;
تزیین حلیم برای ماه رمضان + زیباترین تزیین روی حلیم از بهترین رستوران های ایران - مُچُم
مدل سرویس طلا جدیدترین و به روزترین طرح ها برای افراد خاص

مدل سرویس طلا جدیدترین و به روزترین طرح ها برای افراد خاص

مدل سرویس طلا مدل سرویس طلا جدیدترین و به روزترین طرح ها برای افراد خاص همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. زیورآلات یکی از محبوب‌ترین لوازم …

مدل لباس اروپایی اینستا + شیک ترین و لاکچری ترین مدل های لباس مجلسی اروپایی

مدل لباس اروپایی اینستا + شیک ترین و لاکچری ترین مدل های لباس مجلسی اروپایی

مدل لباس اروپایی اینستا مدل لباس اروپایی اینستا + شیک ترین و لاکچری ترین مدل های لباس مجلسی اروپایی همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. انتخاب …

مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید + بهترین کابینت های امسال همگی اینجا جمعند

مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید + بهترین کابینت های امسال همگی اینجا جمعند

مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید + بهترین کابینت های امسال همگی اینجا جمعند همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مدل های …

تزیین حلیم برای ماه رمضان

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

تزیین حلیم برای ماه رمضان + زیباترین تزیین روی حلیم از بهترین رستوران های ایران همگی در سایت مچم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

«حلیم» یا «هلیم» یکی از پرطرفدارترین و مقوی‌ترین انواع حلیم و جزو غذاهای ایرانی و در لیست غذاهای زمستانی با طبع گرم است. علاوه بر این حلیم یک غذای محبوب ماه رمضانی برای برنامه غذایی یک ماهه رمضان و جزو غذاهای نذری محرم در شهرهای مختلف ایران است. برای تغذیه کودکان از ماه شش به بعد حلیم یک غذای کامل است. دستور پخت حلیم گندم نذری با گوشت گوسفندی، مرغ و بوقلمون هم بیش از بقیه مرسوم است.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

اصلی‌ترین دستور پخت حلیم گندم خانگی از قدیم‌الایام با گوشت قرمز یا همان «گوشت گوسفند» بوده است. اگر چه طرز تهیه حلیم نذری بدون گوشت قرمز و با گوشت بوقلمون و گوشت مرغ هم طرفداران زیادی دارد اما اگر بخواهیم یک دستور پخت سنتی حلیم به عنوان یک افطاری مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن را شرح بدهیم به طرز تهیه حلیم گوشت گوسفند می‌رسیم.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

برای پخت حلیم می‌توانید از زودپز استفاده کنید. برای خوشمزه‌تر شدن حلیم می‌توانید از قلم گوسفندی به جای گوشت استفاده کنید. برای تزیین حلیم می‌توانید از کنجد، خلال بادام و کشمش نیز استفاده کنید.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

حلیم منبع غنی از پروتئین، فیبر و ویتامین است. حلیم غذای کاملی برای وعده افطار یا سحری است. حلیم برای افراد بیمار و دوران نقاهت از بیماری مناسب است. حلیم طبع گرمی دارد.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

گندم‌های پوست کنده را به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت از شب قبل در آب بخیسانید. در سال‌های دور از گندم با پوست برای پختن حلیم استفاده می‌کردند که بعد از پخت گندم باید پوست گندم را جدا می‌کردند اما امروزه گندم‌های آماده و پوست کنده و بسته‌بندی در فروشگاه‌های بزرگ موجود هستند. هر چه گندم‌ها بیشتر خیس بخورند و آب بیشتری جذب کنند در مرحله پخت راحت‌تر می‌پزند.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

در این مرحله گندم را که از شب قبل خیس کرده‌اید در یک قابلمه جداگانه (قابلمه‌ای که می‌خواهید حلیم را در آن بپزید) به همراه ۲۰ لیوان آب روی شعله ملایم گاز بپزید. حین جوشیدن گندم کف روی آب جمع می‌شود، این کف را با قاشق یا ملاقه جدا کنید و دور بریزید که رنگ حلیم را تیره نکند.بعد از جوش آمدن آب زیر شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گندم روی شعله ملایم گاز بپزد. یادتان باشد گندم‌ها را حین پخت مرتب هم بزنید تا ته قابلمه نچسبند. اگر قبل از پخت کامل گندم آب قابلمه ته کشید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. ۴ ساعت زمان برای پخت گندم لازم است.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

گوشت درسته و با استخوان را (بدون این‌که گوشت را خرد کنید) به همراه پیازهای ۴ تکه شده (پیاز را ریز نکنید چون در مرحله پخت به گوشت می‌چسبد)، مقداری زردچوبه و ۴ لیوان آب جوش (یا کمی بیشتر، آب روی گوشت را لب به لب بپوشاند) روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گوشت آرام آرام به خوبی بپزد و به اصطلاح «مغز‌ پخت» شود. برای پخت گوشت ۳ ساعت زمان لازم است.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

صبر کنید گندم‌های پخته کمی سرد شوند و سپس با گوشتکوب دستی یا میکسر آن‌ها را پوره کنید. دانه‌های گندم باید آنقدر خوب بپزند که بعد از کوبیدن له و شبیه پوره شود. درواقع گندم‌ها بعد از پخت باید آن‌قدر پخته باشند که به صورت یک مایع نسبتا غلیظ دربیایند و به اصطلاح شیره گندم‌ها کشیده شود.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

گوشت پخته شده را از آب جدا و با کمک چنگال ریش ریش کنید. آب گوشت را هم از صافی رد کنید و کنار بگذارید. گوشت ریش ریش و آب گوشت را به گندم‌های له شده اضافه کنید.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

مخلوط گوشت و گندم را روی شعله ملایم گاز آنقدر بپزید تا حسابی غلیظ شود و جا بیفتد، در این مرحله مقداری نمک به مواد اضافه کنید. اگر مقدار آب کم بودی مقداری آب جوش اضافه کنید. در حین پخت، مرتب گوشت و گندم را هم بزنید تا هم به ته قابلمه نچسبد و هم حلیم کشدار شود.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

در مرحله آخر از طرز تهیه حلیم گندم، مخلوط گوشت و گندم را با گوشت‌کوب برقی یا دستی به مدت ۱۵ دقیقه بکوبید تا غلظت آن بیشتر شود و حسابی جا بیفتد. برای کوبیدن حلیم به هیچ عنوان از میکسر یا غذاساز استفاده نکنید.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

بعد از کوبیدن حلیم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر آن را روی شعله ملایم گاز بپزید. فراموش نکنید که هر چه زمان پخت و کوبیدن حلیم بیشتر باشد، حلیم بیشتر جا می‌افتد و خوشمزه‌تر و کشدارتر می‌شود.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

حلیم با شکر می‌خورن یا نمک؟ اینکه حلیم با شکر خوشمزه‌تر است یا با نمک به ذائقه شما بستگی دارد. حلیم گندم را برخی با شکر و بعضی هم با نمک میل می‌کنند که کاملا سلیقه‌ای است. طبعا میزان کالری حلیم با شکر بیشتر می‌شود. برای تزیین حلیم موقع سرو معمولا از مقداری پودر دارچین و کنجد و بعضی هم پودر نارگیل استفاده می‌کنند.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

برای روغن حلیم از روغن مایع، روغن جامد، روغن محلی (طرز تهیه روغن حیوانی) و کره می‌توانید استفاده کنید. بهتر است روغن را مقداری داغ کنید و حین سرو به اندازه یک قاشق مرباخوری یا غذاخوری روی هر کاسه حلیم بریزید.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

طبق گفته افراد با‌تجربه و آشپزهای حرفه‌ای، قدیمی‌ترها حلیم را معمولا با گوشت بوقلمون هم می‌پختند، اما در سال‌های اخیر پخت حلیم با گوشت مرغ و در برخی مناطق حلیم با گوشت بلدرچین هم مرسوم شده است.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

درست کردن حلیم با گوشت بوقلمون، مرغ و بلدرچین که در کشورهای عربی، شبه‌ قاره هند و آسیای مرکزی به آن «هریس» یا «هریسه» می‌گویند دقیقا شبیه دستور پخت آن با گوشت گوسفند است.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

کی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در روش درست کردن حلیم خوشمزه و باکیفیت کش‌دار بودن حلیم است. اما در طرز تهیه حلیم در خانه برای کش‌دار شدن حلیم چه باید کرد؟ اصلی‌ترین نکته کشدار شدن حلیم استفاده از گوشت قرمز با استخوان به صورت درسته است. یعنی گوشت حلیم را نباید خرد کنید و زمانی که گوشت پخت استخوان آن را باید جدا کنید و حتما باید گوشت حلیم با گوشتکوب برقی یا دستی (ترجیحا گوشتکوب دستی) کوبیده شود.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

نکته بعدی در دستور حلیم گندم، این است که از گوشت دنده گوسفندی در پخت حلیم بیشتر از سایر قسمت‌های گوشت استفاده کنید تا میزان کشدار شدن حلیم بیشتر شود. در کنار آن گوشت سردست و سرسینه گوسفندی هم اضافه کنید. حتما گوشت حلیم را با گوشتکوب بکوبید. گوشت حلیم را به هیچ‌وجه چرخ نکنید و در غذاساز هم میکس نکنید. هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.

تزیین حلیم برای ماه رمضان با بهترین دستور پخت و ایده های ساده برای تزیین

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 1 فروردین 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچُم و لینک مستقیم بلا مانع است.