تزیین شله زرد نذری با دارچین و ایده های بسیار زیبا و راحت
مدل تونیک لاکچری اینستا + به روزترین و شیک ترین مدل های تونیک زنانه
مدل تونیک لاکچری اینستا مدل تونیک لاکچری اینستا + به روزترین و شیک ترین مدل های تونیک زنانه همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. تونیک در …
مدل های کفش نایک زنانه + خاص ترین و زیباترین مدل کفش اسپرت دخترانه نایک اصل
مدل های کفش نایک زنانه مدل های کفش نایک زنانه + خاص ترین و زیباترین مدل کفش اسپرت دخترانه نایک اصل همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …
مدل آرایش دخترانه جدید ساده و ملایم بسیار جذاب مناسب مهمانی
مدل آرایش دخترانه جدید مدل آرایش دخترانه جدید ساده و ملایم بسیار جذاب مناسب مهمانی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. آرایش دخترانه از یک اصل …
تزیین شله زرد نذری
تزیین شله زرد نذری با دارچین و ایده های بسیار زیبا و راحت همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی ما ایرانی ها است. در ماه رمضان، محرم و دیگر مراسم موجود در تقویم معمولا شله زرد درست میکنیم و به عنوان نذری پخش میکنیم. پس مهم است است که شکل و ظاهر آن شکیل باشد. برای تزیین شله زرد از موادی مانند دارچین، پودر نارگیل، پودر یا خلال پسته، گل محمدی، خلال بادام و شابلون های طرح دار استفاده میکنند.
تزیین شله زرد ساده نیاز به یه سری ایده جذاب و متفاوت داره که میتوتید با شابلون یا بدون شابلون و با روغن و دارچین و گل محمدی و خلال بادام و پسته خوشگل کرد. پودینگ برنج زعفرانی ایرانی یا شله زرد یک غذای بسیار محبوب دربین همه مردم ایران است.
شله زرد یک پودینگ ایرانی است. گفته می شود منشاء آن کرمانشاه است که در سراسر کشور راه یافته است. امروزه شله زرد در همه شهرهای ایران شناخته شده و سرو می کند. این پودینگ ارزش غذایی بالایی دارد. به دلیل زعفران ، شله زرد می تواند روحیه و انرژی را تقویت کند. برنج همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و فیبرها است.
شله زرد یک انتخاب عالی برای نذری است. در بسیاری از مراسم مذهبی ، شله زرد سرو می شود. بنابراین معمولاً با الگوهای اسلامی یا نام امامان شیعه طراحی می شود. شوله زرد در ماه رمضان به عنوان افطار بسیار محبوب است ، غذایی که مسلمانان با آن افطار می کنند.
مواد اصلی پودینگ برنج زعفران ایرانی برنج ، زعفران و گلاب است. برنج باید بتواند آنقدر آب جذب کند که به شکل خمیر درآید. اگرچه غلات کامل برنج نیز می تواند خوب باشد ، اما ایرانیان معمولاً از برنج شکسته یا نیم دانه برای تهیه شله زرد استفاده می کنند. زعفران به شله زرد رنگ خیره کننده ای می بخشد.
روش درست کردن شله زرد به صورت حرفهای به این صورت است که در مرحله اول برنج نیم دانه را تمیز کرده و از شب قبل آن را با گلاب و زعفران (بدون ریختن نمک) خیس کنید. با ریختن زعفران هنگام خیس کردن موجب خوش رنگتر شدن دانههای برنج میشود. همچنین علاوه بر برنج خلال بادام را یک ساعت پیش از پخت شله زرد حرفهای در آب و گلاب خیس کنید تا نرم شود. مرحله بعد پخت برنج است که در یک قابلمه مناسب به اندازه ۶ تا ۷ لیوان آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
زمانی که آب به جوش آمد برنج را به آن اضافه کرده و منتظر میشویم تا آب مجددا به جوش بیاید و کف برنج را با کفگیر چوبی بگیرید و کمی نمک اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و مغز پخت شود اگر آب برنج کم آمد مجدد به آن اضافه کنید و مطمئن شوید برنج کاملا پخته شود. مرحله بعد، مرحله افزودن سایر مواد است.
بعد از اینکه برنج نیم دانه کاملا پخت و نرم شد زعفران دم شده غلیظ را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی رنگ دهد و بعد کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا آب شده و حل شود. حال نوبت افزودن شکر است، پس از اینکه شکر را اضافه کردید مدام هم بزتید تا شکر کاملا حل شود و بعد خلال بادامهایی که در آب و گلاب خیس کردید را اضافه کنید و اجازه دهید شله زرد چند جوش بزند، سپس گلاب و هل دم کرده یا عرق هل را نیز اضافه کرده و توجه کنید بعد از افزودن گلاب برای از بین نرفتن عطر و بوی آن باید شله زرد را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله برای قابلمه دمکنی بگذارید و زیر آن شعله پخش کن گذاشته و شعله را کم کنید بعد از مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شعله رو خاموش کنید اما دم کنی را برندارید و اجازه دهید با شعله خاموش ۲۰ دقیقه دیگر نیز شله زرد با دم کنی بماند. حال میتوانید با خلال پسته، خلال بادام، دارچین و گل محمدی شله زرد خود را تزئین کنید.
شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه است که به دلیل دارا بودن برنج و شکر، بسیاری از مشاورین تغذیه مصرف آن را بهطور کامل ممنوع میکنند؛ اما برخی از افراد به این دسر شیرین، علاقه بسیاری دارند. چنین مواد غذایی باید به دلیل داشتن کالری بالا به میزان کم و کنترل شده استفاده شوند، زیرا برنج و زعفران خواصی دارند که با میل کردن شله زرد از آنها استفاده میکنیم.
یکی از تکنیکهای درست کردن شله زرد این است که پس از خاموش کردن حرارت زیر قابلمه، کره را داخل آن انداخته و پس از اتمام کار دم کنی را روی درب قابلمه بگذارید، درب آن را محکم ببندید و بگذارید تا دم بکشد. با این کار هم شله زرد شما خوشرنگ تر میشود و هم از آب انداختن آن جلوگیری میشود.
شله زرد را با خیلی چیزها میشود تزیین کرد ، اما معروف ترینش تزین شله زرد با داچین است . اما شما میتوانید از گل محمدی ( غنچه گل یا پودر گل ) ، خلال بادام ، خلال پسته ، پودر گردو ، کنجد ، پودر نارگیل ، ترافل یا شکلات های تزیینی یا حتی گل های طبیعی استفاده کنید.
تزیین شله زرد با شابلون از معمول ترین و راحت ترین روش های تزیین شله زرد بخصوص برای نذری است . چون وقتی قرار است یک عالمه ظرف (کاسه یا سطل) نذری را تزیین کنیم دیگر وقتی برای ریزه کاری ها نمیماند . اینجور وقت ها شابلون ها به داد ما میرند بخصوص شابلون هایی با اسم ائمه مثل شابلون “یا حسین” ، “یا اباالفضل” ، “یا علی” ، “یا محمد” و یا “فاطمه” برای هیات ها ، روضه ها ، و نذری ها در مناسبت های مختلف مورد نیاز است که باید از فروشگاه های عرضه وسایل قنادی تهیه کنید.
شما میتواندی از انواع قالب ها مثل قالب ژله ، قالب های شیرینی پزی و کیک پزی و حتی ظرف های اردو خوری به عنوان قالب شله زرد استفاده کنید ، اما همانطور که میدانید برای قالبی شدن ژله باید آن را غلیظ تر کرده و از پودر ژلاتین هم استفاده کنید.
در فروشگاه های عرضه ظروف یکبار مصرف میتواند لیوان های مخصوص یا گیلاس ها و ظروف زیبای مخصوص تهیه ژله ، دسر و شله زرد به صورت تکی یا یک نفره تهیه کنید. این کار برای وقتی که مهمان های شما بیشتر از ۱۰ یا ۲۰ نفر هستند و امکان این که از کاسه ها و گیلاس های شیشه ای استفاده کنید وجود ندارد راه حل حل خوب و زیبایی است.
برعکس هیات ها و جلسات روضه و که بهتر است از ظروف تک نفره مثل کاسه ها و لیوان هیا مخصوص برای تزیین شله زرد استفاده کنید ، برای سفره های دور همی افطار بد نیست به ایده هایی مثل شله زرد قالبی یا دیزاین شله زرد در یک ظرف زیبا فکر کنید که دست و بال شما را در هنر نمایی بیشتر باز میگذارند.
زعفران باید به غلظت مناسب برسه نه خیلی شل نه خیلی سفت . ولی مطمئنا در هر حال دوست ندارید شله زردتون آب بندازه پس ۲ تا کار میتونید بکنید ، یکی این که بعد که شله زردتون کارش تموم شد یه شعله پخش کن بذارید زیرش و شعله رو خیلی خیلی کم کنید درش رو بذارید تا مقدار باقی مونده آبش هم کشیده بشه یه راه دیگه ام این که ( البته اگه شله زردتون کم بود ) بذاریدش تو فکر تا آبش کشیده بشه .
-پودر هل رنگش سیاهه ممکنه اگه زیاد بریزید رنگ شله زردتون رو سیاه کنه اونوقت خدای نکرده مردم فکر میکنن شله زردتون ته گرفته .پس بجای ریختن مستقیم پودر هر این کارو بکنید که پودر هل رو بریزید تو یه دستمال تمیز تمیز ،بعد گره بزنید و بذارید توی لیوان و آب جوش بریزید توش بعد از دو ساعت در بیارید و فشارش بدید و بذارید ته نشین کنه بعد این آب رو بجای خود پودر هل به شله زرد اضافه کنید .