کپسول تاوالوسین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن - مُچُم
کپسول چرک خشک کن دندان + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول چرک خشک کن دندان + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول چرک خشک کن دندان کپسول چرک خشک کن دندان + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن در سایت مچم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …

کپسول ژلاتینی + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول ژلاتینی + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول ژلاتینی کپسول ژلاتینی + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن در سایت مچم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. کپسول‌های ژلاتینی پوسته‌هایی هستند که …

کپسول داکسی سیکلین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول داکسی سیکلین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول داکسی سیکلین کپسول داکسی سیکلین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. داکسی سیکلین یک آنتی …

کپسول تاوالوسین

کپسول تاوالوسین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن

کپسول تاوالوسین + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن در سایت مچم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

تاوالوسین نام تجاری دارویی است که حاوی لووفلوکساسین، یک آنتی‌بیوتیک وسیع الطیف از دسته فلوروکینولون‌ها می‌باشد. این دارو با جلوگیری از تکثیر باکتری‌ها، عفونت‌های مختلف بدن را درمان می‌کند. لووفلوکساسین به صورت قرص، محلول تزریقی و قطره چشمی نیز موجود است، اما تاوالوسین به شکل کپسول عرضه می‌شود که هر کپسول حاوی ۵۰۰ میلی‌گرم لووفلوکساسین است.

خواص کپسول تاوالوسین

کپسول تاوالوسین به دلیل داشتن لووفلوکساسین، بر طیف وسیعی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی موثر است. این دارو باکتری‌ها را با مهار دو آنزیم ضروری برای تکثیر DNA آن‌ها از بین می‌برد. به همین دلیل، تاوالوسین در درمان انواع عفونت‌های باکتریایی مانند عفونت‌های تنفسی (برونشیت، ذات‌الریه)، عفونت‌های ادراری، عفونت‌های پوستی، عفونت‌های پروستات، عفونت‌های داخل شکمی و عفونت‌های زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد کپسول تاوالوسین

همانطور که گفته شد، کاربرد اصلی کپسول تاوالوسین درمان طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی است. از جمله این عفونت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عفونت‌های مجاری تنفسی مانند برونشیت حاد، ذات‌الریه اکتسابی از جامعه، و سینوزیت حاد باکتریایی

عفونت‌های مجاری ادراری شامل عفونت‌های حاد و پیچیده کلیه و مثانه

عفونت‌های پوست و بافت‌های نرم مانند عفونت‌های زخم، سلولیت و آبسه

پروستاتیت باکتریایی مزمن

عفونت‌های داخل شکمی مانند پریتونیت

بیماری التهابی لگن

نحوه مصرف کپسول تاوالوسین

کپسول تاوالوسین را باید طبق دستور پزشک و به طور منظم مصرف کرد. معمولا این دارو روزی یک یا دو بار و همراه با یک لیوان آب میل می‌شود. برای جذب بهتر دارو، توصیه می‌شود آن را با معده خالی یا حداقل یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف کنید. در طول دوره درمان با تاوالوسین، حتما مقدار زیادی آب بنوشید. حتی اگر علائم بیماری شما بهبود یافت، مصرف دارو را تا پایان دوره تعیین شده توسط پزشک ادامه دهید.

دوز مصرفی کپسول تاوالوسین

دوز مصرفی کپسول تاوالوسین به شدت و نوع عفونت، وضعیت سلامت عمومی بیمار و پاسخ بدن او به درمان بستگی دارد. پزشک با توجه به این عوامل، دوز مناسب را برای شما تعیین خواهد کرد. به طور معمول، دوز این دارو برای بزرگسالان ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم یک یا دو بار در روز است. در صورت ابتلا به نارسایی کلیه، ممکن است پزشک دوز دارو را کاهش دهد.

بهترین زمان مصرف کپسول تاوالوسین

بهترین زمان مصرف کپسول تاوالوسین به طور کلی صبح و عصر است. با این حال، همانطور که قبلا ذکر شد، مهم‌تر از زمان مصرف، رعایت فاصله زمانی مناسب بین مصرف دارو و وعده‌های غذایی است. برای جلوگیری از اختلالات گوارشی، بهتر است تاوالوسین را با معده خالی مصرف کنید. اگر مصرف دارو با معده خالی برای شما مشکل است، می‌توانید آن را همراه با مقدار کمی غذا میل کنید.

تداخل دارویی کپسول تاوالوسین

کپسول تاوالوسین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. بنابراین، لازم است قبل از شروع مصرف این دارو، لیست کامل داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید. از جمله داروهایی که ممکن است با تاوالوسین تداخل داشته باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن

آنتی اسیدها و مکمل‌های حاوی آهن، روی، منیزیم و آلومینیوم

داروهای دیابت

داروهای صرع

عوارض کپسول تاوالوسین

مانند هر داروی دیگری، کپسول تاوالوسین نیز ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. اگرچه بیشتر این عوارض خفیف هستند و با قطع مصرف دارو برطرف می‌شوند، اما در برخی موارد ممکن است عوارض جدی‌تری نیز رخ دهد. از جمله عوارض جانبی شایع تاوالوسین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم

سردرد، سرگیجه

بی‌خوابی

راش پوستی، خارش

در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی غیر معمول یا آزاردهنده، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین، در صورت بروز عوارض جدی مانند واکنش‌های آلرژیک، درد شدید تاندون، تشنج، و تغییرات خلقی، مصرف دارو را قطع کرده و به اورژانس مراجعه کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 25 فروردین 1404

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام الی مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.