تزیین خورشت قیمه مجلسی با سیب زمینی و بادمجان
راز خوشمزگی پیتزا آمریکایی و فوت و فن پیتزا آمریکایی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی پیتزا آمریکایی راز خوشمزگی پیتزا آمریکایی و فوت و فن پیتزا آمریکایی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. پیتزا آمریکایی، با وجود …
راز خوشمزگی کیک سمولینا و فوت و فن کیک سمولینا خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی کیک سمولینا راز خوشمزگی کیک سمولینا و فوت و فن کیک سمولینا خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کیک سمولینا یکی از …
راز خوشمزگی نان حلزونی و فوت و فن نان حلزونی خوشمزه و خانگی
راز خوشمزگی نان حلزونی راز خوشمزگی نان حلزونی و فوت و فن نان حلزونی خوشمزه و خانگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. نان حلزونی، با ظاهری …
تزیین خورشت قیمه
تزیین خورشت قیمه مجلسی با سیب زمینی و بادمجان همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
تزیین خورشت های مجلسی برای همه آشپزهای باسلیقه و هنرمند مهم است، ایده های متنوعی برای دیزاین روی خورشت وجود دارد که هر یک می تواند جذابیت خاصی به غذای شما ببخشد.
برای تزیین خورشت می توان از سیب زمینی سرخ شده، بادمجان، حبوبات داخل خورشت و…. استفاده نمود و زیبایی و جلوه بیشتری به خورشت بخشید. اگر تصمیم دارید سفره ایی زیبا و خاص بچینید بهتر است تمامی غذاهای سفره را تزیین کنید تا در کنار یکدیگر زینت بخش چیدمان سفره شما باشند و هنر و سلیقه زیبای شما عزیزان را در سفره آرایی به نمایش بگذارند. دیزاین پلو و خورشت در کنار یکدیگر می توانند زینت بخش سفره شما باشند.
خورش قیمه از غذاهای آشپزی ایرانی است. این خورش در میان ایرانی ها و عراقیها غذایی پرطرفدار است و برای پخت آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز، سیب زمینی به همراه لیموی خشک (لیمو عمانی) به عنوان طعم دهنده استفاده میشود.
خورش قیمه نیز مانند قورمه سبزی، زرشک پلو، فسنجون از غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی ها می باشد که در بیشتر مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر قیمه بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامی این نکات را در طرز تهیه خورش قیمه رعایت کنید می توانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورشت قیمه خود بدهید که در این صورت می توانید از این نکات در طرز تهیه قیمه نذری استفاده کنید و نذری های فوقالعاده خوشمزه ای با این قیمه ها مهیا نمود.
از آن جایی که طعم و مزه ی خورشت قیمه با ذائقه ی بیشتر افراد جور در می آید و دستور پخت ساده تری نسبت به خیلی از دیگر غذاهای رسمی دارد، از گذشته های دور این خورشت تبدیل به یکی از غذاهای مناسبتی در ایران و حتی کشورهای همسایه ی ایران همچون کشور عراق شده است.
در بررسی تاریخچه ی خورشت قیمه باید بگوییم که در نقاط مختلف ایران، قیمه را با اسامی همچون: قیمه نثار، خورشت قیمه ی رشتی، خورشت قیمه یزدی، خورشت قیمه آلو با مرغ، خورشت قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه سیب درختی، قیمه هویج، قیمه بامیه و بسیاری از انواع دیگر قیمه های دیگر نیز می توانیم پیدا نماییم.
در باره ی قیمه ی مخصوص عراقی ها هم نیز باید بگوییم که آن ها خورشتی شبیه به قیمه دارند که به آن قیمه ی نجفی، قیمه ی علاچی و یا قیمه ی عراقی می گویند. معمولا عراقی ها این غذا را به عنوان نذری در ایام شهادت امام حسین (ع) و یاران وفادارشان در ایام دهه ی محرم می پزند.
قیمه بادمجان در این نوع قیمه به جای استفاده از سیب زمینی های تازه سرخ شده از بادمجان سرخ شده استفاده می شود. البته به همراه بادمجان در این غذا از چاشنی قوره هم استفاده می شود.
قیمه نثار قزوینی ها خورشتی دارند که به آن خورشت قیمه نثار می گویند. این خورشت شبیه به نوع سنتی و معمول قیمه است اما قزوینی ها به جای استفاده از سیب زمینی سرخ شده از مغز آجیل هایی همچون بادام و پسته و یا خلال پوست پرتقال و زرشک استفاده می کنند.
قیمه نخود در این نوع از قیمه، به جای لپه از حبوباتی همچون نخود استفاده می شود. در برخی از نقاط این غذا را معمولا با آب گوشت اشتباه می گیرند اما به هر حال این غذا تفاوت های عمده ی بسیاری با آبگوشت دارد. قیمه ی نخود را در مناطق جنوبی و مرکزی ایران و با گوشت بز می پزند.
قیمه ی رشتی یکی از خوشمزه ترین قیمه هایی که در ایران پخته می شود، قیمه ی رشتی است که در آن به جای رب گوجه از خود گوجه فرنگی استفاده می کنند. این قیمه شبیه ترین روش پخت این خورشت را نسبت به شکل سنتی پخت قیمه دارد و به جای استفاده از لیمو و یا لیمو عمانی، برای ترش کردن آن از آبغوره، آب انار و یا رب انار ترش استفاده می کنند.
قیمه ی سیب درختی اگر فکر می کنید که این نوع از قیمه طعم شیرینی دارد باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید! در پخت این خورشت از سیب سبز که ترش است استفاده می شود و باقی موادی که در این غذا استفاده می شود، همان هایی هستند که در خورشت سنتی استفاده می گردد و به جای لیمو عمانی هم از آبلیموی تازه استفاده می شود.
قیمه کدو قیمه مسما و یا به عبارتی دیگر قیمه کدو یکی از انواع خورشت قیمه است که کدو را به صورت جداگانه به آن اضافه می کنند. گرد لیمو هم در این غذا برای طعم گیری بیشتر کدوها استفاده می شود.
قیمه ی آلو یکی از خورشت های خوشمزه ی ایرانی که از هم خانواده های خورشت قیمه است، خورشت آلو یا همان قیمه آلو است که در آن از آلو استفاده می شود. اگر به همین مخلوط به خورد شده را هم اضافه کنید، قیمه ی به و آلو درست می شود. توجه داشته باشید که در این غذا با این که از آلو و یا به استفاده می شود اما طعم آن اصلا شیرین نیست.
قیمه ی هویج در این نوع قیمه از هویج های ریز و یا به اصطلاح نگینی شده و یا خلالی شده استفاده می کنند. در قیمه ی هویج که به آن خورشت هویج هم می گویند از کشمش پلویی و نوعی ادویه ی خورشتی خاص هم استفاده می شود. این خورشت را بیشتر آذری زبان های تبریزی می پزند و اتفاقا طعمی بسیار خوشمزه و عالی دارد.
قیمه ی بامیه تنها فرقی که این نوع قیمه با خورشت بامیه دارد این است که در آن از لپه استفاده شده است و به جای لیمو عمانی هم به آن آبلیمو و یا آب نارنج اضافه می کنند.
قیمه ی مرغ معمولا در این نوع قیمه از از گوشت سینه ی خرد شده ی مرغ استفاده می کنند و در آن کمتر از قیمه ی معمولی آب می ریزند. این خورشت بسیار زودتر از قیمه با گوشت می پزد و بیشتر مورد استفاده ی کسانی است که نباید گوشت قرمز مصرف کنند.
خورشت قیمه سیب زمینی را میتوان یک خورشت همهچیز تمام ایرانی دانست. ضیافت رنگ و بو و مزه و عطر که اصلیترین عناصر غذاهای ایرانی یعنی زعفران و رب و هل و گلاب و دارچین را در خود دارد و بیراه نیست اگر بگوییم یک اثر هنری محسوب میشود!