تزیین قورمه سبزی نذری زیبا + خوشمزه ترین رسپی و نکات آشپزی کاربردی
تزیین پنکیک
تزیین پنکیک تزیین پنکیک برای کودکان با موز و شکلات و میوه و عسل خرسی همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. پنکیک نوعی کیک نازک است …
مدل روسری جدید + زیباترین و جدیدترین مدل های روسری را اینجا ببینید
مدل روسری جدید مدل روسری جدید + زیباترین و جدیدترین مدل های روسری را اینجا ببینید همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. انتخاب روسری زیبا می …
مدل آرایش عروس بلوچ + باورتان نمی شود که این عروس ها بلوچی باشند
مدل آرایش عروس بلوچ مدل آرایش عروس بلوچ + باورتان نمی شود که این عروس ها بلوچی باشند در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. فن مدل آرایش …
تزیین قورمه سبزی نذری
تزیین قورمه سبزی نذری زیبا + خوشمزه ترین رسپی و نکات آشپزی کاربردی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
قدمت این غذای لذیذ در ایران به هزاران سال پیش باز میگردد و به عنوان غذای ملی ایرانی به ثبت رسیده است و دارای شهرتی جهانی است . خاستگاه اصلی قورمه سبزی تهران است. قورمه سبزی نذری یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که عمدتا بر سر سفره هر ایرانی به عنوان وعده نهار یا شام حضور دارد و در کنار پلو سفید که معمولا روی آن را با پلوی زعفرانی تزیین میکنند سرو میشود.
این غذا در بین ایرانیان آن قدر محبوبیت دارد که روز اول آذر ماه به عنوان روز جهانی قورمه سبزی نام گذاری شده است . با توجه به اینکه قورمه سبزی نذری در هر یک از شهرهای ایران بنا به ذایقه مردمان آن شهر به طور متفاوتی پخته میشود اما این تفاوت های کوچک تغییری در اصل غذا ایجاد نمیکند.
قرمه سبزی نذری یکی از معروفترین غذاهای نذری در ماه محرم است و از این رو طرز تهیه قورمه سبزی نذری در ماه محرم میتواند یکی از موضوعات مهم باشد. همچنین رستورانهایی وجود دارند که میتوانند قورمه سبزی نذری شما را با بهترین کیفیت تهیه و به دست شما برسانند.
این غذای مشهور و خوشمزه از ترکیب قورمه ( گوشت ) و سبزی درست می شود که همان طور که پیش تر گفته شد در نقاط مختلف ایران با تفاوت های جزیی طبخ می شود ، مانند تفاوت در ترکیب سبزی ها . به عنوان مثال در آذربایجان نوعی تره کوهی را به سبزی قورمه اضافه میکنند یا در شهر شیراز اسفناج و گشنیز را به آن اضافه می کنند.
از آن جایی که این غذای سنتی و خوشمزه با تمام ذائقه ها سازگار است ، همه ساله مسلمانان در ایام عزاداری امام حسین ( ع ) و دیگر مناسبت های مذهبی قورمه سبزی نذری را جزو نذری های اصلی به شمار می آوردند و در بین مردم توزیع می کنند .
باوجود اینکه قورمه سبزی نذری غذایی زمان بر از لحاظ پخت و آماده سازی مواد اولیه آن است اما به دلیل عطر و طعم بی نظیری که دارد هیچ گاه از سفره ایرانی ها و سه نذری عمده ای که در ایام محرم و صفر در بین مردم پخش می شود حذف نمی شود .
یکی از نکات قورمه سبزی نذری اصیل ایرانی این است که روی خورشت روغن می افتد و این روغن به خاطر چربی گوشت گوسفندی است که در طبخ آن به کار گرفته شده است و همچنین نشان دهنده آن است که غذا کاملا جا افتاده و آماده سرو است.
مراحل پخت قورمه سبزی نذری مجلسی: سبزی خورشتی که از قبل خرد کرده اید را داخل قابلمه ای جدا ریخته و روی حرارت بگذارید تا آب آن چیده شود ، وقتی آب سبزی کاملا خشک شد به آن روغن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا رنگ سبزی تغییر کند و سبزی سرخ شود ، آن را کنار بگذارید .
داخل قابلمه ای که می خواهید قورمه سبزی نذری را درست کنید پیازها را با توجه به سلیقه تان خرد یا رنده کنید و روی حرارت بگذارید ، بعد از اینکه آب پیاز چیده شد به آن روغن اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا پیازها به رنگ طلایی درآیند.
گوشت ها را شسته ، خرد کنید و به پیاز اضافه کنید سپس مقداری دیگر به آنها روغن بیفزایید . بعد از اینکه گوشت و پیاز را با هم تفت دادید به آنها زردچوبه ، فلفل سیاه و پودر سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید . لوبیای خیس شده را به مواد قورمه سبزی نذری اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید و دوباره تفت دهید . به اندازه کافی به موادتان آب اضافه کنید ( میزان آب باید به اندازه ای باشد که وقتی خورشت جا افتاد آب قورمه سبزی نذری برای سرو کافی باشد ) لیمو عمانی را بعد از یک ساعت به قورمه سبزی نذری اضافه کنید که له نشوند.
در آخر یعنی نیم ساعت مانده تا قورمه سبزی نذریتان آماده شود به آن نمک اضافه کنید، این کار باعث حفظ ید موجود در نمک می شود . پودر سیر طعم و عطری خاص به خورشت میدهد البته اضافه کردن آن به خورشت کاملا به سلیقه و ذایقه شما بستگی دارد .
برای خوش عطر شدن قورمه سبزی نذری می توانید به ترکیب سبزی آن ریحان اضافه کنید ، اگر برایتان مقدور نبود بعد هم می توانید مقداری ریحان خشک شده به موادتان اضافه کنید .حتما لوبیاها را از ۲۴ یا ۱۲ ساعت قبل بخیسانید ، این کار باعث از بین رفتن نفخ لوبیا و جلوگیری از دل درد می شود و همچنین زمان پخت لوبیا را کم می کند .
برای جلوگیری از تلخ شدن قورمه سبزی نذری حتما به ترکیب سبزی دقت کنید زیرا شنبلیله زیاد باعث تلخی می شود و نکته ی دیگری که باید به آن دقت شود لیموعمانی است ، بعد از اینکه لیموها را سوراخ کردید آن را داخل ظرفی ریخته و با آب به مدت نیم ساعت بجوشانید.
اگر می خواهید قورمه سبزی نذری تان لعاب دار شود می توانید به آن اسفناج اضافه نمایید .اگر نمی خواهید به قورمه سبزی نذری لیمو اضافه کنید ، می توانید به جای آن از آب لیمو ، گرده لیمو یا آبغوره استفاده کنید . . برای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی نذری میتوانید لوبیاها را مدت چند دقیقه کوتاه در ظرفی بدون روغ با حرارت ملایم تفت دهید .
اضافه کردن زعفران ایرانی در مرحله پایانی پخت می تواند طعم و عطری بی نظیر به قورمه سبزی نذری بدهد . . بهتر است گوشت مورد استفاده تان گوشت گوسفندی باشد اما چنانچه مایل بودید می توانید از گوشت گوساله یا مرغ استفاده کنید .اگر مایلید که قورمه سبزی نذری رنگی تیره به خود بگیرد و به اصطلاح روغن پس بدهد می توانید سبزی را بیشتر سرخ کنید.
این غذا سرشار از پروتیین ، آهن، منیزیم و … است بنابراین برای افرادی که دارای کم خونی یا ضعف عضلانی هستند بسیار مفید و مغذی است .ادویه هایی که در آن استفاده می شود هر کدام دارای خواص جداگانه ای هستند به عنوان مثال زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی است و برای کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند بسیار مفبد است.
سبزی که در پخت قورمه سبزی استفاده میشود سرشار از آهن و ویتامین c است فقط باید در موقع سرخ کردن سبزی دقت کنید ، زیرا سرخ کردن بیش از حد آن موجب از بین رفتن خواص آن می شود بنایراین نیاید زیاد سبزی را سرخ کنید .یکی دیگر از خواص قورمه سبزی فیبر بالای آن است که باعث زود هضم بودن آن می شود .به دلیل لوبیای موجود در آن سرشار از پروتیین ، منیزیم و کلسیم است .