تزیین خورشت سبزی مجلسی با ایده های ساده و زیبا
مدل لباس مجلسی لاکچری زنانه و دخترانه برای مراسم خاص
مدل لباس مجلسی لاکچری مدل لباس مجلسی لاکچری زنانه و دخترانه برای مراسم خاص همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. برای تمامی بانوان و دختران لباس …
مدل بلوز بافتنی توری زنانه جدید + قشنگ ترین لباس های توری امسال را ببینید
مدل بلوز بافتنی توری زنانه جدید مدل بلوز بافتنی توری زنانه جدید + قشنگ ترین لباس های توری امسال را ببینید در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
کفش عروس دخترانه + زیباترین و جدیدترین مدل های کفش عروس دخترانه مجلسی مرواریدی
کفش عروس دخترانه کفش عروس دخترانه + زیباترین و جدیدترین مدل های کفش عروس دخترانه مجلسی مرواریدی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. با نزدیک شدن …
تزیین خورشت سبزی
تزیین خورشت سبزی مجلسی با ایده های ساده و زیبا همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا با ترکیبی از سبزیجات تازه و معمولاً گوشت قرمز، یا گوشت مرغ تهیه میشود. سبزیجات معمولاً شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و نعناع است که به صورت خرد شده و همراه با گوشت و ادویهها در قورمه سبزی استفاده میشوند.
قرمه سبزی یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار در سنت غذایی ایران است. تاریخچه این غذا به قرون گذشته بازمیگردد و از دورانهای قدیمی در جوامع روستایی و شهری وجود داشته است. قرمه سبزی در طول زمان تغییرات و تحولاتی را تجربه کرده است. در ابتدا، این غذا به صورت ساده با استفاده از سبزیجات تازه و گوشت تهیه میشد. اما با گذر زمان و با تأثیرات متنوع فرهنگی، دستور تهیه و تنوع قرمه سبزی افزایش یافت. به عنوان مثال، اضافه شدن مواد افزودنی مانند لیمو عمانی و انواع ادویهها به طعم و عطر این غذا افزوده شده است.
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه با دستورالعمل ها و نکات مهمی پخته میشه که با دونستنشون میتونید این عذا رو، جا افتاده، روغن انداخته و با بهترین عطر و طعم بپزید، وهمین دستور شما رو در مورد نقدار و نوع سبزی و اندازه خورد کردن گوشت مطلع میکنه. بهتره بدونید این خوراک اصیل ایرانی تو همهی شهرها، با توجه به تفاوت فرهنگ و نوع منطقه، به شیوههای مختلفی آماده و پخته میشه.
یکی از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.
دوتا نکته اصلی و کاربردی برای سیاه شدن رنگ قورمه سبزی وجود داره.نکته اول اینکه باید سبزی خورشت رو با روغن زیاد و حرارت کم تفت بدید در حدی که رنگش کاملا قهوه ای بشه.یا میتونید به خورشت خیلی کم و فقط در حد یک قاشق غذاخوری رب انار یا تمبرهندی اضافی کنید تا یه قورمه سبزی متمایل به سیاه داشته باشید.از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره میکند.نکته دیگه اینکه موقع سرخ کردن سبزی ها میتونید کمی شنبلیله خشک بریزید و باهاش تفت بدید. شنبلیه خشک باعث سیاه شدن قورمه سبزی میشه فقط مواظب باشید نسوزه که باعث تلخ شدن میشه!
نسبت سبزی های مختلف در سبزی خورشت بستگی به ذائقه خانواده دارد. ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.
در سبزی قرمه سبزی تره و جعفری دو آیتم اصلی است . شنبلیله طعم بسیار خوبی به قرمه سبزی می دهد ولی توجه داشته باشید که اگر بیشتر از میزان ذکر شده از شنبلیله استفاده کنید باعث تلخی غذا می شود . از اسفناج برای لعاب دادن بیشتر قرمه سبزی استفاده می شود ، البته که اسفناج به صورت کاملا سلیقه ای است و بسیاری از افراد از سبزی اسفناج داخل قرمه سبزی استفاده نمیکنند.
استفاده از پره لیمو عمانی به مراتب بهتر از خود لیمو عمانی است.استفاده از لیمو عمانی با پوست می تواند باعث تلخی خورشت شود.در صورتی که میخواهید از لیمو عمانی به صورت درسته استفاده کنید توجه کنید که بیش تر از ۱ ساعت در داخل خورشت بپزد و بیشتر از این ماندن لیمو عمانی در خورشت باعث تلخی می شود. در هنگام طبخ غذا نمک را در انتها به خورش اضافه کنید، چرا که اگر نمک را اول به خورشت اضافه کنید باعث دیر پخته شدن گوشت می شود.
استفاده از رب گوجه فرنگی در قورمه سبزی سلیقه ای است در بسیاری از مناطق از رب گوجه فرنگی استفاده نمی کنند اما برای لعاب دار تر شدن این خورشت پیشنهاد می کنیم در زمان تفت گوشت با ادویه ها با توجه به حجم غذا یک تا دو قاشق از رب گوجه فرنگی استفاده کنید این کار باعث خوش رنگ و خوش طعم شدن بیشتر خورش قورمه سبزی می شود .
برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است. برای تهیه یک قورمه سبزی جاافتاده، به شعله کم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار میگذاشتند تا مواد آن کاملا پخته، آب آن کشیده و طعمها با هم مخلوط شوند.
قورمه سبزی یا همان خورش سبزی یکی از خورش های خوشمزه به شمار می رود که اغلب همراه برنج و پیاز میل می گردد. تزیینات ممکن است برخلاف نقش پررنگ و مهمی که دارد، زیاد مورد توجه قرار نگیرند. دیزاین موجب می شود که اشتهای افراد افزایش یافته پذیرایی شیک و خاطره انگیزی داشته باشید.
در این خورشت میتوان از سبزی های آماده که در بازار وجود دارد نیز استفاده کرد یا هم از سبزی های خشک شده . سبزی های خشک شده را باید یک ساعت در آب خیس کرد و بعد از آن استفاده کرد . اما طعم و مزه ایی که قورمه سبزی با سبزی های معطر و تازه دارد بسیار بهتر از خورشتی است که با سبزی خشک شده درست شده است . بهتر است سبزی هایی که استفاده میکنید را خیلی ریز خورد کنید تا خورشت ظاهر خوبی داشته و به خوبی جا بیفتد . اگر میخواهید سبزی ها را در چند نوبت استفاده کنید باید انها را فریز کنید . اما یادتان باشد که بهتر است سبزی ها را بدون سرخ کردن در فریزر نگه داری کنید و هر زمان که خواستید قورمه سبزی بپزید آنها را از فریزر بیرون بیاورید و بعد از اینکه یخ ان آب شد در روغن تفت داده و سرخ کنید .
گوشتی که استفاده میکنید را خیلی ریز خرد نکنید تا در قورمه سبزی به چشم بیاید .بنا به سلیقه میتوانید از لوبیاهای متفاوت استفاده کنید . معمولا لوبیای اصلی قورمه سبزی لوبیا قرمز است . اما اگر میخواهید لوبیایی در غذا داشته باشید که نفخ کمتری داشته باشد از لوبیای چشم بلبلی استفاده کنید . در شهر هایی مانند شهر های خراسان و برخی شهر های دیگر از لوبیای چشم بلبلی استفاده میشود .در آخر پخت میتوانید مقداری زعفران نیز به قورمه سبزی اضافه کرد چون یک طعم خاص و لذیذ به خورشت میدهد .
قدمت غذایی به نام قورمه سبزی به ۲۰۰۰ هزار تا ۵۰۰۰ هزار سال قبل بازمیگردد. خورشت قورمه سبزی را در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف و تا حدود زیادی شبیه به هم، با اندکی تغییر در جزییات هم طبخ میکنند. برخی اعتقاد دارند که اصالت قورمه سبزی به شهرهای شمالی ایران برمیگردد. در ضمن در برخی نقاط ایران به خصوص شهرهای جنوبی کشور، این غذا را خورشت سبزی هم مینامند و در ترکیب سبزیجات هم گاهی برخی مواد کم و زیاد میشود. اما به خاطر اسم ترکی آن، این غذا را یک «غذای آذری» هم میدانند. «قورما» در زبان آذری به معنی «تفت دادن و بو داده کردن» است.
قورمه سبزی، یکی از غذاهای محبوب برای نذریهای ماه محرم و صفر و سایر مناسبتهای مذهبی است. برای درست کردن قورمه سبزی مجلسی و نذری در حجم زیاد و برای تعداد نفرات بالا، باید نسبتها را به درستی رعایت کنید. برای ۱۰۰ نفر تقریبا به ۱۰ کیلوگرم سبزی، ۸ کیلوگرم گوشت گوسفندی و همچنین ۲ کیلوگرم لوبیا و برای برنج نذری به حدود ۱۵ تا ۱۷ کیلوگرم برنج نیاز دارید.
سبزی قورمه سرخ شده آماده، گوشت گوسفند، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی، لیموعمانی، روغن جامد و برنج ایرانی یا برنج خارجی و زعفران جزو مواد اصلی درست کردن قورمه سبزی نذری هستند.
خورشت سبزی اهوازی و دزفولی که به قورمه سبزی جنوبی هم مشهور است همان قورمه سبزی یا خورش قورمه سبزی مرسوم است که البته تفاوتهایی در جزییات پخت آن وجود دارد. ترکیب سبزی که در این خورش به کار میرود هم کمی با ترکیب سبزی قورمه بقیه شهرها فرق میکند. روش تهیه خورشت سبزی شیرازی هم مشابه قورمه سبزی اهوازی است. در برخی از شهرهای خوزستان و حتی در اهواز، در طرز تهیه خورشت سبزی، از مقداری رب گوجه فرنگی برای خوشرنگتر شدن خورشت سبزی استفاده میشود. این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد. در این صورت حتما رب گوجه فرنگی را در روغن و روی حرارت تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.
اگر میخواهید یک قورمه سبزی حرفهای گیاهی داشته باشید، گوشت را با قارچ جایگزین کنید. اضافه کردن مقداری قارچ به جای گوشت ایده فوقالعادهای برای درست کردن یک قورمه سبزی وگن و گیاهی بدون گوشت و خوشمزه است که طعم لذیذی دارد.
دهنم اب افتاد این چکار یه. دست شما درد نکنه باور کنید طعمش عالیه