای ایرانی از جایگاه ویژهای برخوردار است و معمولاً به عنوان یک وعده غذایی اصلی یا پیش غذا مصرف میشود. اگرچه تاریخچه دقیقی از پیدایش ماش پلو با مرغ در دسترس نیست، اما میتوان ریشههای آن را در سنت آشپزی ایرانی و استفاده از حبوبات و غلات در تهیه انواع غذاها جستجو کرد. در گذشته، مردم با توجه به فراوانی و ارزش غذایی ماش و برنج، آنها را به روشهای مختلف در غذاهای خود استفاده میکردند. ماش پلو با مرغ نیز به عنوان یکی از این غذاها، با گذر زمان و با توجه به ذائقه و سلیقه مردم در مناطق مختلف، به شکل امروزی خود درآمده است. امروزه این غذای خوشمزه در رستورانهای سنتی و همچنین خانهها تهیه و سرو میشود و به عنوان یکی از نمادهای فرهنگ و آشپزی ایرانی شناخته میشود. ماش پلو با مرغ به دلیل داشتن ماش و مرغ، علاوه بر طعم لذیذ، از خواص بسیاری نیز برخوردار است و میتواند به تأمین پروتئین، فیبر و آهن مورد نیاز بدن و همچنین پیشگیری از بیماریها کمک کند.
مواد اولیه برای تهیه ماش پلو با مرغ
ماش: ۱ پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
مرغ: ۴ تکه
پیاز: ۲ عدد بزرگ (خرد شده)
سیر: ۳ حبه (له شده)
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه ماش پلو با مرغ
ابتدا ماش را شسته و به همراه مقداری آب در یک قابلمه بپزید تا نرم شود. برنج را شسته و با مقداری آب و نمک خیس کنید. مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. پیاز خرد شده را در کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر له شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. مرغ سرخ شده را به مخلوط پیاز و ادویهها اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا مرغ به همراه سس به جوش بیاید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید مرغ به مدت ۱ ساعت بپزد تا نرم و پخته شود. برنج خیس خورده را در آب جوش بریزید و بپزید تا به مرحله آبکشی برسد. سپس برنج را آبکشی کرده و در قابلمه بریزید. ماش پخته شده را به برنج اضافه کنید و آنها را به آرامی با هم مخلوط کنید. روی برنج مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید و آن را دم کنید. پس از دم کشیدن برنج، مرغ و سس آن را روی آن قرار دهید و سرو کنید.
راز خوشمزگی ماش پلو با مرغ
راز خوشمزگی ماش پلو با مرغ در استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت، پخت مناسب ماش و مرغ، استفاده از ادویههای معطر و دم کردن صحیح برنج است.
نکات تکمیلی
میتوانید به دلخواه از کمی دارچین در حین پخت مرغ نیز استفاده کنید.
میتوانید برای تزیین ماش پلو از زرشک، خلال پسته و بادام استفاده کنید.
میتوانید ماش پلو با مرغ را به همراه ماست و خیار سرو کنید.
۱۰ مورد از خواص ماش پلو با مرغ
منبع غنی از پروتئین
تقویت عضلات
کمک به رشد و ترمیم بافتها
منبع آهن و پیشگیری از کم خونی
منبع غنی از ویتامینهای گروه B
تقویت سیستم عصبی
منبع غنی از آنتی اکسیدانها
پیشگیری از سرطان
بهبود سلامت قلب
افزایش انرژی