مدل ظرف سرامیکی برای پذیرایی و سرو غذا بسیار شیک زیبا و گوناگون
مدل دسته گل زیبا و شیک مخصوص مناسبت های خاص
مدل دسته گل مدل دسته گل زیبا و شیک مخصوص مناسبت های خاص همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. امروزه که همه زندگی ها به سمت …
مدل سرویس طلا شیک + جدیدترین و زیباترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها
مدل سرویس طلا مدل سرویس طلا شیک + جدیدترین و زیباترین مدل های سرویس طلا مخصوص عروس خانم ها همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. در …
مدل بلوز بافتنی بچه گانه + بدون شک دیدن این بافت ها شما را سر ذوق می آورد
مدل بلوز بافتنی بچه گانه مدل بلوز بافتنی بچه گانه + بدون شک دیدن این بافت ها شما را سر ذوق می آورد در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
مدل ظرف سرامیکی
مدل ظرف سرامیکی برای پذیرایی و سرو غذا بسیار شیک زیبا و گوناگون همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
هنگام خرید ظروف سرو و پذیرایی یکی از چالش برانگیزترین مسائل برای خریداران در مورد تفاوت ظروف سرامیکی و چینی است. این واقعا یک موضوع اساسی و مهم است. چراکه این ظروف جز وسایلی هستند که ما به صورت روزانه با آنها سر و کار داریم.
سرامیک محصول خاک رس و سخت کردن این ماده به وسیله حرارت دادن آن است. سرامیک شکننده اما در عین حال بسیار سخت و محکم است. این محصول میتواند کاربردهای زیادی داشته باشد. سه نوع سرامیک مرسوم وجود دارد: سفالی، سنگینه و چینی. بنابراین این سه، نوعی سرامیک محسوب میشوند.
اما وقتی مردم میگویند «ظرف سرامیکی» در واقع به نوع سفالی اشاره دارند. سنگینه نیز معمولا به اسم «چینی سنگی» شناخته میشود. جالبتر اینکه بیشتر مردم چینی را کاملا از سرامیک متمایز میکنند. به هر حال، تفاوت بین انواع مختلف ظروف سرامیکی به خاک رسی که از آن ساخته میشوند و دمایی که در آن حرارت میبینند بستگی دارد.
سرامیک یک کلمه یونانی به معنای سفالگری است. میتوان گفت که سرامیک یکی از قدیمیترین تکنولوژیهای بشر است. این روزها شکلهای دیگری از سرامیک مانند بیوسرامیک وجود دارند.همانطور که گفته شد، از نظر فنی، چینی نوعی سرامیک است. چینی همان شکل اولیه سرامیک را در بر میگیرد، با این تفاوت که از مواد بهتر و حرارت بیشتری برای تولید آن استفاده میشود.
به ظروفی که ما در ایران «چینی» میگوییم، در بیشتر کشورها «پرسلان» گفته میشود. البته هنوز هم در برخی کشورها این ظروف را چینی مینامند. پیشنیه این نامگذاری دقیقا به کشور چین ربط پیدا میکند. چراکه چینیها مبتکر این ظروف هستند و این روش تولید در کشور چین توسعه یافته بود. اروپاییها بیش از ۲۰۰ سال تلاش کردند تا به روش تولید این نوع سرامیک دست پیدا کنند.
زیرا ظروف چینی در اروپا بسیار کمیاب و البته دوستداشتنی و پرطرفدار بودند و در آن زمان ظروفی ارزشمند به شمار میرفتند. آنها تا آن زمان به این ظروف چینی میگفتند. اما پس از دستیابی به روش ساخت آن، اصطلاح پرسلان را به جای چینی به کار بردند. بنابراین اصطلاح چینی و پرسلان هر دو دقیقا به یک نوع ظرف سرامیکی کیفیت بالا اشاره دارند.
برای تولید ظروف سفالی، خاک رس در دمای کمتر از ۲۱۰۰ درجه فارنهایت حرارت میبیند. این ظروف پس از حرارت دیدن همچنان پرمنفذ هستند. بنابراین باید به آنها لعاب بزنند تا بتوان از آنها به عنوان ظروف سرامیکی استفاده کرد. پس نوع لعاب کیفیت این نوع ظروف را مشخص میکند.
به خاطر داشته باشید که بعضی لعابها باید تنها برای ظروف تزئینی استفاده شوند. چراکه در صورت استفاده جهت ظروف سرو غذا و نوشیدنی میتوانند سمی و خطرناک باشند. موضوعی که متاسفانه در بسیاری از محصولات سرامیکی داخلی (ساخت ایران) رعایت نمیشود.
نام تجاری این ظروف «چینی سنگی» است. برای تولید این ظروف، خاک رس در دمایی بین ۲۱۰۰ تا ۲۳۰۰ درجه فارنهایت حرارت میبیند. این ظروف پس از حرارت دیدن پرمنفذ نیستند، اما اغلب برای جلوه بهتر به آنها رنگ و لعاب میزنند.
برای تولید ظروف چینی از خاک رس، کائولین، شیشه، گرانیت و فلدسپات استفاده میکنند و آنها را در دمای حداکثر ۲۶۰۰ درجه فارنهایت حرارت میدهند. این روش باعث میشود که ظرف، منفذی نداشته باشد، ظاهری شفاف داشته باشد و سختتر شود.
این پروسه ساخت، باعث ایجاد یک سرامیک استثنائی سفید میشود که میتواند بسیار نازک هم باشد. ظروف چینی را نیز میتوان به سه دسته اصلی تقسیم کرد: چینی ملات سخت، چینی ملات نرم و بن چاینا (چینی استخوانی). هر یک از اینها ویژگیهای خاص خود را دارند.
به دلیل تنوع و گوناگونی در نوع هر یک از این دو و نحوه تولیدشان، واقعا نمیتوان این ظروف را به طور دقیق با یکدیگر مقایسه کرد. ما در ادامه این مطلب از مجله مدرنینو، سعی کردهایم که به طور کلی به برخی تفاوتهای مهم میان ظروف چینی و دیگر ظروف سرامیکی اشارهای داشته باشیم.
یکی از تفاوتهای ظروف چینی در مقایسه با انواع دیگر ظروف سرامیکی به میزان ضخامت آنها برمیگردد. یک ظرف چینی میتواند به قدری نازک باشد که موقع قرار گرفتن در مقابل یک منبع تابش، نور از آن عبور کند. اما سایر ظروف سرامیکی ضخیمتر هستند (گرچه درجه ضخامتشان متفاوت است).
به طور کلی ظروف سرامیکی (سفالی و سنگی) ظاهری ما و سادهتر دارند و سیگنال لوکس بودن را منتقل نمیکنند. در حالی که ظروف چینی از بافتی کاملا صاف، شفاف و درخشنده برخوردارند. شفافیت ظروف چینی باعث میشود زیبایی و جذابیت بیشتری برای یک میز رسمی غذا داشته باشند.
نحوه نگهداری ظروف سرامیکی (سفالی و سنگی) بسیار راحت است. بیشتر این ظروف قابل استفاده در مایکروفر و ماشینظرفشویی هستند. هرچند بیشتر ظروف چینی نیز این قابلیتها را دارند، اما یک ظرف چینی طلاکوب شده و یا دارای فلز زینتی این قابلیتها را ندارد.
با توجه به مطالبی که گفته شد، احتمالا اکنون فکر میکنید که چینی بهتر از دیگر انواع سرامیک است. اما لزوما اینطور نیست. ما در ابتدای این مطلب از مجله مدرنینو از واژه شایستگی به جای کیفیت نام بردیم. بهترین راه برای اینکه بگوییم کدام یک را انتخاب کنید کاملا به این بستگی دارد که میخواهید از ظرف خود به چه منظور استفاده کنید و با توجه به بودجه خود به دنبال چه نوعی از سرامیک یا چینی هستید.
به طور مثال، در مقایسه دو ماگ چینی و سرامیکی، یک ماگ سرامیکی استاندارد میتواند قهوه را برای مدت زمات بیشتری گرم نگه دارد. چراکه منافذ سرامیک باعث نگه داشتن گرما به مدت طولانیتر میشوند. در عوض ماگ چینی به دلیل خالص بودنش، هرگز طعم قهوه و چای را تغییر نمیدهد.
تفاوت دیگر ظروف سرامیکی و چینی میتواند بر اساس سبک و سلیقه شما باشد. اگر شما ترجیح میدهید که ظروفتان صاف، یکدست و درخشان باشند، کمی بیشتر هزینه میکنید اما ظروفی زیبا و دوستداشتنی خواهید داشت. هرچند همانطور که گفته شد نوع لعاب سرامیکها میتواند متفاوت باشد.